Share

setengahari menambah kalori

malam ni bertolak ke seremban. may be tak dapat nak online macam duk rumah. jadi, terimlah entry yang tak seberapa lepas ni. jangan risau, ku dah wat schedule entry dah.


dulu 2 kali sehari


untuk esok sampai la ke selasa ni, sekali sehari je. dah penat menaip dah semalam. setiap pukul 12 tengahari. akan keluarlah entry baruku.

~~~~



pasal moknoh, dia merupakan atuk sedaraku. macam mana ya, kiranya nenek ku sebelah bapaku dengan mokboh adalah adik beradik. haa, dapat? lebih kurang la, nenek sedara


semalam ke rumahnya. dah lama dia suruh kerumahnya di besut. "joe balik ni oyak ko mok noh, nok masok banyok suruh make" tu la ayat yang dia selalu guna. kebetulan semalam free, ok la, pergi saja. lagipun dah lama tak jumpa nenek kegemaranku itu. hehe


semalam ku bagitau yang dia akan masak nasi dagang, rupanya silap. nasi lain yang dia masakkan. nasi dagang mok noh adalah terbaik, cukup lengkap dia masakkan. memang cukup best!


ok, kita tengok gambar-gambar masakannya. yang paling best ape? hanya ku yang lelaki besar sikit yang makan. lain semua perempuan, 3 orang akakku, ibuku, dan kak moh je. jadi?? ku la yang makan banyak!!! hehe


ni lah mok noh



jeruk mame



ikan tawar



teghesek



sotong rebus



ayam goreng



udang merah



macam biasa lah kan


2000 calories. haha


~~~~~


sebab nak bagi sesuatu, ambik beberapa fakta menarik ni

1-nama anak sedara popaye adalah, peepeye,poopeye, pipeye dan pupeye
2-konsonan yang selalu ada dalam english adalah R S T L N dan E
3-hanya jerung merupakan spesis ikan yang boleh kelip kedua2 mata
4-antara bahan untuk buat chewing gum adalah rubber
5-manusia ada 2 jentina, cendawan ada 36 000 jentina
6-parrot tak boleh makan coklat sebab coklat adalah racun kepadanya
7-perkataan yang paling panjang adalah pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis


okes, tu je. nanti ketemu lagi!


nota kaki : doa perjalanan selamat





Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 comments:

i'm_siCK_n_tiReD said...

alamak..goreng pon sodap.. x pernah makan nasik dagang..huhuhu...

kueh bakar said...

org lama masak takde hiasan tapi memang bessstt..

sekrg masak nampak sedap tapi tak sedappp...

geeds said...

teghesek???
ape itu?
and i love no 7. berbelit lidah nk menyebut. tp berjaya! haha.
fakta betol???

may u hv a save trip!
:)

blackskin said...

Moga selamat sampai. Penting nak jumpa. Appointment. ;p

Sedap!! masakan simple tapi teghesek tu apa?

afiq said...

maman...buat rendang sedap tuhh...uiii

joegrimjow said...

jantung pisang=teghesek

Lifesaver said...

banyaknye dia masak....

nasib baik ko makan...

mesti dia rindu kan ko sbb tu dia masak byk2...

nur-al-AIN said...

pelik2 la..hehe

riBEna said...

waduhhh
sedap nye lah mknn2 2 sumo
hok sedap sotong n udang merah
waduh2
terliur d wat nye!
hehehehe~

i'm_siCK_n_tiReD said...

sedap lorh... oh tidak..

Eazy Izzuddin said...

alamak joe
sedap tuh
ohoho
xD

i'm_siCK_n_tiReD said...

seyesli aku ske ikan tawar..

||alis|| said...

mak, 1st time jumpa sutun rebus..

:)

+akufobia+ said...

perkataan paling panjang tu apa maksud dia?dari mana perkataan tu?

teamdakwah said...

kakak aq kate cendawan tu 36 000 jentina ke spesis...
die tau ade laki pompuan jer..
xtermasuk nyah la..haha

IxoR@ said...

nak berkenalan dgn mok noh...!!!

kamu telah membuat sy sgt lapar...wuarrghhhh LAPAR!

.o r k e d. said...

pergh.memang meleleh aer liur duh~nk mkn jugak!

k.A said...

udang merah sangat menggoda!

@tune® said...

kalori..kolestrol..
haih!!

bEEdLE d' bARd said...

eh 'E' bukan ke huruf vokal?

xuen adyla said...

semua makanan kamu susah aq nak sebut
aiseh

ayien.. said...

jeruk mame + ikan tawar + budu
always my fav..
ni buat rindu kg nie...
;]
(a proud kelantan boy)

<< s| tED| >> said...

Ya Allah.. mengiurkan...

HEMY said...

hahahaha..tkley bayang cendawan nya jantina..laki, pompuan, pndan, nyah, pengkid, gay, bisex..apa lagi ek..eh, banyaklah manusia nye jantina

pisangKaki said...

ooo jantung pisang....
hmm...
lamenye x mkn jantung pisang~~
susanyela nk jmp....
huhuhu...

Monkey D Luffy said...

banyaknya lauk

nyum2

KhairiL's said...

byk idea kau siap blh bt schedule post

lea said...

byknya lauk
teghesek tu cmner?
sotong ker?

rhapsody LiN said...

doakan saya selama selamat sampai jugak...

lau ade jodoh kite jmpe ahad ni.
:)

'AQILAH said...

suke jantung pisang tuh...sedapnye..semua sedap-sedap belaka...

yum yum yum

Jard The Great said...

waaa.. naik tak berat mu??? ehehe..

khaLifah feDi said...

joe byk betul lauk2 nyer..!!!

ops mari join contest

Weblog Popular 1 Malaysia

klik sini:-

http://tuanuruchimaru.blogspot.com/2009/07/weblog-bagi-anda-rm-5000.html

rizz said...

owhh heavenn! mkn2

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

Anis Mohd said...

kira nya .. jerung adalah satu2 nya ikan yg leh flirt ngan main mata .
hahaa..

secretname said...

mak aii byknye mknan...suka yg perkataan paling pnjg tu

ayin jemin said...

masakkan la sy joe..lalala

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW