Share

pengecut, dayus, penakut

hari ni 27 rejab kan?

~~~~~


cinta sama jentina?

ape korang ingat aku gay??



cinta berlainan jentina?

no space for that! kenapa? ku dah cerita di entry lepas sikit-sikit, kali ni ku memang dah tak mahu! kadang2 hati kita akan sakit kalau terbaca entry yang ditujukan kepada kita. tambah lagi yang terkene tepat kat muka kita. kenapa-kenapa? biar lah ku sorang yang tahu


ku lelaki dayus?
ye aku ngaku


ku lelaki penakut?
ye aku ngaku


ku lalaki pengecut?
ye ye, itulah aku


mungkin korang yang selalu baca entry aku assume aku hebat, hebat berimiginasi, hebat segala2nya. itulah dunia maya. kita boleh mencipta sesuatu yang hebat walaupun kita tak hebat!


aku salah seorang!

aku selalu imiginasi aku lah yang hebat, akulah yang terbaik, dan akulah yang segala2nya yang hebat. walhal ku tak hebat mana pun! totally zero!!


cerita family belalang
padahal mustahil aku memiliki fmly macam ni!


cerita imam joegrimjow
padahal aku tak alim poooonn


cerita mafia joegrimjow
padahal aku tak pandai bertumbuk pun!


itulah aku!
suka akan hipokrit!
penuh dengan hipokrit!


puas???
tapi satu perkara, selagi ku mahu menulis, ku akan menulis, dan terus menulis

ingat u putih u bleh cakap i hitam?
ye aku memang hitam!

~~~~


wohooo, apsal ku tetibe psycho ni? hehe, besela, kene jugak kadang-kadang. ni ku rasa allah cuba uji ku, tak pun bagi peringatan padaku tentang amal yang ku buat. perihal entry, kita mungkin akan terasa seteruk-teruknya kalau sesuatu entry terkene denga kita. perasaan down akan lahir


minta maaf kat gambar di atas, cian anak sdare ku yang jadi mangsa kegundahan hati papa joe die. sesungguhnya baby di lahirkan adalah putih dan kulitnya sungguh lembut (xde kaitan)


jadi ku ingin hulurkan billionan kemaafan kalau mana2 entry ku buat diri anda terasa. menyentuh hati sanubari ke, perasaan ke. ku dah terkena, jadi ku memang terasa, ku harap yang terasa akan entry ku, tak mendoakan buruk2 untukku, hanya maaf ku boleh mintak...

hurmm, lepas ni hanya nak fokus 3 benda je!



study

macam biasa, start sem depan ni dah masuk tahun ke3. third year orang cakap lebih fokus kepada jurusan yang kita pelajari. jadi ku akan lebih fokus akan study ini. memang kuat ku main-main dulunya, sebab itu tak dapat apa yang ku inginkan. walaupun lepas 2 ribu, tapi ku mahukan lebih. kali ini betul-betul kene plan!

plan with action!

dulu ku belajar tak plan pun. last2 minute plan ada la, yang mula2 tak plan. jadi start sem depan ku akan plan, dan jalankan plan ku. english ku masih teruk, speaking terabur lagi, kene mantapkan english dulu!

dayus, pengecut, penakut

ku takkan campakkan diriku ke lembah tu lagi! cukup ku gagal sekali, ku akan buat lagi dan terus buat! sampai lah berjaya. sem 3 ku mahu dapat top dalam kelas ku. mat saleh ke, cine ku, ku mahu buktikan ku boleh potong semua itu!




bisnes

lebih kurang 2 bulan stengah lagi untuk cuti habis. ku dah azam masa cuti ni mahu jalankan bisnesku dengan lebih fokus. tahun lepas seorang kawanku yang sebilik di bangkok dulu dah mampu beli kerete sendiri dengan gajinya, ku mahu buktikan ku juga mampu buat! dah sbulan perjalanan, memang positif walaupun agak lembap, terdekat ini ku akan lebih fokus dan lebih bersistematik!

dayus, pengecut, penakut

ku takkan campakkan diriku ke lembah itu lagi. ini soal duit, keperluan ku juga nanti. walaupun tak banyak, ia tetap duit. sapa lah tak mahukan duitkan?

money is not everything, but something

jadi, apa lagi?? fokus dan sistematik. ku yakin mampu achieve 10 ribu sebelum balik nanti, dan kuruskan 10 orang custemer baru!



ibadah

taknak cerita. yang penting fokus dan istiqamah!


nota kaki : share masalah boleh buat hidup lebih ceria. sapa lah mahu dengarkan? nasib baik blog ada...


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

::@FiQ said...

bisnes jus mate 5 keR?

joegrimjow said...

bnyak2 benda
ni yg ko komen?
ishh

bukan2
totally bukan

tgok entry lepas2

Lili Puteh said...

kdg2 tuhan sorokkan pelangi,
dan berikan kita guruh dan petir.
tapi akhirnya,
Dia berikan kita pelangi..

ZARA 札拉 said...

ala Joe..

tak kisah hipokrit ke dayus ke, yg penting, ko tetap ko..takde sapa yg bleh pertikaikan..dan aku pasti, ko buat sesuatu tu bersebab kan?

btw, comel gila itu kanak2..ihiks~

eazy said...

ish.nape ni tibe2 emo.
janganlah camni.tak best taw.
klu adik2 bace ni tros ttp pc sbb takot.hehe

*semoga impian tercapai!insylh.

cik intanurulfateha said...

.ade bisnes gemukkan bdan x?
.mau try

joegrimjow said...

memilih untuk senyum

Lili Puteh said...

masih teringat cite imam joegrimjow itu.
harap kamu dapat menjadi imam joegrimjow.
walau bukan untuk sekalian umat,
untuk famili kamu pun jadilah.

jgn emo sangat tau.
takut akak~

manusia boleh kata pelbagai,
tapi diri kamu lebih mengenali sapa kamu.

TiNiE said...

sgt cumel itu budak...
mmg putih gebu, segebu pak sedare dia...

aik, sapa kata joe itam?? agaknyer org tu dengki kot..heh

kuIna said...

cool dear... no matter what happen b urself.

::@FiQ said...

huarghahahahaha...
kuwos2 tuh..aku ingatkan mende alah tuh.. sekian....

eNaSaN said...

jd diri sendiri lebIh baik..huhuhu


bior owg x suka kiter..jgn kita xsuka owg..bior owg wat kita jgN kita wat owg...


ape2 Pon hiduP mesti diteruskaN...


good luck bro...



p/s keep sMiliNg... keep cooL

sajeedhani. said...

kdg2. hipokrit tu perlu. kdang2.

atty's said...

be your self je joe..

Adam Arjuna said...

uish..
mcm ada berbaur emosi je bro...

jgn la gitu...

coolness ok..

as long as ko tahu ko ni saper..sudah!
pedulik haper org cakap kan..

'AQILAH said...

@fiq says tuh macam afisays.blogspot...

comelnye anak sedre..

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

entry je pe yg awk nk entry..jgn peduli org lain kata..

+akufobia+ said...

blog boleh buat kita release tension?maybe.ngaa.

ayin jemin said...

just relax
kmu ada follower yg sentiasa myokong :)

Ms AiReEn MoHd said...

salam...aku tercarik caraik chat bok ko hah...tak jumpa la plak...mane kosorok hah...

salam tu entry apsal wat komen tuh...den jumpe blog ni dr blog afiq tuh hah tu yg masuk tetengok....tgk lak dak putih tuh chumel banget....

tqa said...

hye. lama x drop by..
:)

bro, chill k..
ha.. ni nak pesan. jgn mention duit bnyk2 kat belog. haha.. nnti i dtg samun u!
nsb baik i kat srwk ni.. hahaha

hv a nc day ahead!

Jard The Great said...

joe.. ko dah itam!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wahai incik joe,

jgn gundah gulana,
jgn bermuram durja.
smile "_____________________"

Lasykar Langit dan Bumi said...

biasa lah... manusia yg Phd ni... ada jer xpuas ati... sboleh2nya nk cari masalah kita....
yg penting we know what we do.... YUP, blog is where kita melahirkan imaginasi kita, kadang terlampau (nama pun dah imaginasi)...

HuRuL_AiNi said...

mendalam je entri kali ni...payah aku nak tafsirkan...maybe lost sikit sbb lately jarang jenguk sini...

but...just be urself my brother...u know who u are & how u should be...

salam isra' mikraj :)

haz-ONE said...

hmmm....mender nk cakap ha??cute gile budak tuh....nk boleh??papa joe die jahat...haha..jemput ke blog aku bro..

Farhana said...

Kalau tak hebat, berusaha laa jadi hebat.. Pape pn, ku tahu.. Kamu mmg boleh jadi hebat.. Tingkatkan usaha.. =)

*nak kongsi masalah gak.. tapi takde nak dengar.. uwaa.. =(

khaLifah feDi said...

emm joe..slmtmenyambut israk mikraj ..!!!

kamu pose..? bguslah..

xuen adyla said...

joe chill
u r my best bro still
hehehhe

lieya orange M.I. said...

...kuruskan 10 org??...
...ramainyerrrrr...
...kalau tak mkn sayur n buah, mcm maner nak kurus eik???...=p
...huhuu...

...money is not everything, but something...
...SETUJU...

neezareef said...

anak buah ke tu..comey nye dierrr

cik syahira said...

assalamualaikum joe.

nampak sedih je.
sabar.. sabar.
dugaan tu.
lately selalu terbaca blogger ala-ala down.
kenapa ye?
ada anon yg comments bukan2 ke?
sy suka baca entry2 kamu.
byk berpesan2 utk rakan bloggers.
tu kan lebih baik..
saling ingat mengingati..
ssh kalau nk puaskan hati semua org.
semua kata2 negatif tu nak menjatuhkan kamu je.
abaikan semua tu ok.
be strong yer!

rizz said...

shomeinyaa dak kecik tu mr joe

joegrimjow said...

seb bek adew anak sdare!

Mamamanja said...

comel anak buahnya secomel pak sedaranya :)

emo ler plak.... jom men boling hehehe

cik syahira said...

assalamualaikum.

sy tag kamu.
sila singgah blog sy k.
thanks..

blackskin said...

Setuju....dunia maya macam2 ku bleh cerita. Terutama cerita yang memihak pada diri sendiri.

Anis Mohd said...

rasa nya gmbr baby tu comel kalo x de pak cik die kat seblah .
hahaahaa

pwincess AJA said...

hipokrit itu sebahagian dr hidup
semua org amalkan itu
hidup ini memang penuh dengan kepalsuan.
tp yg menjadikan hidup ini lebih bermakna adalah diri kita sendiri dan juga org2 disekeliling kt
tak kire sehipokrit mana pun kita,
yang penting 5waktu jangan lupa...
cukup lima waktu setiap hari,kt memang cukup hebat di sisi ALLAH S.W.T...
biarpan hina di sisi manusia...=)))

sharamli said...

c0mel anak sdara

Lifesaver said...

anak sape yg comey tu

Syima Syaz said...

saya tetap aku trus membaca entry kamu joe....

Monkey D Luffy said...

erk

memang terasa kalau entri rasa mengena kat kita

huhuhu

geeds said...

hadapi dgn senyuman~
:)

MiSs are-da said...

salam abg joe..
first time bace blog ni..
cukup memberi semangat kt owg..
gagal skali bkn bererti gagal selamanya..
kegagalan tu adalan satu jalan yg membawa kpd kejayaan..
tnpa kegagalan kita xmrasa nikmat kehidupan..
xgitu..
anyway..ank sedara abg joe tu cute sgt..
peluk cium utk dia dr owg k..
hehe

rhapsody LiN said...

hurm..mmg sdih pon kalau tiba2 bc org tulis pasal kita.

banyak2 bersabar ye..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW