Share

gadis-gadis dari uk

sebelum nak tunjuk gambar menarik, ku mahu bersyarah terlebih dahulu. masa buat program di sekolah dulu, ku mendapati ada junior ku yang membaca blogku. jadi ini untuku mu dek, harap dapat sesuatu


5 minit untuk diri


belanjakan 5 minit ataupun 0.347% dalam sehari untuk bacaan motivasi diri. percayalah, "power of reading" mempunyai kuasa yang cukup hebat untuk di rungkai. kena buat baru tahu. bacaan motivasi ini tak perlu susah untuk mencari, kita banyak sangat sumber


internet, buku, televisyen dan macam-macam lagi. ini penting untuk memberi suapan ilmu kedalam diri. jika kita mahu menjadi orang yang hebat, sudah pasti gerak gaya orang hebat perlu kita pelajari


peningkatan diri (personal growth)


jim rohn, falsafah dunia, pernah menyebut "Of all the things that can have an effect on your future, I believe personal growth is the greatest. We can talk about sales growth, profit growth, asset growth, but all of this probably will not happen without personal growth"


kebenaran wujud disebalik mutiara kata ini. bagaimana mahu mencapai PG (personal growth) yang hebat? salah satunya motivasi diri, melalui pembacaan. jika diri kita sentiasa di motivasi, sudah pasti segala cabaran dan dugaan hanya positif yang kita anggapkan. inilah kuasa membaca!


ku mahu berpesan kepada diriku, luangkan masa untuk mencari kata-kata yang boleh mematangkan minda dan mendewasakan hati ini. untuk siapa? untuk diriku juga.



~~~~~


sebenarnya peristiwa ni dah lama, tapi sebab baru dapat gambar, baru boleh upload. dah lama pun (lebih kurang 2 minggu dah kot) mahu story jugak!


kawan classmateku (entah sapa nama) datang dari sheffield ke malaysia. memang ku tak kenal, yang pernah bermain badminton sekali tak datang, yang lain plak yang datang. jadi layan je la. kebetulan ku bersama dengan dieorang, layan je la ek.


ku dengan sorang lagi classmateku pergi jemput dieorang di klcc. sebab tak tahu nak bawak kemana, dan masa pun dah petang, just bawak dieorang pergi makan di putrajaya dan bergambar di sekitar masjid putra.


soal makan


memang dieorang tak makan banyak, rasanya banyak yang kami order, nasi lemak paru la, sate ayan n daging, nasi ayam, abc dan bnyak lagi la, yang dieorang sentuh, sikit2 saja. untung sebenarnya berkawan dengan mat saleh ni. kan?


yang selebihnya, ku bedal la. walaupun 2 2 classmateku tu perempuan, tapi soal makan memang dieorang makan banyak. jadi, kami la yang habis kan semua. hehe


pantai


dieorang plan untuk ke pantai lepas balik dari laos. lepas malaysia, dieorang nak pergi ke laos, lepas tu balik malaysia balik. jadi bila balik dari laos, rancang nak ke pantai. ye la, kat sana celah mana ada pantai, jauh. alang2, baik pergi


dengan slumbernya sorang classmateku bgtau yang ku tinggal berdekatan dengan laut. aiyoooyoo. memang la dekat dengan bachok, masalahnya nanti ku yang kene incharge pasal penginapan. nak tido rumah ku no hal, cukup je bilik, tapi terkejut la makku nanti bawak balik mat saleh yang sexy2. jadi ku suggest tempat lain. rugi jugak...


bergambar


ni lagi satu yang pelik, kalau nak suruh bergambar, memang dieorang nak. tapi yang dieorang ambik adalah pemandangan. haha. lain dengan kami, nak ambik gambar, mestilah ambil gambar diri sendiri bersama pamandangan. dieorang lebih prefer untuk ambik pemandangan.


tapi ku paham, mungkin malu, jadi ku yang bersungguh mengajak bergambar (padahal nak masuk blog) ada la beberapa keping. lepas tu hantar kat erl balik ke hotel dieorang. enjoy? takde la sangat sebab tasha tak datang...


layan gambar je la











entah kenapa ku berada di sisi perempuan yang sama


nota kaki : berkawan biar ramai. mood dah bertambah elok. no more psycho ek joe. rilek2

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

[z@ck] said...

ok..they look damn tall..
=$

Mucuk Shomot said...

len kali kalu membe dtg dr lua, mucuk pon nk oder mkn byk2 la..las2 bio mucuk sdri yg kenyang, hak3..

tinggi btol yg bebaju biru tuh..kalu ngan mucuk terasa mucuk katek, hak3.. haa..kamo minat ijau ek..lalala~

Jard The Great said...

tinggi la mat salleh....... ko tinggi berapa ek?

Hazzy Ishak said...

tinggi-tinggi nya dorang ni...smpai tak nampak joe..hehe

tqa said...

apa komen dorg pasal mesia?
:)

xuen adyla said...

kepada persoalan joe
kenapa di sisi gadis yg sama?
sebab ko suka dia
hahha

everybody think of changing the world but no one thinks of changing themselves- leo tolstov

Anis Mohd said...

anis rasa kan ,
deme lg suka ambik gmbr pemandangan sbb gmbr org akan merosakkan pemandangan yg indah2.
hehee

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

best la dpt jenjalan dgn omputih..sbb akan jd perhatian..he2..

azrul afeze said...

WAH..bestnyer kat UK..
haha..
btw, have u go back to uk already?
:D

+akufobia+ said...

apsal ek?ayook.

+akufobia+ said...

dia suka kamu@kamu suka dia?ngaa.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

tu yang peliknye..
kenape pompuan yang same..?
entah.

IxoR@ said...

gadis-gadis UK..yg mana satu pilihan hati...?

P/S: Joe kat mana Awie Cafe tu....?

sharamli said...

zalina xde?

yaziith su anaz said...

yang berbaju kotakkotak itu cantek ouhh.



;)))

k.A said...

wah wah wah

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

PG..baguslah entry ni

thanks..

lama dh xlawat sini...comey blog :D

atty's said...

besaunya minah saleh tu dari awek yg betudung tuh

khaLifah feDi said...

jow apsl tinggi sgt minah saleh tue..!!!

LiLacFlA said...

joe nampak pendek lak. hihihi

zamz said...

ni yg org cakap sama tinggi sama padan hehe

ZARA 札拉 said...

wah joe..peluk2 kah?

ihiks..tapi aku setuju dengan statement kamu yg atas tu..peruntukan masa utk membaca~

John Iverson said...

Niceeeeeeeeee...........

Encik Azizan said...

bnyak perbezaan ek...1 yg aku plik mat salleh suke jemur tgh panas n suke org asia berkulit glp2..kite melayu plk xley thn ngn panas ni..huu

joegrimjow said...

baru pasan ku nampak rendah

Lili Puteh said...

takde la enjoy sbb tasha tak dtg??
upps..
sapa tasha tu?
ghee~

geeds said...

haha.
joe bukan rendah.
u r just not tall enough jew.
haha~
:P

mae said...

motivasi yg baik bro..tmotivasi dgn gdis2 uk ni..

Monkey D Luffy said...

erk

kenalkan aku awek uk tu

joegrimjow said...

tinggi ku da 176
xcukup lagi ke?

chipsmore said...

tinggi nye gal baju biru 2...hehe ;)

dude said...

awek uk yang pakai tudung tu comel...;)

hysMan.. said...

joe,ko jenjet kaki ko yo!!
hehee...

seksa woo..huhuu

~cik manis~ said...

kawen ngn mat salleh la,
snang bela
makan skit :B

lea said...

wah..sonok la ko dating ngan mereka sume tue..hehe

blackskin said...

Mereka belum biasa makanan Malaysia.
Lau datang Kelantan...ajak diorang makan budu.
;p

Minah saleh memang tinggi. Aku low self esteem bab2 tinggi badan ni.
:(

penjenayah merah jambu. said...

cop2!
tinggi ko bape eah joe?

Precious said...

Ekeleeehhh .. senyum lebar bergambar sebelah Mek Saleh eh! yang sowang tu tinggi betul eh.

Lifesaver said...

ko boleh jadi pensyarah!

neezareef said...

dulu2 kt library skolah ade tulis..membaca jambatan ilmu..btl la joe ckp wpn skit baca lah tetiap hari...msti ade ilmu yg kita dpt..

wahh gambo sama gadis2 ya

mo0ney said...

baju minah yg ujung tu lawa ar wei...aduhla.aku menjd wanita yg jeles plok tgk baju dia

joegrimjow said...

tinggiku 176
hehe

aYu said...

bukan je rendah.. tp..meke yg tinggi.. aku yg pendek ni..kalau duk sblh die? adeh... 149 dow... giler ar..

ayin jemin said...

amboii
bukn main lg dia suka sgt bgmbr dkt bju hijau

rhapsody LiN said...

tinggiku 157cm je.
sob...sob..

:'(

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW