Share

family gathering

2hb julai 2009

bergerak dari kelantan ke putrajaya pukul 5 pagi. 2 buah kereta ke sana. malam nanti bermalam di putrajaya di rumah akak sulongku. malam ni takde plan, macam nak tengok transformer. kat kelantan mana ada wayang, jadi kene tengok kat sana juga! sapa nak teman, bagitau la ek. hehe



3 hb julai 2009

bergerak ke genting highland. kali ni semua sudah ada kott! ku dan 6 beradik lagi tambah lagi 3 akak ipar dan sorang abang ipar bersama anak2 sdareku yang lain (8 orang semuanya) campo kak moh dan ibuku akan bergerak ke apartmen yang abang ku sewa di genting highland. malam tu akan keluar makan, tak tau lagi tempat kat mana. mintak-mintak tempat tu tak menaikkan nafsu makan ku



4hb julai 2009

paginya semua akan ke taman tema. mesti best. dulu ku pernah ke genting bersama dengan kawan matrx ku, sekarang dengan family pulak. anak sdare semua jangan ganggu papa joe, pergi cari mak ayah masing2. papa joe nak main puas2! petang tu akan terus balik. ku akan stay di putrajaya untuk uruskan banyak perkara lagi sampai la 10 hb nanti





dah balik nanti, sudah pasti ku akan upload banyak gambar! dan yang pasti, gambarku paling kurang sebab ku yang akan menangkap gambar!





~~~~~~




pasar malam di peringat!


memang best. ku boleh simpulkan tak banyak yang berubah. kedai seperti dulu lagi, jenis makanan pun masih sama, orang yang menjual pon masih sama, memangh semua sama la
di kampungku, pasar malam adalah hari rabu


di depan tapak pasar malam adalah sekolah kebangsaan peringat, sekolah ku dulu. 6 tahun ku disana. tak banyak kenangan sebab zaman kanak2 adalah zaman enjoy, tak sempat nak ingat, semuanya hanya untuk berseronok!


semasa di darjah 6, kelas tuisyen, hari rabu merupakan hari yang kami tunggu. bessssst. matapelajaran pun math, cikgu pulak sempoi. sapa yang dapat jawab dengan betul, adalah hadiahnya. jadi kami semua memang menunggu hari tersebut


hadiah??
kaki ayam




terima kasih kepada cikgu tu, sampai sekarang ku masih ingat akan kisah kaki ayam!
dulu seposen satu
sekarang 6 seringgit!


nota kaki : doakan perjalanan selamat

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

haz-ONE said...

joe....about da product??see...bLIK mLysia bukan k gather betol2 budak first batch

haz-ONE said...

joe....about da product??see...bLIK mLysia bukan k gather betol2 budak first batch

ain said...

klu dpt jwb math...dpt kaki ayam..?? ermmmm....unik!!!!

rhapsody LiN said...

haha~
makan jee...

abg joe, makan tu ingat2 kat blogger laen.
:p

geeds said...

wah.
meraiahnye.
hang out wif mommy, siblings and kiddies.
it's gonna be a hell lots of fun.
plus at genting some more.
waa~

JO said...

waaaaaaa!!! gwe takut sama kaki ayaammmm!! nk pgg pn taleh, takut.

thiihhi XD

SRISUFI said...

Selamat ber'gumbira' Joe..

=)

[ N ] sham said...

ngat bru nk join yg dkt times squre tu,tapi da hal laen yg xdpt nk elak
mmmm....

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

1st !!!!! muahahaha!

erk..kaki ayam yum2

wat sup kaki ayam lagi sodap perggg!!

blackskin said...

X minat kaki ayam.....geli wooo!

Enjoy puas2 ngan family. Nafsu makan macam makin kuat je.
;p

||alis|| said...

ya allah kumpul satu family??

bestnya~

rasanya kalau tak p genting pon, buat bbq kat umah pon dah heaven dah..ngee~

ZARA 札拉 said...

selamat pergi dan kembali Joe!!

hysMan.. said...

kaki ayam??
adekah dolu2 font ko mcm cakar hayam..
heheheheee
juz 4 laugh

Precious said...

Ehh ... haku pun nak gi Genting ler. Dah lama nar tak ke sana ... Mesti banyak yg berubah.

chipsmore said...

sedap ke kaki ayam?? xpena lak nk merase..huhu

joegrimjow said...

da sampai putrajaya

sutera putih said...

uuummmm...
sedapnyer,,,,

ayin jemin a.k.a ain said...

kem salam semua..heheh

lea said...

mcm sedap je kaki ayam tu

Lifesaver said...

penuh jadual!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW