Share

Di penjara dunia

Salam,



tadi pergi event herbalife, memang rugi yang tak join. time kaseh yang pergi. walau last2 minute, pergi jugak kan? time kasey time kasey. just nak share sikit


nak berjaya dalam bisnes (apa-apa bisnes pon) kene keep the momentum of
1-establish
2-sustain
3-advance

ok sekian, nak tau lebih, kene la pergi next event. lalala~


~~~~~


nota awal : watak joegrimjow kali ini adalah mafia, bukan pak imam


zaidi lelaki penagih dadah. di area kuala lumpur, dia boleh di kategorikan sebagai penagih tegar. bermula dengan hisap rokok, diajak menghidu gam dan peringkat terakhir, menjadi doktor sendiri. perbuatannya itu memang tak disenangi keluarga dan dia disisihkan oleh keluarga nya sendiri


sarimah perempuan buas. setelah kehilangan keluarga, dia menjadi liar. ibu bapanya meninggal dunia akibat kemalangan. eksiden itu jelas mempengaruhi hidupnya. kalau dulu dirinya selalu diberi kasih sayang mencurah-curah, kini hanya teman-teman buas yang menjadi peneman hidupnya


zaidi dan sarimah bertemu di satu parti liar di sekitar ibu kota. pertemuan mereka di parti itu menemukan bibik cinta muda-mudi. cinta itu dilestarikan lagi dengan kegiatan seks di lewat malamnya. meraka berdua puas malam itu


sarimah mengandung


9 bulan kemudian, bayi yang dikandung dilahirkan. ketika itu zaidi telah hilang dan sarimah mengambil keputusan untuk tidak gugurkan kandungan. bayi yang dilahirkan dibuang sarimah di tempat buangan sampah.


~~~~~


hari ini joegrimjow melawat rumah pesakit hiv. selaku ketua mafia, semua kebajikan rakyatnya di bawah tanggungannya, termasuk pesakit hiv. setelah diberitahu akan wujudnya rumah kebajikan itu, dia bertindak untuk melawatnya


sampai disana, dia melihat seorang kanak-kanak yang memandang keluar pagar. pelik dan dia beranikan diri untuk berbual-bual dengan budak itu





joegrimjow : hei budak, tengok apa tu?
adam : eh, pak cik buat apa kat sini?


joegrimjow : pak cik?? tua sangat ke aku ni? tak jawab pun soklan
adam : memang nampak tua pun. hehe


joegrimjow : hampes ko budak. panggil abang, pak cik terlalu muda. i just 21 ok
adam : ohhhh, single lagi?


joegrimjow : amboi amboi amboi ko ni. hal peribadi, mana boleh tanya... mestilah single
adam : haha, jawab jugak


joegrimjow : erk.... dah dah, buat apa tengok luar?
adam : saja tengok kete lalu lalang


joegrimjow : ish2. tak de keje betol ko ni
adam : haha. keje la tu, belajar mengira


joegrimjow : ooo, loyar buruk ye!
adam : hehe, tak de lah pakcik


joegrimjow : abang!
adam : ok ok, takde lah bang, saya tengok orang kat luar sana


joegrimjow : kenapa?
adam : saya ni ada hiv. mana boleh bergaul dengan orang lebih2


joegrimjow terkesima. dia sangkakan hanya orang tua yang ada hiv. ni kan pula budak itu yang mengaku yang dia ada hiv


joegrimjow : ko hisap dadah budak??
adam : ishhh. mana la bang. im just 7 years old ok. mana reti nak hisap2 dadah ni


joegrimjow : dah tu, macam mana kene hiv?
adam : ibu bapa saya. so, anak kene la.


joegrimjow : aik, gitu plak? dah tu, mak bapak ko kat mana?
adam : entah...


joegrimjow : dah tu?
adam : penjaga saya cakap, ada orang jumpe saya kat tempat buang sampah. lepas tu bawak pergi jumpa doktor, saya disahkan positif hiv. jadi orang tu hantar saya kesini. rumah pesakit2 hiv.


joegrimjow : erm....
adam : biasalah tu bang, lumrah kehidupan


joegrimjow : ko.... tak salahkan takdir ko ke?
adam : buat apa? bukan saya yang mintak. pasrah je la


joegrimjow : macam tak unfair je
adam : memang la bang. at least saya tahu yang umur saya tak panjang. jadi beringat untuk mati tu lebih. banyak la sikit amal ibadah saya buat


joegrimjow : erk
adam : skrg sy tengah hafal quran, saya harap, nanti dah jadi hafiz, boleh saya ajak mak bapak saya masuk syurga sama


joegrimjow : walaupun dia buang engko?
adam : tanggungjawab anak. mungkin ibu bapa saya lalai dulu. sapa la tau kan. saya anak mereka, kene la jalankan tugas selaku anak


joegrimjow : ko ni bagus betul!
adam : bese la bang... abang buat apa sini?


joegrimjow : mencari jodoh
adam : ha??


joegrimjow : hehe. budak kecik tak payah paham
adam : ok ok


joegrimjow tersentuh lagi akan keperibadian budak itu. di rasakannya cukup rendah disisi budak itu. lantas dia mengirim msg...


hentikan kegiatan eksport dadah. mula hari ni, kita hapuskan dadah! sapa2 hisap dadah, dia musuh kita! bagitau kat semua cawangan!


dia forward kan msg itu kepada semua pembantunya seramai 501 orang!


nota kaki : 1st time tengok cek BONUS bernilai 400 000 usd. perghhh, ada orang buat, dan ada orang dapat, kenapa tidak ku?? gambateeee joe!!





Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 comments:

Farhana said...

Perrggghhh.. Bagus arr pakcik entry nih.. Ku sedey sama bangga sama tabik sama-sama.. Apa daa melalut plak.. Hee.. =)

Kalau laa sume mafia dn pengedar dadah wat lawatan brkala ke rumah budak2 istimewa ni sume, pasti takde daa mat2 gian nih sume.. Takde laa wujudnya kes2 mcm si adam ni.. Sob sob sob.. Walau dalam sedeyku, ku tahu ada ramai lagi kat luar sanun yg bersedey atas prkara dn dugaan yg lagi maha hebat kan.. Brsemangat kmbali..

Maceyyy atas entry nih pakcik.. Ekeke.. =)

*carik jodoh kena pi agensi carik jodoh pakcik.. =p

blackskin said...

So mafia tu nak buat bisnes apa pulak?
Jual ubat-ubatan r pulak. Bisnes software computer ke. Billionaire jgak.
;p

Moga dapat cari jodoh yang baik.

joegrimjow said...

mekasih

mummYaeesh said...

perghhh.. klu weols g rumah tu harus berjurai2 airmata.. last yr bln puasa organize g uma anak2 yatim..time ni pun da meleleh2 airmata bila diornag wat nasyid..sedih giler..alhamdulillah dpt kumpul lebih kurang 5k cash waktu tu disamping buku, baju dll..sume yg join mat motor tau!tis yr ingat nak wat uma org tua tp uma pesakit hiv ni pun cam menarik jek!

wei, bile blk kelantan..nak jupe b4 blk!

ayin jemin said...

bisness2!!!
chayo2!!

ZARA 札拉 said...

1-establish
2-sustain
3-advance

pergh~
memang terkesan sungguh di hati aku~

joegrimjow said...

taun ni buat r kat umah hiv
kite buat sama2

azuan said...

kesian budak2 yang kena hiv sebab mak bapak....hu3

rhapsody LiN said...

dulu pernah pergi kat umah org tua n kanak2 istimewa kat kuala kubu baru.

sedih woo~
cian diorang.

rajin2 g la melawat kt citu.

Lifesaver said...

cter penuh motif!bagus!

joegrimjow said...

hayati motif

AiNeRzA said...

terkesima daku membaca entry nih...uhuk...huhuhuhuh

naDDy said...

peringatan yang menusuk qalbu, walaupun ringkas...

Fatul Akrul Ramli said...

bagus gila budak tu

mo0ney said...

herm..sadis ngn budak tuh..tabah walaupun baru 7 tahun

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

budak 7 tahun bercakap cam orang besar je.. tak cam bebudak pun...

erm.. sedikit kurang dramatik looo..
mari kita jadikan dadah itu musuh!!

neezareef said...

siannye budak tuh

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam..pakcik..eh..adik..abang..pe2 je la..he3..sedey bca entry ni...

Ivy Metaga said...

kesian..

rasp said...

budak tu matang sblum waktunya...sedangkan ada gak antara kita yg dah dewasa tapi masih lum matang .....
renung2kanlah...

eazy said...

bestnye bisnes.tapy saye seorang pemalas

+akufobia+ said...

ayat budak tu tak best.macam ayat budak besar.tak logik.

sharamli said...

tua la tu..

Jard The Great said...

ku pernah gi wad utk org yg sakit mental.. huhuhu.. how can tht happen?

lea said...

ni kisah benar ker?
Gile mature budak tu
bagus2

haz-ONE said...

joe...jadi x turun kuantan....orang msg xreply...buh....good entry by da way..

Anis Mohd said...

urm ..
cite menarik.

dude said...

ku saspek ko ni join MLM kan?
kan? kan? kan?
baik ngaku copek!

geeds said...

i want to make money to0!
ka-ching! *glittering eyes*

atty's said...

sedih lak baca pasal budak tuh..

lizz said...

huhuhu. lumrah manusia mmg camtu. tuntutan kehidupan perlu dilunaskan juga..sedih Joe :(

Monkey D Luffy said...

wah

budak bijak berkata2

hehe

hapuskan dadah!

joegrimjow said...

mesti gambo btol

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW