Share

cinta entry

mei 2008



selepas msg yang di hantar tak berbalas, janji temu di janjikan dibatalkan, telefon tiada sahutan, joegrimjow merasakan hubungannya dengan kekasih hatinya bakal mengalami keretakan. dia masih normal dan dia melihat, kekasih hatinya sudah berubah. sebab apa dia tidak tahu, mungkin faktor fizikal? dia pun masih gagal emnemui jawapannya.


june 2008

"awak, kita clash je la" satu msg pagi-pagi dia terima. terbeliak matanya melihat! di baca berkali-kali, memang itulah tertulis di inboxnya. dia pasrah. sebulan tanpa berita, akhirnya penantiannya berakhir dengan penerimaan msg itu. sedih? memang la, mana taknya di rijek begitu sahaja oleh perempuan! dia berikrar, tiada lagi perempuan di hatinya!!


disember 2008

belajar di negara orang yang silibusnya cukup sedikit membuat dia begitu mempunyai masa terluang. hari-hari hanya ym dan perlbagai lagi sosial networking menjadi tempat dia 'lepak2'. dia memiliki 10 ribu kawan di myspace, 5 ribu kawan di friendster serta beribu2 lagi kawan di tag, facebook dan macam2 lagi. baginya cukup puas dapat berkenalan di alam maya sahaja.. terutama dengan si spesis bernama perempuan.

pertengahan disember, dia terjebak lagi dengan satu gejala, iaitu blog. lain dari yang lain sebab blog memerlukannya masa yang lama, terutama untuk membaca entry2 yang menarik. ketika itu ada 3 4 blog yang menarik hatinya. dia mahu berblog pula!


januari 2009

tahun baru, azam baru. tapi ikrar lama masih dia teruskan. dia mula berblog. makin lama dia makin meminati dunia baru ini. dari 3 4 blog yang dia minati itu, ada satu blog yang dia tidak akan miss bacanya! memang menarik dan kene dengan hatinya. kene dengan seleranya. kene dengan mindanya.

hari-hari dia akan mengadap komputer untuk mengetahui dengan lebih lanjut si DIA menulis apa hari ini. jika ada entry baru, hatinya akan berbunga sudah membacanya. ada satu entry mengenai bagaimana si DIA hadapi hubungan dengan kekasihnya, seakan serupa apa yang dia alami.

persepsinya kian berubah


march 2009

masih lagi rutin yang sama. kini hatinya betul-betul gilakan entry DIA itu. dia mula menggali-gali entry DIA itu yang dulu. habis semua di bacanya, habis semua di ketahuinya. nak kenal orang itu, makin lama kita tahu mengenainya, makin mudahlah kita mengenalinya! hari-harinya berubah. menjadi semakin ceria dan dia semakin bersemangat untuk meneruskan harinya. lelaki ceria, itulah dia!


july 2048


joegrimjow melawat cucunya di senawang. melihat cucunya begitu tekun surfing internet, membuat dia terkenang peristiwa lama

atuk : buat ape tu?
cucu : tak buat apa. main2 kat internet

atuk : game ke?
cucu : yup, ni game best tuk, kalau menang, kita boleh dapat duit sebenar!

atuk : ye ke?
cucu : yup, atuk dari mana?

atuk : dari rumah atuk la. buhsan la, nak mlawat cucu sulong atuk ni
cucu : ooh. ok la

atuk : nak denga cinta internet atuk?
cucu : haa? cinta internet? atuk bercinta dengan game ke?

atuk : bukan2. dengan manusia la. zaman atuk dulu, tak minat game2 ni. rosak mata
cucu : hehe, macam la atuk ngadap komputer main social networking atuk tak rosak mata

atuk : ye jugak ek. tak perasan. patut la atuk pakai spek
cucu : haha. atuk, cepat la story

atuk : dulu atuk berblog
cucu : haha. tu benda kuno la atuk. mana orang berblog dah sekarang ni

atuk : apa2 je la. tapi 40 tahun dulu hebat tau. blog ni mampu ubah seseorang
cucu : iye? termasuk atuk?

atuk : atuk sikit2 je la. hehe
cucu : ye la ye la

atuk : ok ok, gini. atuk minat kat sorang awek ni kat blog dia. hari2 atuk baca blog dia. cukup hebat. dah la time tu atuk jiwa kacau. baca blog dia buat atuk tenang sangat2
cucu : then?

atuk : masa tu atuk belajar lagi. jauh dengan dia. so, bila dah boleh jumpe, memang puas hati. yang hebatnya, entry dia buat atuk tak tidur malam
cucu : haha, angau sorang2. pastu?

atuk : bila dah jumpe, dia still single!
cucu : hahaha, ye ke? ade can la ni

atuk : memang la, pastu atuk ngayat la. hehe
cucu : waaah. boleh tahan. pastu?

atuk : nak tau gadis blog tu kat mana sekarang?
cucu : mana?

atuk : tu haa, kat umah atuk sana tu. sapa lagi, nenek kamu lah!
cucu : wahhh. nenek pun berblog ke? jadi atuk dan nenek jumpa kat dunia maya la?

atuk : hehe
cucu : waahh, bangga2

atuk : atuk nak bgtau, dah minat kat sumbody, kene terus terang. jangan simpan2. macam atuk (sambil tersenyum bangga)
cucu : -thumb up-

atuk : ok lah, tu je. atuk nak balik dan update blog.
cucu : haha, apa url atuk? nak baca!

atuk : ni ha atuk nye, ni nenek kamu nye. tapi rasanya dia dah delete dah semua entry dia
cucu : ala. dah delete ke? takpe la.... okessss. done!




nota kaki : rekaan semata2. kot....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

59 comments:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

gadisblog? waaa hebattt,..

Precious said...

Heh heh ... macam2 ler kamu ni! Awat gadisblog tu delete kenangan lamanyer ...?

rhapsody LiN said...

btul2!!

dri baca blog je dh mcm boleh kenal tuan bolg tu.

ku jugak dh tersuka kat seorang blogger.
ngee~

(^_^)

mo0ney said...

lor..delete semua habih

Syima Syaz said...

joe,kamu punye page ade virus lah.tiap kali masuk je mesti kena ALERT!
file name:http://hurulaini.net/favicon.ico\http:\\hurulaini.net\favicon

joegrimjow said...

ye ke?
xtau plak ade virus
ish2
susa ni

cahayachenta said...

loh... awat gadis blog dah delete suma entri dia... kamu ni joe lambat sangat curahkan perasaan tu... :)

Hazzy Ishak said...

saya pun suka sorg rakan blog...agegeegege

Monkey D Luffy said...

adeh

misteri ni

ain said...

ye ke rekaan semata2 ni..???? ada yg berkenan ler tu..

tehais said...

kalu taun 2008 taun blog, taun 2048 depa watpa??

LotsOfLove-Pearls said...

hahaha..
aku tetifu...

boleh plak aku klik neneknyer blog...
hanya GADIS...
hahhaa..

neezareef said...

kt blog bley bcinta? kagum

~cik manis~ said...

wah, kisah gadis blog kmbali lgi.

~cik manis~ said...

joe, blog kamu ade virus la!
wuwuwu

ieNn ZaZa said...

usaha kn smp menjadi yer..hehe..moga2 berjaya

Anis Mohd said...

agak2 ,
40 thn lg ,
org pakai apa ek ganti blog ??

qishie said...

la..awat dia delete entry suma ?

Ivy Metaga said...

DIA...DIA..dan DIA..

rekaan???

betul tuh..

joegrimjow said...

Rekaan semua tuuu

[z@ck] said...

hohoho..
mmg btol la nenek tu da 'delete' semua entry dia..
=P

Farhana said...

Wakaka.. Wujudkah??? Ku juge sudah korek dan baca habes entry si dia.. Saje ku ingin kenal dia.. Hahaha.. Angau sungguh daku ni.. Tapi sebab hati dah suke, takde entry baru pun, hari2 aje hit blog si dia.. Wakaka.. =p

Kalau laa senang bak dikata joe, kalau suka luahkan saje, jgn disimpan.. Pasti sumenye akan jadi snang.. Tapi sayangnya.. Daku pompuan.. Huhu..

cIk JanNah said...

sape gadis blog itu~!!

nak taw..

hahaha

:)

iena said...

wah cerita cinta yg menarik....hohhoho...bley wat novel plak pasnih...huhuhu

akhis said...

~kalo nk bgtau kat org tu yg kita ni ske dia...
~kene la sedia ngan ape2 respon dri dia...

SuFy said...

hehehe..baru bukak blog joe..2048 x taw dunia cmn..aduhhaii..

gadis blog lain da perasan daa tuh jow..uhuk2

co0L^^guRL said...

uiks... bez nye. :D jmp si dia kat blog. :D

KhairiL's said...

aku msk ok ja
x da pun virus2 cinta
wakakaka


misteri ni owner blog gadisblog tu

chentatiku said...

ceh, berangan rupenye. penat je baca.haha.xpenat pon.tipu je.

nway..tumpang lalu.blogwalking je disini..nice blog anyway...!!!

geeds said...

wah.
zmn da berubah,
dunia da maju.
hebat~
:P

shinawawa eyenie said...

cinta perlu pengorbanan...
untung ler insan yg menikmati cinta itu,,

lea said...

sapakah gadisblog tue???
heee

handhalah ibnu kamil said...

ko ni jo.

mmg la.
otak jauh ke depan.

bab gadis blig tu aku macam kompius sket.

errr...
ko ke yang buat blog tu?
hehehe.

Mamamanja said...

rekaan pun menarik

ayin jemin a.k.a ain said...

biasalah tu..
hurm..suka btol mereka2 cita si joe ni

Eazy Izzuddin said...

uish joe
lame x mengomen di sini
ehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

sehat2 kah

n a r d indie winkie said...

rekaan pon tapi aku percaya cinta cyber. aku berpengalaman. hehe

DilOt said...

ces...die dh delete...xsmpt nak bace,,,

pwincess AJA said...

macam2 cerita en.joe neh.
mesti byk membace neh.;)))

pst;yeke rekaan?mana taw jd kenyataan kan.ade jodoh dgn gadis blog itu.amin...heee.=PPP

DaliaLiyana said...

wah..siap kronologi lagi....ape motif dia wat camtu??

Indera said...

joe ni kreatif orangnyer.hehehehe

sharamli said...

k0t?

Jard The Great said...

oh.. kamu dah berterus-terang la nih... tahniah!! hehehe..

hasni said...

rekaan ke atau ada sesuatu y tersmbunyi??
sapakah dia??hehe

zamspotte said...

Uwaaaaaaaaaaa!!!! Penat jer layan feeling citer ni... Tau2 rekaan semata-mata... cheh...

HEMY said...

kalau betul mmg ada blog gadis ni..sbnrya niat joe dlm entri ni utk meluahkan rasa cintanya...yiehaaaa

[yAN!e][pUTraJAya] said...

rekaan? ker kenyataan?

hahahhaah mai putrajaya lagi bila?

cik_kiAh said...

nak kenal dgn gadis blog! ehe

John Iverson said...

Siapakah si DIA? huhuhu...

Sori sbb lama x jenguk... Busy sket... busy kena marah... haha... sori k

shakinah said...

setujuuu!
dari blog kita boleh kenal orang tu.
better than myspace yg fake.
:P

ღ シTeRU²bOzU キュートな少女 シღ said...

HAA HAA HAA

xde kije tol

XD

Lili Puteh said...

ye ke rekaan?
cam tulus ikhlas dari hati je.
huuuu~

piNky LuCiA said...

cinta alm maya, cinta yg menyakitkan.. :P

farhana said...

sape gadis blog tu
da lama ana nk taw

umiZue said...

rekaan??
so, mksudnye Gadis Blog tu pun rekaan semata la ea?? awk y buat sndr?? heee.. erm, apepun, meh try link kat bwh ni

http://www.cetaktshirt.com/index.php?ref=umizue

Zamz said...

haha benda2 camni cakap rekaan pun org tetap nak percaya gak hehe

joegrimjow said...

dia mmg wujud
url tu je tipu
mana ley bgi sebenar

matsan said...

stylo!!~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW