Share

SUP GEAR BOX

ni pun schedule post. tengah menaip kat umah abg di seremban 2. best?? tiada feel sangat. sebab laptop abgku ni kecik gila. klu kecik power takpe, ni kecik agak lembap. taip entry je la keje. sorry la, sempat mlawat sikit2 je.


ku dah lama tak bawak kete. almost stahun. kete di uk sana semua manual. apa lagi, memang la tak sentuh. tak bawak kete manul?? ye, mmg ku tak pandai. test jpj pon 2 kali. napa la jpj tak buat test kete auto kan? haha, senang2 je konpem dapat!


o0k, cerita skit pasal kete, 15 hb lepas, ku bawak kete dari seremban-klia-putrajaya-ampang-kajang-seremban. kira kebanyakan jalan ku lalui adalah highway. soalnya disini, sikap sesetngah pemandu yang tak reti akan kemampuan sendiri!


bunyi macam emo je


klu dah nak bawak slow, duduk la lane tengah atau paling kiri. ni duduk di lane paling kanan. menyusahkan la jugak kepada pemandu yang nak bawak laju2. terpaksa mencelah-celah sebelum memotong. tak ke susah camtu?


sedari kemampuan sendiri.


dulu abang ku pernah "cover" dia bawak laju kete kat highway kat makku. dia cakap, kes kemalangan kat highway banyak belaku sebab kete bawak slow. ni antara kes dia. contoh, kalau satu kete tengah bawak laju, masuk lane paling kanan, tiba2 ada kete yang slow sangt2 kat lane kanan, terpaksa dia mengelak masuk lane tengah. tu pasal belakunya kes macam xcident!


betul ke???


entah la, lku masih baru dalam arena bawak ete ni, tiada sangt pengatahuan. tapi memang tak puas hati kalau jenis yang tak tahu kemampuan sendiri ni!!


-------
pasal tajuk entry, saja nak buat jeles. haha. jahat kan ku ni. tadi makan sup gear box. perghhh, memang sedap. dahlama xmakan. mak mertua abgku dari kelantan datang ke seremban, ada satu kotak besar dia bawak.
ku ingat apa,
suaminya cakap
"khas untuk golongan muda"
ku senyum je la
tak dapat teka tu apa
hari ni (mungkin waktu di post ni tarikhnya semalam) ku dapat melihat. banyaknya kaki lembu!!!. hahaha, memang puas hati. sedap tak terkata. ni pun tengah tulis entry dalam samar2. pening sebab bedal bnyak sangt!
agak bahaya kaki lembu ni. banyak sangat lemaknya, tapi kalau dah sedap, memang tak boleh nak buat apa la. lagipun takpe la kan, ku dah lama xmerasai (ayat cover).
GAMBAR??
segan la nak ambik
haha
klu kat rumah takpe la
ni....
hehe
paham2 je la

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kekadang orang yg bawak kete mcm siput seput nih.....dah la duk lane paling laju...

mcm jalan tu dia booking dulu...hampeh tol.....! nak2 yg tgh bercinta bertepuk tampar dalam kete...hadoi..geram nye....

hehhehhe

tehais said...

aku pun 2 kali test jpj baru dapat lesen..huhuuhu

terasa ai :P

bg je lampu beso tak pon hon kena bengap cenggitu..kekeke

tehais said...

aduhai sup gearbox..terliuq aku..slurppp!

haruan tasek said...

aku minat sup ekor... hu..hu

ayin jemin a.k.a ain said...

teringt plak..sy nak ambik lesen kete!!!

Lili Puteh said...

keta slow ni mmg mana2 driver akan slalu rasa.
kelip2 je lampu
or
hon je terus.

tapi
yg paling puteh tak suke,
klo ada keta main cucuk2 kat blakang.
follow dekat gile cam nak cium je punggung keta tu.
kalo keta puteh ada kaki,
memang dah lama orang tu kena kick.
nak laju sgt pon takyah sampai nak 'kiss' keta orang lain.
errrr..

ups, emo plak.
ghee~

hasni said...

wah
seronoknya dia
dapt mkn mknn malaysia
hehe

Vee Violet said...

heylow...lama tak singgah...
sup gearbox...penah dgr but tak penah mamam...
hmm.... adakah rasanya lebih kurang sup ekor?

naqiubex said...

sokong dengan bro kamu...
kereta bawak slow..
penyebab accident..

SASYA WILLIS said...

sukanyer die dapat mkn sup gear box.. :)
cmne ek rasanye??xpnah mkn pun..
orang ckp guna straw eyh??

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

sebab tu takut nak bawa kete...
banyak accident arghh..

sup gear box..?
sedapp sangat ke..?
tak rase jelessss ponnnngggg..
^__^

niza said...

ape kes bwk kete auto...hikhik...berlagak di situ...ampunnn...klu kat kl tu keta auto mmg amat diperlukan...

ku pun geram gak klu org bwk keta tp dok lane kanan...klu yg jln 1 lane plak...jenis bwk keta xder perasaan...dah nmpk keta beratur blakang dia ni x reti2 gak nak ke tepi sket bg org motong...wat rilek dia jek...ggrrr!!!

Willie said...

Hahaha....

Ko dah lupe how Malaysian drivers are? Memang teruk le kalau compare to UK. Tapi ku hairan pulak kereta di UK semua manual? Betul ke?

Soup Gear Box? Kekekek...aku pernah rasa dulu. Kat sini pun ader. Cuma binatang lain ler. Kitorang di sini panggil "Sup Spare Parts". jeng jeng jeng...

rhapsody LiN said...

ahaha~
sama la..xreti bwk manual. lps habis jpj test trus bwk auto.
gunakan kemudahan yg ada~

lalalala~
:p

KhairiL's said...

bg jer kate apa pun kan aku

pasti bawak tetap dgn bergaya

hehe

mo0ney said...

gearbox bangi??

neezareef said...

mane gambonyeee...

Mr PenyuBiru said...

adeh! aku pantang dgr org sebut sup ni. terus teringin nak makan.

Monkey D Luffy said...

betul3

nak slow masuk kiri

sup kaki lembu rasa kaki tak? ;p

+akufobia+ said...

bau kaki ada?ngee.suka lajulaju.slow itu mengantuk.tapi hatihati.

Eyda Chan said...

aku perna dgr 2 sup gear box..
itu pun kawan aku d kl yg gtaw..

tp d sabah mmg xda la..

aduka said...

aku suka sup gear box!
hee.. =P

Nadzrah said...

x suke gear box
pening makan~~
wwuwuwuw

Anis Mohd said...

org tua kot yg bwk kete tuh.

missvelvet_xerwa said...

practise make perfect=)

geeds said...

everyone have been telling me and urging me to go and take the driving class.
but it seems scary.
takut ouh.

DilOt said...

dieorg ni mmg lemau...

xgeti bahasa beetul...

xuen adyla said...

xuen bawa manual
auto pun reti
bawa laju gila dan mmg bengang w yg bawa slow
so memang kena hon jelah yg slow tu

kojah said...

nk sipar spongebob?buleh2...tp sy nak fridge magnet!huhu oittt, aku dok seremban 2 gak la...abg ko dok mana?

Nazra~ said...

say no to sup gear box T_T

mr.syazwan said...

F
U
U
Y
O
O
O
O

sup gear box!!!!
mmg sodap!!

tpi jgn mkn byk2 tkt kne gout lak kang.. hak3

atty's said...

jadiknya org yg bawa kete cam siput depan den smlm..kau le ye joe..

awat tak ajak semua blogger join makan gear box

ieNn ZaZa said...

huhu..xsuka sup gear box..xpenah mkn pn...heee

Oasis said...

haha...bhy klu ambik gmbr after mkn sup gear box.

ezzati said...

tingin

siti murni said...

aisey...tak tau bawak kete manual rupe nye...malu ah!

Eazy Izzuddin said...

eh?
im pro in manual/auto/automanual
haha
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

huhu
mmg x suka sikap2 mereka2 yg di sebut kan
dah lambat masuk la kiri
ni nk kanan jek
laju x fe
ni slow
hhuhu

Eazy Izzuddin said...

huhu
saba je lah deh
bile blik sini blik??
xD

IxoR@ said...

Lepas makan sup gear box...mesti kita akan lebih power!!!

:D

cIk JanNah said...

mcm pelik lak guys x pndai bwk manual.
x pe asl leh drve sdh~
ngeee..

Nadhirah Zamrose said...

x pndai drive manual gak...
laa s2 ke...

Nem0 o0h Nem0 said...

jarang lelaki tak reti bw manual.. ko org first yg aku tau! =p

aku pun tak reti bw manual,parent bising tiap2 hr..haha

mummYaeesh said...

ceh wat malu jerk oghe jantan tak gheti bawak kete manual!klu ada emergency bahaya wooo!

smlm pun weols makan sup lembu..tp tulangnye!

Lifesaver said...

nak tgk gmbr!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW