Share

siapa nak eiffel tower???

ku ada beli model eiffel tower mase di paris hari tu. macam nak bagi je kat blogger. hehe. oleh sebab tension ngan law ni, ntah apa-apa, ku mahu tenangkan diri dengan teka teki.


sapa boleh jawab ku bagi model eiffel tower!!!



2 soalan je

jawab kedua-dua soalan

1 - bila ku akan balik ke malaysia?
2 - dalam tembikai ada biji tembikai, dalam nenas ada ape?


jawapan paling tepat(jawapan tepat kadang2 lucu juga) akan diberi model eiffel tower tu. jawapan ku adalah muktamad. tidak dilayan surat menyurat. hehe. takde yang tepat, yang sipi-sipi tepat dan paling awal akan dapat. oleh sebab ada satu je, so, satu pemanang je la. jawab kat ruangan komen dibawah. sebanyak mana nak hantar jawapan pun tak kisah. sorry tak inform awal-awal, memang disengajakan. haha. selamat menjawab. nanti pemenang ku akan inform next entry. klu takde yang menang, ku bagi kat gadis blog je la. hehe. lalala~






-ooh eiffel tower...-


nota kaki ; sejam setengah lagi next paper, bayangkan ku tengah menjawab exam ketika ini ketika kamo jawab teka teki tu. lalala~

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

75 comments:

tehais said...

erk,aku nak!!aku nak!!

sat2 aku carik kat entry ko yg lepas2.huahua

tehais said...

13 jun 2009

tehais said...

Erk,kalu salah anggap aku tak penah jawab.lalala~

tehais said...

soklan ke2?

erk,dalam nenas ada...ada..ISI..
hahaha.hentam je.payah wey.huhh!!

soklan kedua tu mesti jwapn prangkap.hoho

Lun said...

1)jo x kan balikkk haha
2)dam nenas ada nenas
ngeh3

joegrimjow said...

haha
stakat ni xde lagi jawapan btol2 tepat

stengah jam ag exam. pegi duluu, slamat menjawabbb

ayin jemin a.k.a ain said...

1: joe balik bulan 6
2: dalam nenas ada mata

huhuhuhu

:P

milimilo said...

1. 13 jun balik mesia
2. dalam nenas ade spongebob..
hoho

ain said...

hehehe...since akak dah ada model eiffel tower tu..x yah le akak susah2 nak jawab.

milimilo said...

eh silap..ko balik mesia 14hb june..
jawapan no 2 kekal spongebob..ngeh3

Monkey D Luffy said...

Joe + eiffel tower + teka teki = hadiah + nombor telefon kirimkan sekali

senang nak call2 abang joe

hehehe

milimilo said...

eh.lupe lak nak wish all the best for exam ;)

KhairiL's said...

1. 12 jun ko balik

2. dlm neneas ada isi dia la...baru blh makan


hoho

Syima Syaz said...

pas paper habis, joe balik la...kan kannn...
dalam nanas ade duri

eNaSaN said...

nk jwb la..

lallalaalla

ermmm soklan no 1 tue..jwpn dia joe yg sendiri tahu bila nk blk..hik3 leh camtu

soklan 2...dlm nenas ada..erm aper yek..ada duri..eheheheh..

azaliahjsalleh said...

lya betoi2 na mng !
kalo x mng mmg hampa sgt !
so tlg la lya kasik mng ye
ahahaaaaaaaaaaaaaa
*godaan !

urm
1) 13/6/09
2) isik buah nenas yg enak belaka
hingga menjilat ibu kaki ;D

Luth Textile said...

1) hang akan balik bila kucing bertelur dan ayam beranak. Ikan akan tumbuh tanduk serta smpailah khairy jamaluddin ada cucu 3.

2) dalam tembikai ada bijik, tapi dalam nanas ada duri..


wakkaka.. jawapan aku!

bEEdLE d' bARd said...

aku tau jwpnnya..tp sj je nak bg org lain menang..hehe..tipu jerk.. =P

||alis|| said...

pening ku.

mencarik n3 pulang ke pangkuan mak dlm background yg hitam pekat ini.

jawapan:
1- 14 june 2009
2- dalam nenas ada huruf N(x 2), E, A, dan S.

oke?

Mohd Nasri Md. Nasir said...

joe..ak jwb..
soalan 1 : 14.6.2009 ko blk malaysia..
soalan 2 : dlm nenas ada isi la kn..kn..kn..
hehe

shinawawa eyenie said...
This comment has been removed by the author.
shinawawa eyenie said...

asslmualaikum encik frdzul...

1)13 jun 2009
2)dalam tembikai ada biji tembikai, dalam nenas ada ape?
...da apple...coz pineapple...

jawapn blsh jer...~.~

shinawawa eyenie said...

..slmt mnjawab exam..

Mohd Nasri Md. Nasir said...

ak try lg..hahaha
soalan 1 : 14.06.2009 ko blk malaysia..
soalan 2 : dlm nenas ada spongebob sbb tu umah dia..hahaha

rhapsody LiN said...

smalam kata lg 9 ari nk balik.
so, u'll come back to malaysia on 12/6/09
2- dlm nanas ade spongebob!!
ahahaha~
(^_^)

lalala~
mintak2 la aku menang
aminn~~
:p

xuen adyla said...

1) 13 june 2009
2) dalam nenas ada teknik baru joe
hahahahah

aq suka soalan merepek ni
lalalal~

aq kasi jawapan pun merepek

Sarah said...

joe akan balik apabila sampai seru.

dalam nanas ada serat.

green said...

balik 13 jun
dlm nenas ada sponge bob

kat bikini bottom

cik syahira said...

hi as salam.

ok joe sy cuba jawab ek:

1. kamu blk 14/6.
2. dalam nenas ada batang nenas kot.
isi nenas pun ada juga. ehhehe.. lagi juice nenas. dan hampas nenas. ehhehe.. ada sipi-sipi tak?

Anis Mohd said...

nnt g tau jwpn yg btl erk.
mls nak pk.
heheh
lalallaaa

haruan tasek said...

1.hang balik 9 hari lagi
2.dalam nenas ada isi dan tukang masak panggil ada hati nenas.



betul dapatlah aku menara tu

ezzati said...

nak jawab
1) end of June
2) ada byk lubang idung

mummYaeesh said...

1~uols blk mesia 14june
2~dlm nenas ada tempuluh nenas la..sedap wooo..masa kecik2 bila mak buka nenas weols sibuk dok ngendeng nak tempuluh nenas tu..ala benda keras kat tengah2 buah nenas tu lar..
kat johor panggil tempuluh nenas klu kat kelantan tak tau la plak!AWAS jgn berfikiran lusyah

good luck dear!

wei fm takde ke??hiks..sempat lagi tu!woohoo

mummYaeesh said...

bleh jawab byk2 kali kan..ok..confused jap tarikh nak gerak balik ke or tarikh smpai mesia?? 14hb da smpai mesia so tolak balik maybe 13hb!(satu hari jek ke perjalanan dari mu ke sini?)

jwpan kedua tetap tempuluh nenas!

btw, u look older la dlm pic kat eiffel tower tu!klu g paris kena makan tshirt i love paris ek?hiks(hrp komen ni tak mempengaruhi uols!)woohoo..komen ikhlas tau bkn mengutuk!Hiks

rizz said...

hahah nak gak model tuu.. dlm nenas ade isi..pastuh blk bln julai 2009 haha btol x:p

Babyjane[The Juliet] said...

dlm nenas tak tahu ade ape
hahahahah

joegrimjow said...

da bes da paper
hihi
tinggal satu lagi

waahh,
nampaknya smakin sengit.
jawapan ada yang tepat, tapi xde lagi yang betul2 tepat. hihik

cube2

SASYA WILLIS said...

1) Joe balik lepas hbis exam.. ;)
2) dalam nenas ada pulur la kot..hi2 ;p

sharamli said...

da abes?bgus...

cik ateen said...

wah mcm beshh nya..
;))

Along Arman said...

gud luck for ur exam..
along tak pandai jwb teka-teki..
so kasik can kat org lain jer la ;)

Mr PenyuBiru said...

saje nak try,

1 - bila ku akan balik ke malaysia?
13 hb june 2009

2 - dalam tembikai ada biji tembikai, dalam nenas ada ape?
ade spongebob. (anak aku baru je mentengok kartun ni tadi)

good luck 4 ur exam! (ayat ambik ati ni.hehe)

hysMan.. said...

mestilah hang balik lepas abes exam..hahaa..
dlm nenas ade isi dan batang..huhuu...

secretname said...

1) lg 9ari mr joe akan pulang...
2) dlm nenas ada kesedapannye..slurppp

HuRuL_AiNi said...

salam....
ko balik 13 haribulan.....ko tak tanya sampai bila...jadi aku jawap ni je....hoho
dalam nanas ada isi nanas...wakaka

atty's said...

ko baalik 13 june
dlm nenas ade mata

green said...

balik 14 june ni, evening
dlm nenas ade spongebob and harta benda dia segala..

hmmm..

kojah said...

blk 13 june
dlm nenas ada duri

kojah said...

13 june
dalam nenas ada pulur nenas

~Cinta Cukulet~ said...

arggh kram kepala nak carik jawapan dia...

1)kamu balik bila dah sampai seru
2)dalam nenas ada biji nenas..hahaha nenas ada biji ke? lantaklah :p

kojah said...

13 june
dalam nenas ada apple...hehe

Nine said...

Jawapan aku mesti betui punya..

jawapan nombot 1 : joe hang balik 31 ogos 2009..sebab mesia medeka..

jawapan nombot 2 : dalam nanas ada isi sebab dia kadddang-kadddang..betul pak belalang ?

haha..
saja aku wat lawak tak syok..
jgn marah..
hehe..

rhapsody LiN said...

huish..apesal semua jwp 13 nie??
nk g check jap
h0h0~
:p

kojah said...

13 june
dalam nenas ada spongebob n gary!!

kojah said...

14 june
dalam nenas ada spongebob n gary!!

amirul said...

Salam joe,
Aku tak mau jawab! Bagi peluang kat yg lain... sememangnya aku tak tau jawapan... hehe...

weih baper banyak paper daa? x habis lagi ka? pepun Good Luck!

kojah said...

14 june
dlm nenas ada spongebob n gary!!

kojah said...

13 june
dlm nenas ada spongebob n gary!!

Shafie said...

haha..
ramai gak menjawab ni..
syabas :P

pwincess AJA said...

olorrrrh
wamai sudey yg jawap

nak!!!
tp xmo jawap.
hahaha
=PPP

xpela,tgk pic jela dulu.
ahakssss.>.<

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

sebelum menjawab soalan...kuingin menanya soalan...
1.sudah kah anda membeli tiket tuk ke mesia n sudahkan bayar penuh tiket tu..hahaha (ku kurang membaca blogmu...:D), n flight anda, ada transit di mana? n klu ada brapa lama?)
2.anda tau..apa itu nenas??yakin ngan jawapan anda??
..............................




lalala...jawapan???
biarlah rahsia..n ku tak mau model..ku mau yg betul..ngeee :D

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

kulupe 1 perkara...

dah macam afiq af dah hang joe... :D

zaidharis said...

ye,
aku tau,
dalam nenas ada apple,
hahaha~

IxoR@ said...

Balik ke malaysia: 13.06.2009

dalam nenas ada duri nenas...jaga2 nanti terlebih makan lidah jd lidas.

P/S: nak eiffel tower...towel pun jadi la!

Renzo said...

Penat sy trun baca smua comment x jg jumpa jawapan btul, huhu

blk 13 june(ikut org je ^^p)
dalam nenas ada spongebob square pants ^^,

~miszirdawaty~ said...

sumpah aku xtaw.
lalala~

umiey86 said...

dalam nenas ada umah spongebob...nak balik mesia lg 9 ari..bak cni eiffel tower tu..sy g amik sndri kat sna...hehehe...jap jer smpai ngan easyjet..tadaaa...

joegrimjow said...

waa
ramai btol yg menjawab
hihik
ok la tu
nanti ku bgtau sape yg dapat yek

ファラ 'aqila said...

jangan tutup lagi...nak jugak Eiffel tower tu...tungguuuuu...

errr jawapan pertama bulan jun(entah2 mase hari jadi ku)

kedue sebb emmm sebb biji nenas..ala yg itam2 tuh..bukan2 duri die? err ok,tu kot jawapannye..:)ee piss!

sufy said...

aiyoo...slmt pulang ke tanah air...:-) take care!!

Eazy Izzuddin said...

alamak
de contest ka nih
aiyoo
sudah terlepas pulok tu
huk3

Eazy Izzuddin said...

sorry joe
sebab eazy jrg on9 nak jenguk blog joe
tp still mahu eifel tower ok??
bole la joe ea
xD

nurayunni said...

jgn lupe tgk bl0g sy...ahaks!!

Lifesaver said...

lagi 6 hari nakbalik kot...


suka hati la nanas tu nak duk mana pon

asis said...

ak dh lewt sgt nk jwb

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW