Share

orang sabah bah

minta maaf sebab semalam tak sempat nak tulis entry. komputer satu je kat hotel ni, memang susah. rasanya malaysia lagi maju dari segi internet ni berbanding korea!!



masih lagi di korea. hari ini full event. dari pagi sampai la ke petang, memang penat! tapi best sebab banyak ilmu yang dapat. 14 ribu orang berkumpul dibawah satu bumbung, sudah pasti bnyak cerita yang boleh dikongsi!



~~~~~

disini ku berkongsi bilik di hotel bersama 4 orang. 3 orang sama umur dan seorang yang umurnya 27 tahun. dia dah turun 22kg dah. banyak kan? nanti kat malaysia ku upload gambarnya.

orang sabah. mula-mula ku runsing jugak, sebab jarakj umur antara kami bertiga dengan dia seorang mungkin ada timbul jarak usia. kot kot la tak boleh masuk! jiwa muda @ 21 dengan jiwa tak brapa muda @ 27 (lalala~) memang besar kan?

tapi

mmg jangkaan ku meleset. orang sabah ini cukup senang dengan kami. walhal hanya sehari bersama, kami dah selesa berbual dan bergurau. yang paling best dia jenis yang sempoi!. walaupun dialek nya agak pekat sabahannya, tapi masih boleh faham bah.


~~~~~

ini cerita lawak sabah dia!


3 sekawan. berasal dari sabah seorang dan 2 orang berasal dari selangor. 2 orang yang datang dari selangor ini mahu menyeludup sesuatu barang dari sabah. di airport, si sabahan ini telah menghantar 2 orang kawannya ke lapangan terbang sabah


sabahan: nanti itu sarang burung jangan kasi kat orang lain ya
perakian 1: 0k ok, no hal
perakian 2: mesti la tak mahu kongsi!
sabahan : itu barang seludup. biasanya, kene bawak sikit2 saja
perakian 1 : ok ok
perakian 2 : mesti!
tiba-tiba orang sabah itu menjadi kalut dek melihat seseorang
sabahan : kamu berdua, cepat lari!
perakian 1 : kenapa?
perakian 2 : yee, kenapa kene lari
sabahan : itu....... amy datang!
perakian 1 : amy?? amy mana ni?
perakian 2 : haa! amy search ke?
sabahan : bukan la bah
perakian : dah tu? amy apa?
perakian 2 : betul3. amy mana ni?
sabahan : amy grasen (imigrasen)
perakian 1 : ??
perakian 2: ??
~~~~~
banyak cerita perbezaan bahasa yangnku dapat. nak tergelak pun ada. nanti di malaysia ku upload ya gambar dia. mesti terkejut kamu semua. hehe.
lagi satu, dia ni kira otai juga.
minum arak pernah
hisap dadah pun pernah
sekarang ku berada sebilik dengan dia! hebat kan dunia ni. gembira dapat berkenalan dengan orang seperti ini! nanti balik ku story lagi. tak boleh nak online lama2
nota kaki : esok balik ke malaysia dari korea! pukul 4.45 sampai dari korea. yee haaaa, tak sabar nak balik!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

41 comments:

fezaL Mohd said...

haha cm cousin
ak duduk sabah dh lama duduk sana bahasa dea dh macam orang
sabah

tk paaham ak ape dickp.
aduhyai pure sabah jadinya.
haha

p/s lama tk nmpk joe di blog ak haha da femes joe ni ;p

Farhana said...

Joe joe joe.. Wahhhh.. Bestnye dia.. Kamu under herbalife erk??? Kat sini ade gak.. Pernah dpat sgala mcm pamplet dari herbalife.. Tp ku rasakan agak mahal juge.. Hahaha.. Ku kan student.. Ekeke.. =p

Slamat pulang nnt yerk.. Kalo blh hapload laa tntang produkmu itu.. Ramai insan sepertiku trtunggu.. OKeyh??? Heehee.. =)

joegrimjow said...

bukan xmlawat, xsempat!


student camku pon ley beli
hehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

joe!!

i love sabahan. depa mmg ramah.

herbalife satu!!
mo kurus, bior rmai pakwe.. hahaha. niat dh x betul

farah said...

banyak cerita best dari korea yer.

selamat kembali ke tanahair joe.

:)

fararusdi said...

my best friend is a sabahan!! luv her soo much!!

kojah said...

fridge magnet jgn lupe!!wakakakaka

+akufobia+ said...

best balik.korea pun best.

xuen adyla said...

joe all da best
and semoga tiba nanti di malaysia

wishing and praying for ur safety

sufy said...

story tu penah dengaq..huhu..slmt pulang smg smpai dgn selamat..:-)

akukaonal said...

samala kami tu.. org sabah memng bagush ba...

byk2 baju.. baju apa yg boleh menari...

...baju get (berjoget)...

Eyda Chan said...

org sabah?? mesti aku kenal kan.. hahahahah perasan..

secretname said...

org sabah mmg best

Renzo said...

sia pun org sabah, jg2 skit ngan org sabah nnt terkencing km org ngan lawak spontan dia hahaha

Mr K said...

Orang sabah. Aku ada sorang kawan sabah. Dia kalau sebut 'gay', bunyinya akan jadi 'ghay' Haha

Sh. Nursyahidah said...

salam singgah! nice blog!

p/s: sy org sbh.jemput la dtg sini.ehehe =)

John Iverson said...

Haha... Org sabah mmg best pn

Tirana said...

Tak sampai lagi ke Malaysia ye...Ingatkan dah sampai..

Babaroga said...

2 org lagi asal selangor, tapi perakian? LOL.

azaliahjsalleh said...

woah , moge selamat sampai ke rumah ;D

mummYaeesh said...

hiks..amy grasen katanye..da ghupe indon jek bunyinye..woohoo!

weols pun kadang2 tak paham dialek kelantan..dulu marah sgt bile ex ku guna perkataan tino (betina)!ape ingat ayam ke??

ZARA 札拉 said...

Urang Malaysia memang selalu peramah bha itu~

bila mau pulang kau?

joegrimjow said...

Skrg kat airporrt da pon. Kul 11 ni flight

Jard The Great said...

sabahan mmg kepala sengal seme.. hehehe

mo0ney said...

joe.be aku keychain ngn poskad joe.aku suka colllect

iNsaN BiaSa said...

waahhh..jauhnya bro joe..
nnt tempek gambar byk2 ey..
org sabah mmg best..loghat dia best..xrugi blajo..

KhairiL's said...

aku org sabah gk

huhu =_="

ayin jemin a.k.a ain said...

sy org sabah
uisshhh
bangga pulak..hukhuk
:p

Kamsiah said...

amy grasen hahaha...
jo..kat korea ek...winter sonata la pulak....
akak byk terlepas posting jo..kena buat u-turn la...

Naz said...

usia bukan penghalang utk kita berkawan... betul x bro???

tuntung said...

err confirm ke dy kurus sbb mkn herbalife 2?
ntah2 sbb dadah~hahaha~
jgn bunuh aq~

tuntungkita.blogspot.com

DilOt said...

aku tnggu gmbr2 korea dr ko...cepat2 upload naa~~

ZelL ThE gReaT ! ™ said...

i' sabahan :d

atty's said...

adeh kelakor..ingat kan amy apa le..wakakaka

Willie said...

bestnye gi korea

Lifesaver said...

ye ke???dgr cter korea lagi maju giler dari malaysia!

shinawawa eyenie said...

bestnya die dkt korea...

lieya orange M.I. said...

...heheee, tak sabar nak tgk gambar...=p

LotsOfLove-Pearls said...

nak nengok gambar...
hehehe...

Eazy Izzuddin said...

wow!
turun 22kg!
ok le 2
xD

hasni said...

huhu
aku pon org sbh jgak
bhasa sbh memg lucu
huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW