Share

merdeka!! -plan sebelum ke korea-


MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA


hehe, jangan jeles. ku dah habis exaM dah. alhamdulillah. ni schedule post. takut tak sempat nak online bile habes exam. maklum la. sronok punya pasal kan. boleh jawab ke tak, tak tau. hehe. tunggu je result nanti.


5 hari lagiii!!!
~~~~~


ku perasan jarang ku memberi masa untuk menulis entry baru. maklum la, sebuk jadi cikgu menyemak @ membaca @ menanda entry2 yang masuk contest hari tu. separuh pon tak sampai lagi. tapi jangan risau, kini ku dah boleh online 24 jam!!!


exam sudah habes katakan
hhihihik


ku akan bertolak ke malaysia 13 hb pukul 10 malam.
sampai ke klia pukul 5 petang 14 hb.


lenguh punggung nanti!


sampai disana, akan menyiapkan urusan pembelian tiket MAS yang ku beli 2 kali. semangan punya pasal sampai tiket terbeli 2 kali. harap dapat refund balik. seribu lebihh tuu bazir. kalau boleh refund, ada la sikit bajet nak kluar ngan blogger2 ni. ye tak??


abangku akan ambil dan akan ke seremban untuk bermalam. seremban 2. ok la, sebabnya putrayaja (rumah akak ) semua perempuan ada. segan pulak nak masuk sana. jadi, bermalam di seremban saja.


ada blogger yang jual cuppcake kan kat seremban? contact ku ye, boleh beli bagi anak sdraku


15 hb dah mintak dapat kebenaran untuk satelkan hal ke korea. ambik kreta integra abangku dan akan bertolak ke kajang untuk satel perkara untuk hal kesana. tiket, hotel, dan sebagainya.


ku akan ke korea??
yeee, memang pun. 16 hb malam. haha, tak lekat kat malaysia ye aku ni. jumpa mak pun belum lagi kat kelantan nunn. tapi atas dasar bisnes, perancangan masa depan (kan nak jadi billionaire) kene sedikit pengorbanan. mak dah bagi green light!!!


hehe


15 hb juge tarikh ku tunggu. ada apa ek? hehe. adaaaaa laaaaa. (tiba-tiba perasan jadi gedik) harap everything smooth dan si dia pun ok. mungkin status ku akan bertukar 15 h ni? waaah. tak sabar rasanya!!


~~~~~


-kisah rekaan-


setelah menghabiskan kerjanya di dubai, johari akan balik ke malaysia, kampung halamannya. di kedah. sudah 3 tahun tidak balik, rindunya pada kampung amat mendalam. tambahan pula, gadis misteri dikenalinya di dunia blog akan berjumpa dengannya!


emaknya di kampung sibuk memasang jodoh untuknya. dipujuk emaknya biarlah dia cari sendiri jodohnya. tapi perihal perempuan itu, tidak pula diceritakan. hanya menangguh-menangguh. last-last, mak dia bagi gambar seorang perempuan untuk dijodohkan kepadanya. ini membuat dia jadi gusar...



setelah sampai, dia terus telefon dengan gadis itu, puteri namanya


johari : awak, saya dah balik ni
puteri : waah, ye ke?


johari : yup. nak jumpe awak...
puteri : saya pun...


johari : asyik kenal kat dunia maya je. nak jumpe realiti
puteri : ok ok. deal. nak jumpe kat mana?


johari : ikut r. saya dah tak biasa dengan kampung ni. dah lama sangat tak balik
puteri : tau, awak pernah cite..


johari : kalau macam tu nak jumpe kat mana?
puteri : hurmm. kat bendang je la


johari : ha??
puteri : mean, depan rumah awak. kan ada bendang kan?


johari : aik, macam mana boleh tahu rumah saya ni?
puteri : hihik. tahu lah...


johari : ooh, ok. tak tahu pulak saya awak orang sini
puteri : ala, banyak lagi awak tak tahu pasal saya..


johari : kita jumpe esok ek
puteri : ok


menunggu waktu esok membuat johari tidak tenang. umurnya yang sudah mencecah 28 tahun merupakan umur orang sibuk menanyakan jodoh. di rasakan nya, gadis itu cukup sesuai! tapi, cadangan emaknya pun kene dipertimbangkan jua...


setelah berfikir panjang, dia tertidur
keesokkannya, dia bergerak ke bendang sawah depan rumahnya


johari : bedebar pulak aku ni...

setelah menunggu lebih kurang 10 minit, dia melihat ada seorang gadis berbaju merah menuju ke tempatnya.


johari :mungkin itu kot...


diteka dalam hati. semakin dekat perempuan itu, semakin kuat hatinya bergetar. dirasakannya, memang betul, itu adalah perempuan maya yang dikenalinya, puteri


johari : awak puteri?
puteri : ye, takkan sapa lagi kot


johari : waahh, tak sangka awak lagi cantik diluar
puteri : terima kasih. awak pun sama


johari : saya tak hensem
puteri : saya tak cakap hensem, saya cakap, awak lebih ,macho diluar


johari : ishh, pandai betul dia buat lawak
puteri : bukan lawak realiti


johari : hurmm, rumah awak kat mana?
puteri : tuuu, depan tu saja


johari : wahh, tak sangka pulak kita sekampung. dalam facebook awak cakap perlis
puteri : ala, dekat je perlis dengan kedah


johari : jauhhhh (memuncungkan mulut)
puteri : dekatttt (buat muka cute)


johari : heee. comeynye awak buat muka camtu
puteri : haha, ye laaa


johari : awak, saya ada masalah ni
puteri : masalah apa?


johari : mak saya dah carikan jodoh untuk saya
puteri : iye? tak pe la, ikut kata mak


johari : tapi...
puteri : tapi apa?


johari : saya dah macam terpikat dengan awak...
puteri : alaa, kita baru jumpa. kawan je dulu.


johari : umur saya dah tua. tahun last saya sambut celebrate angka 2 kat depan, tahun depandah start dengan angka 3. sesuai dah untuk kawin
puteri : takpe takpe. ikut je kata mak awak ek


johari : awak tak mo kawen dengan saya?
puteri : bukan takmo. cuma saya rasa baik ikut kata mak awak


johari : napa?
puteri : ibu kita ni pilih yang terbaik untuk kita


johari : haishh. xmo... nak awak..
puteri :tua tua pun perangai macam budak


johari : tua tapi comel. hehe
puteri : ye la


johari : hurmmm
puteri : apa?


johari : ok la, malam ni saya tengok gambar perempuan tu
puteri : laa, tak tengok lagi ke?


johari : mata saya, hati saya, kat awak je... macam mana nak terima?
puteri : mungkin ada kejutan?


johari : mean?
puteri : tengok la dlu. akan paham kemudian


setelah stengah jam berbual dibendang sawah, perempuan itu minta diri untuk balik. johari pun terus ke rumahnya dan melihat gambar. dia mengharapkan gadis yang maknya mahu jodohkannya itu adalah sama dengan apa yang terbuku dihatinya


dia ke bilik
membuka dompetnya
melihat gambar itu...



bukan...
seorang gadis yang lain mukanya. agak lawa, tapi bukan puteri... dia cukup kecewa..


bila tiba waktu makan, dia berbual dengan maknya

mak dia : napa makan sikit ni?
johari : x lalu la mak...


mak dia : hishh ko ni pon. mak tau napa kamu makan sikit ni
johari : ye....


mak dia : ala, kamu tak stuju dengan pilihan mak kan?
johari : mmm...


mak dia : mak saje je sebuk cari jodoh untuk kamu. suruh kamu kawen cepat
johari : mmm...


mak dia : mak da tau kamu ada pilihan kamu sendiri. mak nampak tadi
johari : mak nampak?


mak dia : iyee. mak setuju dengan apa yang kamu nak
johari : ha???


mak dia : kamu tak pernah bgtau mak pun yang kamu ada calon, tu pasal mak sebuk cari. dah kamu jumpe, mak hip hore laaa
johari :haa?? sayang makkk. mak bagi la ni?


mak dia : yee, mak izinkan
johari : time kasih mak!!!




dipendekkan cerita,
johari dan puteri pun berkahwin. bahagia ke anak cucu


nota kaki ; dah ada calon, jangan lupa bagitau mak. hehe. pesanan kepada lelaki dan perempuan berumur 27 tahun dan keatas. lalala~






Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

64 comments:

Emira Kesten said...

aku dpt ke ni? hehe

momentinlife said...

congrats!!
=p

faNna said...

best.best.best.dah.habis.exam

apsal entri ni pendek je? hoho xD

~ReSaKsE~ said...

congrats sbb dh merdeka!

faraulah said...

Tahniah,

Mesti dah tak sabar nak terbang ke tanah Air

Nur Farhana said...

Yeyeh.. Adik joe daa abes exam.. Jom balik malaysia tanah air yg trcinta.. Heehee.. =)

azaliahjsalleh said...

yeah , moge sukses hendaknya ;D

pink_butterfly said...

oohh, dah abis ea...


suka la tu...

ops lupa.

hai joe...

sori lama x singgah cni...

pwincess AJA said...

waaah.
merdeka sudey.
congras~~~

CaPiQa said...

yeay, merdeka!

err, haruskah daku kibarkan bendera atau aturkan perarakan sepanjang jalan? kenduri kesyukuran memadai kot. haha..

5 hari lagiii!! ^_^

Syima Syaz said...

goodluck......

cik erin said...

tak saba mau balik?
bagus bagus:)

nadia said...

xsaba nak kembali ke tanah air la tuh :P

xuen adyla said...

ya baguslah kamu sudah bebas dari penjajahan exam

hahahah

xuen adyla said...

5 hari lagi sila bawa bersabar ok

lalallaallaal~

xuen adyla said...

5 hari lagi sila bawa bersabar ok

lalallaallaal~

atty's said...

salam joe..dah abis exam ye..yehaa..leh jimba2..dtg kjg..koling2 ar..kita lpk kedai mamak..makan tosai..

CaPiQa said...

eh, 15 hb? status apalah agaknya tu. hihi..

pesanan untuk yang 27 tahun ke atas saja ya. oho..

Lifesaver said...

nape umur 27 tahun ke atas?

NuR said...

amboi.. mcm2 plan bila sampai m'sia nanti.. hebat sungguh!
haa.. jika ada sesuatu perubahan tu jgn lupa cepat2 update kat sini..

I am ELLY~ said...

owh.. anda maw tukar status??
woohooo~
congrates~!!
urm nikah ke tunang neh??
:P

Babyjane[The Juliet] said...

wahwahwah
happy ekk
:)

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhh tahniah²!!
agak² leh skor x mr Joe??
btw jom la dating 14hb nti..
bw la family nonton skali..
klo larat la since u pun baru sampai kat Malaysia kan..
btw nti akan ada a few blogger join xtvt nih skali tau!

joegrimjow said...

ade la status yang best
lalala~

Ady Syam said...

ehem.. ehem... status apa tu? huhu bro bila sampai malaysia? jangan lupa turun Kajang tau!!! pekena SATAY KAJANG

Dhada said...

Nk beli cupcakes tp suruh org yg jual contact dia pula ;P

rhapsody LiN said...

wah..da nk tuka status~
gadis blog ker??
:p

AiNeRzA said...

joe...johari tu ko la kan? Hihihihi....

faNna said...

er lambat lg nak 27. huk3 DX

nanti turun seremban btaw ku,bleh jmpe.haha~

cikeYda said...

hahahahahahha..

mcm ada aura2 nak kawen plak dia ni.. hohoohoh

haruan tasek said...

pesanan untuk yang dah kawen tak ada ke?

ayin jemin a.k.a ain said...

bah..ucapan sy tahniah sbb da habis exam.gembira sgt la tu..heheh

nak ke korea x gtau la..sy pun nak kesana nnti.:P

SyahmiFikri said...

uhuks2.. semoga berjaya bro,.
hepi 2 hear if u change ur status.. hua2..
27 je?? 20 pon boleh kot.. kan3

naqiubex said...

Nak pergi korea ke? Nak Ikut.. haha

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

mubarak!!! mubarak!!! joe..

wah..nak tukar status gak arr after hbs study ni :D

Monkey D Luffy said...

MEMECAH KOD RAHSIA:

- GADIS MAYA
- KEDAHAN
- BERJUMPA 15HB

wah... advance

Bertukar status? Bertunang?

Tahniah in advance

:)

farah said...

ada apa dengan 15 haribulan?

:P

Eazy Izzuddin said...

wow!
sudah abes exam
congrats!

hik3
mau tuka status???
=P
xD

mae said...

slamat merdeka bro..

lieya orange M.I. said...

...wahhhh, happy merdeka...
...syoknyer dah start cuti...

...kat cini tgh membilang hari nak masuk sem baru...
...oh tidakkkkk...


...bestnyer g korea...

sally said...

selamat kembali ke M'sia Joe..dan tahniah krn dah abis exam..boleh jwb or not itu belakang kira kann..hehehe

Hmm nk tukar status? big plan nih...

Lun said...

x ckp umr lg x mo kwin ^_

sally said...

selamat kembali ke M'sia Joe..dan tahniah krn dah abis exam..boleh jwb or not itu belakang kira kann..hehehe

Hmm nk tukar status? big plan nih...

tehais said...

wah2 joe.excited eh ko.aku baca entry nie pun da tesengeh2.hehe
sure15hb ni ko declare ek?
tahniah ;)

et said...

serunut..da abes exam...
lps nih doa yg terbek je r..

yea2..byk sggh plan..
nk ikot..
haha..yg 15hb tuh, jd penyemak..
hahaha

et said...

serunut..da abes exam...
lps nih doa yg terbek je r..

yea2..byk sggh plan..
nk ikot..
haha..yg 15hb tuh, jd penyemak..
hahaha

sufy said...

nak p korea la plak..wah!!beshh...

*owh, gadis blog org perlis ea..huhu

[Q.e.M.a] said...

yey~
slamat merdeka..
slamat oliday..
slamat segala-gala ^_^

xuen adyla said...

wah aq excited juga mau tunggu entry 15 tu
status apalah agaknya

xuen adyla said...

status apa?
xsabar wait this 15 june

riBEna said...

nti g korea bwk kelik pelaokn korea k
hahaha~

akukaonal said...

semoga berbahagia slalu adanya....

nak ikut k korea....

mummYaeesh said...

yeayyy merdeka gak!

sure tukar status dari single available ke single unavailable kan??

awat hero citer ni bkn nama joe ke grim ek??woohoo

psstt..fm korea satuuuuuuu!

fararusdi said...

wah best best bertukar status!! :D
jangan lupa belanja lobster ngan duet refund tue yea... wakakakaa

cik ateen said...

wah bestnya nk g korea..
jeles2..
huhuhu

joegrimjow said...

sudah balikk
hehe
barang sudah d beli

Ivy Metaga said...

OOHHHH...

TAHNIAH

BILA ANDA BAKAL DAPAT TITLE DAN STATUS "BOYFRIEND" NANTI

KIRIM SALAM DGN GADIS BLOGGER ITU

LALALALAAAA...

Ivy Metaga said...

OOHHHH...

TAHNIAH

BILA ANDA BAKAL DAPAT TITLE DAN STATUS "BOYFRIEND" NANTI

KIRIM SALAM DGN GADIS BLOGGER ITU

LALALALAAAA...

Mish Hawtchocolate said...

nk ikot g korea!!
=p

blk mesia..
singgh la mlaka dlu..
hahha =p

Diamilikku said...

kelakar siotttt....best giler baca

• rOozu • said...

nak balik nti kalau ke kajang, bgtaw er..
rumah ku di sana je..

mane tahu boleh tgk muka real2 ke...

hehehe~

Anis Mohd said...

gila comel jumpa kat bendang ..

milimilo said...

g korea, kem slm kat mong ryong..hehe..tringin nak g muzium teddy bear kat sane..

cite johari n puteri tu mmg xterkene dgn aku :DD

asis said...

ye ye balik..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW