Share

kisah sekolah


tadi ku ke airport. ambil akak sulongku yang baru balik dari australia. dia sambung masters di sana. dah jumpa, bertambah kurus dah dia! nampaknya famly gathering yang dirancang 3-4 hb nanti akan terlaksana. dah lama tak gahtering2 ni. tak sabar-sabar rasanya!


kami akan bertolak ke putrajaya 1 hb, tido di kualan terengganu semalaman. 2 hb akan bergerak ke putrajaya. 3 hb check in hotel. malam tu ada program keluarga, keesokkannya main di taman tema. yang best, mesti la ku pulun sorang2. abang2 ku n akak2 lain mesti sibuk dengan anak masaing2. haha!


harap semuanya berjalan lancar!!


~~~~~~


ku akan bergerak ke kuantan tengah hari ni. atas urusan program dengan sekolah lama. banyak rancangan yang akan di buat disana. yang paling penting, dapat jumpa balik dengan member-member lama! rindu woooh dengan dieorang


sudah pasti rindu


kita orang dulu 134, seorang telah dijemput ilahi, sekarang tinggal 133. memang banyak kenangan di sekolah lama. sebagai pioneer spm disekolah (sbpi kuantan) sudah pasti cikgu mengaharap sesuatu dari senior2. walaupun belum lagi berjaya, ada la cerita mahu dikongsi.


harap semuanya akan ok sehingga lah kepada hari penutup nanti!
ada blogger di kuantan? ley la jumpa kan? hehe


dulu ku 2 tahun jadi kp di sekolah lama. tugas memang berat pegang sekolah 2 tahun. dengan tiada senior semasa mula-mula masuk, sudah pasti banyak cabaran kami sebagai abang2 n akak2 di sekolah tu. nasib baik, ku terima sokongan sepenuhnya dari kawan-kawan yang lain, kalau tidak, susah jugak nak handle sorang2


masih ingat pengetua kami masa mula2 masuk. dia sememangnya lelaki yang hebat. ada amn(ahli mangku negara) lagi. setiap kata2nya cukup berhikmah. rasa bangga dapat menjadi anak murudnya dulu. dia pindah ke naik pangkat masa kami tingkatan 5, tapi semangat yang ditinggalkan, kami bawa sampai ke spm


hari isnin, tugasku mengiringi pengetua untuk ke perhimpunanrutin mingguan semasa mahu perhimpunan


aku = aku
dia = pengetua


aku : assalamualaikum cg
dia : wasalam... dah ready dah?


aku : dah. semua dah ada kat sana dah
dia : ooh, bagus la. jom kita gerak


aku : ok...
dia : cam mana belajar?


aku : ok je, tahun ni spm, sebuk sikit dengan study
dia : bagus la, belajar elok-elok


aku : ooh, yang tu memang cg. masa depan
dia : ada masa depan cerah tu yang penting


aku : cg slalu pesan kandia : hurm... nak bgtau kamu sesuatu ni


aku : ye cg..dia : cg nampak banyak prgram buat. kamu tak study ke?


aku : taun lepas banyak, taun ni kene slow2 skit
dia : bagus la, fokus study dlu. tu
yang penting


aku : tau cg
dia : when u do sumthng, do ur best. masa main, main betol2. masa berprogram, program betol2. masa belajar, fokus betul2


aku : ok cg!
dia : lagi satu, nanti, result spm kamu, pastikan kamu get flying colours. wlpon susah nak fly skrg, saye akan ikhtiarkan spya kamu boleh


aku : ha?
dia : napa? taknak blajar oversea?


aku : mesti la nak cg
dia : haa, dah tu? belajar elok2. ni janji saya. kamu dah banyak tolong skolah, nanti skolah akan tolong kamu pula


dulu tak paham dengan apa status pengetuaku. dia boleh buat orang fly ke? entah lah. yang ku tahu, selepas spm, dengan result yang tak segempak mana, ku tak mampu untuk fly. hanya boleh belajar di matrx. masa tu ku baru tahu yang pengetua ku cakap dlu hanya untuk sedapkan hatiku. tapi selepas matrx, ku berjaya ke uk sambuing belajar. pelik jugak.


sampai sekarang ku masih pelik.


ku anggap itu semua rezeki. dah dapat, kene syukur dan kene buat yang terbaik! sekarang zaman skolah dah habis. sememangnya banyak pengalaman yang ku dapat di sekolah dan ku bawa sampai ke sekarang. terima kasih pada semua cikgu2 yang sudi mengajar.


sampai giliran kami pula membalas jasa guru2 pula!
nota kaki : michael jackson dah meninggal, sama2 sedekah al-fatihah

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 comments:

Monkey D Luffy said...

budak2 mesti semangat nak dengar citer korang

hehehe

eazy said...

wah.nk reunion ngan family sendiri.
mesti best

eazy said...

wah.nk reunion ngan family sendiri.
mesti best

joegrimjow said...

mmg sangt2 best

ZARA 札拉 said...

woot!

mesti best giler nanti nih~

berpelukan~

hahaha~

Lifesaver said...

kp??ketua pengawas?

l0ti f00l garden said...

membuat ku ingin kembali ke zaman sekolah...

ala maaaaakkkkk...skolah kan aku balikkkkkk!!!!

Kamsiah said...

best...best...berkumpul bersama keluarga..makan2..bercerita kisah dulu2...yg pasti,jo akan ditanya dah ada gf ke belum hehe

Eyda Chan said...

nak tanya ckit.. michael jackson mati sebagai islam??

Jard The Great said...

hehe... best kan dpt balik umah.... tulah ko. Lenkali..... selalu la balik mesia..

ku takut nnt.. ko amik PR kat UK nnt..
PR ==> permenant resident.. hehe

joegrimjow said...

ajat nak amek gak

KhairiL's said...

kejayaan skrng penentu masa dpn

enjoy bersama family gath nnt

ayin jemin a.k.a ain said...

berkumpul selagi ada masa...

ayin jemin a.k.a ain said...

berkumpul selagi ada masa...

pwincess AJA said...

family gath!beshnye...

rindunye nak sek.
hahaha.:DDD

alhamdulillah.rezki study tinggi2.
heee.=)))

michael jackson msk islam eh?
kalo ea ley la sedekah alfatihah...

joegrimjow said...

die maty dlm islam

rhapsody LiN said...

yey!!!!!
dh abis kelas!!
:p

bes reunion...
tp lin je mls nk g.
:p

ファラ 'aqila said...

macma kate2 bg tuh betol jek..walaupun bukan sek yg anta, matrik anta..heee...

mesti best reunion

joegrimjow said...

harap2 beshhh

Precious said...

Hiks! Haku pun cikgu tau. Terima kasih untuk haku gak! Ha ha ha ...

nURmALa mAZLan said...

wahh...
gath with family
best nyer..mesti riuh rendah nnt kan.. pasu gath with kawan2 sekolah..wakkkkk..rindu nak sekolah.those were the days

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

wahh best nye gathering ngan familyy...jeles jeless...huhu~...;p

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

waaa.. joe banyak berjasa dengan sekolah ea..
patut laa femesss satu dunia.. hee~
akhirnya sampai juga cita-cita kan nak fly.. bangga sangat..

"when u do sumthng, do ur best. masa main, main betol2. masa berprogram, program betol2. masa belajar, fokus betul2" ingat tu.. :D

suhaila-ab said...

bz tuh...ye la skali skala jumpa..

ieNn ZaZa said...

RINDU ZMN STUDY DULU =)

HEMY said...

camne pengetua nk tolong..ko tak contact2 dia..ahahahaha..tp takpe..dh berjaya dh pn

tuntung said...

aq grenti nanti korg ade wat tambah2 sket cte kt bebudak~
kasi masyuk~
ahahahahaha

p/s:aq dlu pon syok je dgo senior cte~

tuntungkita.blogspot.com

░♥si lampu neon♥░ said...

banyak program ko nampak?

anyway ucapkan alhamdulillah dgn rezeki yang ade..=)

cik erin said...

ye, skola sgt best!
tapi rules baru bikin pusing X_X

selamat bergathering la eh;)

*oh baru check yahoo news tadi.
Al-Fatihah utk micheal jackson.

secretname said...

nti pos gambo byk2 yea

fararusdi said...

best gila ada pengetua camtu.. huhu!

Eazy Izzuddin said...

beshnye de gather familia....
xD
rindu sesangat zaman sekolah...
huhu
br thu michael jackson meninggal
alfatihah

bee said...

kenapa x letak mikael jackson..tu kan nama islam dia...syukur dia mati dalam islam..al fatihah...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW