Share

bahagian 2 sekolah

turun mendadak

sebelum ku sambung entry semalam, ada perkara ku ingin kongsi. pasal update entry! mungkin ada perkara baru yang ku boleh share (tapi kurasa semua da tau)


sepanjang 2 bulan ni, ade 2 hari yang ku tak update entry, maknanya, dalam sehari, memang ku tak tulis etry langsung! biasanya ku akan buat schedule post kalau tahu ku takkan online untuk hari tu. tapi, ada jugak masa, tak sempat langsung nak buat schedule post


hasilnya??



7Spins hit counters






kalau tengok graph yang ku copy paste ni, yang melawat hari yang ku tak tulis entry (contoh 20 dan 27 june), hanya lebih kurang 100 pelawat. berbanding dengan kalau ku tulis satu entry, akan lebih 100-250 visitor per day. kalau dua, kadang-kadang cecah 3 ratus visitor. setakat ni yang paling banyak visitor per day, masa keputusan contestku diumumkan iaitu seanyak 616


lagi satu yang melawat pada 16 jun sampai sekarang tak seramai yang sebelumnya. kenapa? sebab sebelum-sebelum ni jarang sangat ku online. compare dengan ku berada di uk dulu, selalu online, selalu update entry, fikir entry yang best2. sekarang, masa amat singkat. ku harap selepas ini ada la masa ku bersama dengan blog


rumusan??


update dan buat la contest di blog anda.


word verification

salah satu menyampah bila mana kene tulis word verification ni. tak tau apa itu word verification? tak payah runsing. ikut je step di bawah

ke halaman dashboard
klik bahagian setting
klik bahagian comment
scroll ke bawah sampai jumpa "Show word verification for comments?"
tanda no
save setting


tadaaa, anda sudah siap. percayalah, ku tengok blog-blog yang popular, takde pon word verification ni. jadi, ubah la sementara boleh ubah!!



~~~~~~


sambung entry semalam. 28 hb, giliran kami untuk berkumpul. plan asal adalah untuk bermain bowling di megamall. jadi, bergeraklah kami ke megamall kuantan. 3 buah kerete sahaja. masa tu hanya 11 orang. oleh sebab agak mahal hujug minggu, kami main satu game sahaja


kumpulan doktor vs kumpulan campo2

4 lawan 4. satu group semua kawanku yang amek medic, dan satu lagi group, kumpulan campo2. 2 lagi hanya memerhati dan 2 lagi main gilir-gilir. ku sudah pasti di kumpulan bukan doktor, bersama lagi dengan kawan-kawanku yang amek kos lain. apa2 pon, kami main dengan enjoy!

result?

kumpulan doktor menang. haha, kami kalah dengan teruk. ku pon tak menyumbang langsung. tak mau bgtau markah sebab teruk sangt. hehe. tahniah pada kumpulan medic. belum ada lagi istilah "dr" tapi ngada nak buat kumpulan doktor, bagi can la kan dieorang, kan kan kan? (ayat cover)



















selepas main bowling, kami ke gerai untuk minum2. kat restora taj je sebab yang tu paling dekat dengan megamall. bukan apa, sebab seorang kawan sakit kaki. tak boleh jalan jauh2, dekat2 sudahh


bersembang
berbual
berkongsi cerita


hampir sejam, kami bersurai. ku terpaksa balik sebab dah lewat, takut sampai lewat ke rumah. perjalanan yang mungkin mengambil masa yang panjang!


nota kaki : nanti buat lagi ek, boley jumpa2 lagi. masa tu kot2 ku dah bukan lagi berseorangan ke sekolah, berdua pulak ke sekolah... sapa la tau. lalala~

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

sharamli said...

naseb baek xde w0rd verificti0n..hu3

momentinlife said...

pic no 2 dr bwh...
men boling ke buah silat tu? =p

mo0ney said...

lama xmen bowling joe

ayin jemin a.k.a ain said...

cakap tntg word verification..
hur..,bosan btol tgok.cam mnyusahkan.

nURmALa mAZLan said...

Rasa cam dah malas pulak nak blogging..ntah naper since last week dalm slow je org yg jenguk blog saya.. diorg kata x leh nak bukak komen box tu.. xtau naper..duh!!! saper leh tlg nih

HuRuL_AiNi said...

dapat 100 view sehari walau x update tu kira ok la tu.....hahaha...
tapi memang update berkadar lansung dengan jumlah pelawat....tp byk sgt update payah gak nak catch up.....sbb x semua org free utk jejalan blog tiap hari (mcm aku ni...huhu)
p/s:best nye gathering tu....huhu...kumpul balik kengkawan sama sekolah... :))

Chem5007 said...

Fuyooo...main boling siot. Tournament ker??

Ena Qaisya said...

ok r tu.. ramai gak peminatnye hehehe..
men boling menang ke kalah tu ihiks..

||alis|| said...

salam.

blogging nih ikut kemampuan..

kamu ada isi bernas, isi yg teruja, isi yg baik... orang akan tetap datang biarpon blog kamu tak ber-n3 baru..

;)

joegrimjow said...

Ikut kemampuan ni yg best ni

Jard The Great said...

bila ko nak wat gathering bloggers lak??? ehehe..

Tirana said...

Wahhhh..hebatnya blog Joe...ramainya pengunjung..pengikut pun ramai..Kak tirana tak banyak masa sangat depan komputer....Kebetulan hari yang lapang, boleh la lawat blog kawan2

rizz said...

wahh terer mr joe men boling yer hehee

joegrimjow said...

bile la bley buat blogger gatherinh kan? Humm

ZARA 札拉 said...

aku paling tak suka word verification, "comment will be visible after approval", and comment thread..tension..aku paling suka..bila habis baca, aku tekan komen, terus keluar pop-out window..thats totally awesome~

err, napa aku tak nampak link aku di tempatmu Joe?

pwincess AJA said...

beshnye gath!!!
windo kwn2 sekolah
huhuhu

Lifesaver said...

camne nak wat graph2 tu?

aya harith said...

yg pasal word verification tu..

stuju!

eh, kak arina pon ade?
wa..best nye~

Nazra~ said...

aku pn tak suka word verification jgk T_T

mamma mia! said...

wei plawat gile rmi mcm tu pn nk bsg ka?? aku sehari ape ploh je tgok.. puluh.. phm?? emo2* wakakaka

haruan tasek said...

oh graph menurun ke....itulah gambaran dunia buisness

nurain said...

boleh tak kategorikan aku sebagai blog popular since aku takde mende alah word verification tu?hihi

joegrimjow said...

sama2 say no to word verification
hehe

Upcoming Big Day said...

baiklah.baiklah..
no word verification ye..
thanks ziarah blog sy.. ;)

DilOt said...

100++ rmi la tu....

okla..masih de yg sudi menjengah ke blog kamu...

Monkey D Luffy said...

mana gambar skill ko baling boling tu

hehehe

KhairiL's said...

setiap org ada sbb pasal apa guna word verification..

pada aku word verification sgt2 la menyusahkan sbb tu x guna

qishie said...

hehe...org pun ada busy gak..tak sempat singgah kot..hee...lama tak komen..
:P

kump doc..eh bakal doc memang hebat dan berbakat...huhu..kitorg kat sini tak pepasal tak habis2 kena menari..
lol~

mae said...

"ada award utk kamu..."

joegrimjow said...

time kasey yg sudi ek

sutera putih said...

dah lama x men boling...
huhuhuhuhu...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW