Share

adik beradik wright

mesti ada yang ingat ku jakun sebab selalu cerita pasal flight. ni pun schedule entry jugak. jangan runsing, ku akan selalu update blog ku ni, walapun tuannya tiada di depan laptop!!


sebenarnya bukan jakun, tapi adalah sebab takut....
huhu, lawak kan? sekrang ni tengah buat-buat kalut supaya selamat sampai.


masa ku tulis ni pukul 4 petang malaysia. lagi sejam setengah nak sampai. huhu, excited gila!


------


sebab schedule je
tak mau panjang-panjang

cuma ingin mengajak kita semua berfikir


dulu adik beradik wright yang membuat kapal terbang
peringkat permulaan,
mereka di label gila!!!


mana mungkin mahu terbangkan manusia
itu adalah mustahil!!

mereka di label gila
bodoh
tak sayangkan masa dan duit


tapi semua itu diambil dari sudut positif saja
masuk telina kanan
keluar telinga kiri


gigih
tabah
sabar

dan

ilmu!

akhirnya kita dapat menikmati perasaan
perasaan si burung yang terbang dilangit

kalau mereka berdua kalah dengan ejekan orang
agak-agaknya mampukan kita terbang sekarang??


mereka boleh
kita pun boleh!

beyond the norm!!
(tema NEXT)




-----------

nota kaki :
1-satu teka teki bodoh, ada seekor burung, sedang terbang kat udara, tiba-tiba dia nak bertelur. jadi dia pun bertelur la. tapi telurnya tidak jatuh kebawah walaupun dia berada diudara ketika bertelur. soalannya, kenapa telur yang dia keluarkan itu tidak jatuh??

fikir lah
jawapan memang bodoh
tak semesti nya lucah
tapi memang bodoh


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Precious said...

Mengajar kita supaya tidak berputus asa. percaya pd diri sendiri dan berusaha terus berusaha ...

aduka said...

burung tu blom pn bertelur.. camne nak jatuh???

piNky LuCiA said...

telur tak jatuh sbb dia tak nak jatuh. muahahaha. melekat.

DilOt said...

kalau xde kapal terbang..naik kapal laut..haha...

tp persoalannye..bile nak smpi...

kalo ko balik arini...bulan depanla agaknye br smpi...

bilenye ko nak bercuti pulak ye..hehe...

lalink7 said...

semoga sampai ke bumi Mesia dengan selamat..

IxoR@ said...

Selamat pulang ke Tanahairmu...

:D

||| PöJìé PööH ||| said...

erm, what i'm learning today is...
never give up!
never give up!
trust urself!
keep on moving!!
jgn hiraukan cercaan org!
good..

p/s: dah sampai malaysia ker??

ije said...

sekarang 4.52pm. confirm dah turun flight kan? ehe.

ayin jemin a.k.a ain said...

mereka boleh sy pun boleh!!!

siti murni said...

kenape yer..?

haruan tasek said...

macam mana telur burung tu tak jatuh.. burung terbang terbalik kot

KhairiL's said...

adeii teka teki lg

Eazy Izzuddin said...

hak3
=P
xD

tanpa wright
kita x terbang
xD

uish
da sampai tuh
kat ne?

Mr PenyuBiru said...

i look studpid if i answer the teka teki.hehe..

naqiubex said...

Sebab dia sedang terbang dengan kapal terbang ke?

joegrimjow said...

dah sampaiiiii. Alhamdulillah. Yahuuu. Skrg duk kat seremban. Esok trun kl. Yahuuu. Best best!!!!

Monkey D Luffy said...

erk...
dah sampai yer

kalau takder kapal terbang... naik titanic ler

As said...

glad that u arrived safely

btw time baca tajuk tak rasa jakun pun, cuma rasa menarik..
haha
sebab susah da nak jumpa orang nak guna nama tu atau cakap pasal tu kat blog :D

rhapsody LiN said...

maybe sbab telur tu still dlm womb burung tu kot..

happy holiday bro!!
;p

Nur Farhana said...

Yeyeh.. Dah tak kalut dah.. Hik hik hik.. =p

Slamat mnhidu udara Malaysia yerk joe.. Wah.. Tak sangka ku dah mnghidu udara yg sama dgn kamu.. Hahahaha.. Pape pn, njoy the moments erk.. Haha..

Tapi kan.. Nape telur tak jtuh erk? Sbb telur tu mmg mlekat di bdan burung tu ke??? Hurrmmm.. Musykilku.. =p

||alis|| said...

alhamdulillah selamat sampai. oo.. duduk di somban.. bleh jumpa bloggers/followers kamu.

joe, try check..
konsep manusia terbangkan manusia, asasnya bukan idea wright brothers. tapi daripada sarjana islam kita lama dahulu.

ini seingat saya laa kan ;)
kalau silap harap maaf.

xuen adyla said...

alhamdullilah ko dah selamat sampai

btw dia xjatuh sebab telur dia pakai payung terjun

kan?

Diari Milik Pink said...

assalamualaikum.

alhamdulillah.
welcome home.
mesti rindukan dengan malaysia yg hangat ni kan.
cuaca panas betul.
hhuhuhu.

asis said...

alhamdulillah dah sampai..

em...adkah telur itu mengeluarkan sayap??

Gnet said...

the wright brothers are inspirational :)
welcome home you hee

Muhammad Haidar said...

sebab telur jatuh dari atas..huahua

Anis Mohd said...

brg tu dlm kpl terbang .
tu yg x jatuh2 tuh

KhairiL's said...

aku nk tau apakah jawapan dia
???

cik erin said...

selamat kembali ke tanah air! ^_^
Negaraku..... lalala~
:D

+akufobia+ said...

kalau diorang putus asa rasanya mesti ada kapal laut yang laju gila.tu la.nasib da ada kapal terbang.so takde orang nak buat kapal laut lajulaju.haha.

Lifesaver said...

xtau la~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW