Share

1st kiss

ku sudah janjikan gambar di entry dulu. sekarang ku akan letak sikit-sikit. tak boleh banyak-banyak, line internet tak laju, biasalah, bapa mbps je! jadi, sikit-sikit dulu


dulu di korea hari pertama kami ke nami island. tempat winter sonata. memang kawasan itu indah untuk alam percintaan. kata pemandu pelancong kami, kalau paris dengan eiffel tower, korea dengan nami island

ooh, indahnya.


ada satu tempat untuk bergambar dikenali sebagai 1st kiss, tempat pelakon cerita winter sonata bercium. ku pun ada tengok, just ada gaya. tunggu la dengan bini nanti baru best, kan kan?


taknak cakap banyak. layan gambar!
































dah lama tak buat kisah pak belalang. entah korang ingat ke tak lagi, jom refresh.

belly = pak belalang
bella = mak belalang
daddy = atuk belalang

belly dan bella adalah ku guna nama sebelum mereka berkahwin. setelah berkahwin, ubah nama kepada pak dan mak belalang



belly dan bella akan bertemu sekian kalinya di tasik titiwangsa

belly: cam tak caya kan
bella: apa yang tak cayanye?


belly: ye la, minggu depan kita kawen
bella: hehe, rasa semalam baru chatting kan?


belly: haah, cam baru je kite kenal, kurang 7 hari lagi kita akan kawen
bella: hehe, biasa la tu. tapi kita ni da langgar pantang


belly: pantang apa?
bella: ye la, sepatutnya tak ley jumpe klu nak kawen ni


belly: haha, xpe la, sikit2. dah rindu sangat kat awak ni
bella: saya punn


belly cuba beranikan diri. dia mahu lakukan sesuatu yang sudah lama dia mahukan


belly: awak, saya nak sentuh bibir awak.. boleh?
bella: ha??


belly: boleh ek.. lagi pun kita kan da nak kawen.. boleh ek?
bella: erkkk...


belly: sentuh bibir awak dengan bibir saya, ok!
bella: hurmm...


belly: bley la... please...
bella: errrr...


belly: ok, saya assume awak stuju
bella: aaahhh...


belum sempat belly mahu cium, tiba-tiba msg hpnya berdering, ada tulis daddy (atuk belalang)

daddy: ko nak buat apa tu ha?
belly: buat apa yah/


daddy: takyah nak tipu. dah balik sekarang!
belly: tapi yah...

daddy: takde tapi2. sampai kamu berdua kawen, jangan kluar bersama. ni arahan!
belly: erkk...

setelah meletakkan hp, belly terkesima. setahunya daddynya di us, ada urusan bisnes. macam mana dia tau yang dia mahu cium bella??


belly: pelik
bella: napa?


belly: ye la. daddy tahu yang sye nak cium awak
bella: haha, tu la pasal


belly: napa?
bella: ni ha... (sambil menunjuk butang baju)


belly: kenapa dengan butang?
bella: ada perakam suara, perbualan kita ni didengari oleh keluarga i ngan ur daddy



belly: napa awak tak cakap!?
bella: baru nak cakap, u gelojoh sangat


belly pulang dengan perasaan hampa, tapi kehampaan dia berbaloi, kerana seminggu selepas itu dia mendapat sesuatu yang di luar imiginasi dia.




-tempat 1st kiss-

nota kaki : selamat berbuka puasa






Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

47 comments:

shinawawa eyenie said...

seronoknya dia p korea...

faNna jiEha said...

wahaa, bestnya pergi tmpat winter sonata. agagaga! enchek joe kurus eh..haha!

Babyjane[The Juliet] said...

:D

ainShahajar said...

pacar melayu juga y hensem

haha

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.nk pegi tmpt 1st kiss tuh!!
.tp mesti da x jd tmpt first kiss :P

fq said...

wahhhhh....
besnye tmpt 2...
memg cntk la...
ingt kn first kiss ap la td...
ingtkn kn kiss kt plokon2 2 ke...
upenye x...
ehehehhe...

John Iverson said...

Nice pic.... story pn best haha.. Bawak balik kimci x?

lala said...

joe..lala dh gi jugak nami island...mmg best!!!sume tmpt yg joe amek gmbr...lala pon ade amek gak kat situ..huhuhu....ade naik feri x kat hangang park???

ZARA 札拉 said...

wah!!

bestnya!!


aku sangat2 teruja tengok gambar2 ko kat sana!!

azaliahjsalleh said...

woahhhhhhhhhh
syoknye

azaliahjsalleh said...

woahhhhhhhhhh
syoknye

Anis Mohd said...

rakam suara je ke ?
ingatkan sume nye sekali .

mamma mia! said...

mane ntah ko sapu mamat2 korean dgn aweks2 korean tuh.. naseb dorg gile glamor.. haha

kojah said...

jelessssssss!!ble la leh sampai korea nih...fm korea tade ke?huahuahuahua

I am ELLY~ said...

gambar sehy~!!
how was korea??
beli apa?

~cik manis~ said...

tmpt tu mmg cntik.
slah 1 sbb nape manis sukee sgt cite wnter sonta
:)

haruan tasek said...

cium le budak korea seorang... baru betul first kissnya

Cai Hong said...

i wana go there with my bf haha:P

aduka said...

aku pn 1st gak!!! 1st commentor!
hehehe

Rantong said...

Salam ziarah. Blog yang menarik.

View Profile: Rantong™

Luth Textile said...

aduh..
1st time ke pg.. hahah

++iezza_fizah++ said...

waa...bezny dpt tgk real tmpt2 2...
teringin nk p tgksndri...
1 hr nnt,insyaAllah.. (^_^)

naqiubex said...

first kiss after kawen lar...
baru ada makna..

Syima Syaz said...

jelesnyeeeee!!
nak gi jugak!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

oh sgt jelez! grrr

qyla said...

nsb bek xbcium lagi.

hhhih.

wah!!

rindu nk p tmpat winter sonata!!!

joegrimjow said...

jowwwm p ramai!

xuen adyla said...

1st kiss
heheh nami island

xuen adyla said...

joe kimci ko lupa ke
and btw pic suma best sgt

lolx cant wait

+akufobia+ said...

hu.nasib takde nami one piece.

Ivy Metaga said...

baru lah perasan yang dalam pic ketiga tu....

JOE SENYUM NAMPAK GIGI hahaha..

betol lah, pic lain senyum tak nampak gigi..oooo..best nya korea cam romantik jak tempat tu huhu...

Monkey D Luffy said...

lawalah jalan tu

pokok besar kat tepi2

mengidam nak pg ni

rhapsody LiN said...

ahaha~
belly getek!!
:p

secretname said...

wah bestnye kat korea..xde ke bi rain?x p jmpe dia ke?hhehehe

ciK LyndaWawa igUana said...

seronoknye dia.....:)

tehais said...

hadoihh,berdarah mata aku nengok gambo2 ko.Jelessss weh!!!

hehehehehee

tehais said...

belly dapat jugak 1st kiss kat korea eh?erkk

Hazzy Ishak said...

joe, smlm hazzy & housemate, ijam cam ternampak joe...
hahaha...mati2 igt joe...
mgkin org lain kot.

hasni said...

hehe
belly belly

ieNn ZaZa said...

haha..berangn sudah..nnt nk g honeymoon kt korea laa..hehehe

mo0ney said...

pacar chinese look ensem..auww

Jard The Great said...

peh.. bestnye die.. dpt bergmbr dgn org korea...

psst.. DBSK.. is a korean pop group in korea.. very famous.. i think the korean name is Dong Bang SHin Ki... and the Japanese name is Tohosinki..

meaning the 'rising sun'...

FARIE said...

ntah ble la mau pegi sini..
xpe2.. suatu hari nnt.. pasti!! :)

Lifesaver said...

serius!aku jeles

Eazy Izzuddin said...

tgk gmbar besh pi sane.....
=D

Arra JaSmY said...

kawen nty nak g honeymoon kat sanew lah...ahaks..
lalala..=p

zool said...

penangan winter sonata sampai lokasi penggambaran pun leh jadi tempat pelancongan .. hebat tul.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW