Share

teknik beruang kutub

kalau perasaan, ada link untuk website aku di tepi. mahu sihat, mahu join bisnes
boleh layari website ku itu. berwajah baru!!!


ada jugak top post entry yang ramai mengomen, waaa, ku sudah pandai
menambah widget!!


aku pernah bgtau yang aku pergi gym. ye, aku lelaki gym
impian aku??
body arjun rampal ataupon van diesal
lalala~

bukan aktiviti nak aku sampaikan disini. tapi cume gadis di sana. auwwww. masa intro day, instructor aku adalah perempuan. pallate namanya. comel dan badan macam gadis gym. dia mengajar aku selok belok untuk dapatkan body seperti arjun rampal. aku follow dengan tabah. mendengar setiap katanya dengan accent orang yorkshire

4 hari lepas aku pergi. ada gadis baru! wahhh, bermata coklat, berlesung pipit, membuat aku kurang fasih bila berkata (macam lirik lagu la ek)

tak sempat untuk berkenalan dengan dia. mungkin next time bila aku dah ready dan dia pun ready. ku ingin dia mengajar ku berenang. teknik beruang kutub tidak ku pelajari dengan seeloknya lagi. tunggu orang untuk mengajar


ooh, ada satu kisah pasal berenang, ku dikalah kan dengan mudah oleh seorang perempuan!!! memang malu, tapi ku tak kisah sebab ku masih amato.

apa yang aku buat??
3 round+tercungap-cungap

dia buat dalam masa yang sama??
5 round+ sengeh kat aku

hampesssss



~~~~~


pak belalang mengajak hamdi dan hamdan untuk belatih berenang

"ok, hari ni abah mahu explain pasal teknik berenang"

"baik!!!"

"teknik berenang untuk amato macam kamu, di panggil gaya beruang"

"baik!!"

"baik je, paham ke tak ni??"

"kiteorang paham la bah"

"ok ok, bagus anak abah"

"abah!! soalan"
-hamdan mengangkat tangan-

"silakan"

"tak pernah dengar teknik beruang. berenang anjing tahu la"

"haaa, teknik anjing dengan beruang sama saja. cuma beruang ni abah yang letak. lagi sopan. lagipun beruang hebat!"

"ok paham. macam mana tu?"

pak belalang menunjuk gaya berenang anjing beruang. pantai yang indah lagi aman di kampung mereka merupakan platform untuk mereka beraksi

"wah!! hebatnya abah berenang"

"tu gaya amato! untuk yang professioanal. dipanggil teknik beruang kutub"

"ha??"

"teknik ini hanya untuk pro saja. nak tau? belajar dulu teknik beruang. dah ok, abah ajo teknik beruang kutub pulak"

"baik!!"

mereka menghabiskan sisa sisa petang dengan berenang. pak belalang yang memang hebat berenang kagum dengan anak-anak mereka yang cukup cepat belajar. hatinya menguntum kegembiraan.

masej handphone berbunyi

"ayang, malam ni teknik beruang ek"
-dari mak belalang, pak belalang menguntum senyuman, dibalasnya-

"beruang kutub pon ayang sanggup! sayang tunggu!!!"
-pak belalang membalas balik

"ok, semua balik. kita mahu pulang awal!!"

"kami tak puas lagi berenang bah"

"sambung esok. beruang kutub nak beraksi"

"?????"


-berkenalan la sesama kita-



nota kaki : nak pergi tengok orang bermain bola

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

34 comments:

bEEdLE d' bARd said...

x sangka gaya beruang pon ade..hoho

ayin jemin a.k.a ain said...

adoiii..
gaya beruang la pulak..bru jak sy berenang td.nti mau ajar wisadunkie.lalalala

joegrimjow said...

teknik berenang

milimilo said...

kau 3round je dh smput..haha..kne rjn2 lg..leh usha dak tu salu..hoho

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.sifu!
.sile tunjuk ajar~
.lalalalala :-"

Y u Z z 9071 said...

teknik beruang yg dlm hutan ada x?

cambesje said...

ish3.. boleh praktis berenang utk diklhkan oleh gurl tu

SuFy said...

heheee..masi blurr2 lg..huhu..sian anak pak belalang tu..;-p

KhairiL's said...

huhu
berenang dgn beruang
sbb tu dinamakan teknik beruang

haha =)

sharamli said...

teknik beruang = bercakaran ?

faNna said...

Haha,lawak la...
Ade ke teknik berenang camtuh?
Huhu

epalgreen said...

joe ni ade-ade je
;p

pink_butterfly said...

pegi gym?

rasanya cm susah la...sbb once start pegi gym, kita kena maintain pegi slalu..if not, bdn ble 'rosak'... i mean muscles tu ble jd 'longgar' which makes ur body jadi temok...like my brother...dlu bdn tough with muscles, now....(speechless)


hahahaha....

naddysh said...

teknik beruang kutub??

mcm2 laa kamo neyh joe..

huhuuhu~

mOhD^.^rAz said...

hak..hak..hak..
hampeh btol..

seswai untuk bacaan 18 tahun ke atas sajerk..

joegrimjow said...

jgn bace klu blom cukup

xuen adyla said...

lolx...
hugh jackman kamu x mahu joe?
sexy kata mag people

yorkshire tu pekat susah mahu faham la..hehhehe...selalu g gym tgk perempuan ya?

senyum je balik kat that gal tu
cover sikit cungap cungap tu
pasti boleh

shinawawa eyenie said...

terfikir cmna tknik beruang kutub ek?

joegrimjow said...

masalhnye xbley
kuat sangt cungap2

IxoR@ said...

wakakakaka beruang...

agak2 comel tak gayanya ?

momentinlife said...

hmmm aku sdng berpk...
jgn tny ape yg aku pk.. =p

Syima Syaz said...

bf saya dulu besar jadi kelingking
skrg dah jadi IBU JARI
mcm mana joe kuruskan badan
bagi tips

Syima Syaz said...

bf saya dulu besar jadi kelingking
skrg dah jadi IBU JARI
mcm mana joe kuruskan badan
bagi tips

Eazy Izzuddin said...

ohho..
ala2 beruang geetu~...
=P
i'm back! dr final..
huhu

whoa gym juge ea..
hiks...


joe, dh htr ke product di eazy..
x kesampaian pun...
huhu
xD
=D

babymiLosh said...

nakmo inchik joe jd arjun rampal,, mawu inchik joe jd hrithik roshan~~~ heee ;)

green said...

niat nak blaja berenang tu dah cukup molek dah..

Monkey D Luffy said...

ini kena tengok national geographic ni!

rhapsody LiN said...

gaya beruang between suami isteri??
maen cakar2 ea??
wakaka~
:D

farah liyana said...

dah dpt body mcam arjun rampal?

:P

tehais said...

Ehem ehem.Malam2 mak belalang dgn pak belalang dok praktis teknik beruang tuk apa nie?Teh ais dah pikiaq laen dah nie..miahaha

Vin diesel jgnla sebut2.Terliurr aii..haha

joegrimjow said...

nanti tgok van diesal versi mlayu

Shafie said...

huhu...cumel je beruang tu.. :P

one said...

bile?...nk tgok lah nnty..

berenang beruang mmg best...terkial2
cm bruang care pemberenangn nyer..

asis said...

hai beruang kutub

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW