Share

shampoo dan syampu

shampoo dan syampu

2 2 maknanya sama, tapi berlainan bahasa. seperti ku dengan "perempuan misteri" yang ku jumpa bersama dengan housemateku. dia adalah legend.


perempuan legend adalah istilah yang kami guna


ciri hanya ada dua. cantik yang tersangat-sangat dimata kami dan tidak sombong. tidak sombong bermaksud suka bagi senyuman. percayalah, perempuan hodoh mana pun akan jadi cantik kalau senyum. kalau yang comel+cute, lagi la kan


cerita ku dengan si jejaka perak
berjalan dari mapin untuk balik kerumah. penat, banyak yang dibelajar hari ni. sedang kami berjalan,

dia : makkk, masak ek hari ni
ku : ala, selalu je aku masak. ko la plak
dia : makkk kan masak sedap
ku : xmakan pujuk, lalala~


seorang perempuan misteri datang, berskirt dan berambut perang. memang betul tersangat lawa. terdetik hatiku, ni model ke student ni? kami melihat dengan begitu perhati. dek kerana jalan yang sibuk, penuh dengan manusia yang bermacam2 tugas mereka, jalan jadi sesak. perempuan itu di depan kami!!

sebagai lelaki, kami bagi laluan. di senyum

gadis : thank you

setelah mengucap terima kasih dan memberi senyuman, dia berlalu. kami berpandangan.

dia : aku dah jatuh cinta
ku : aku pun

begitu kuatkan pengaruh orang senyum. sampai masuk blog cerita dia. pakat-pakat la kita senyum ek. dia lah antara ratusan lagi gadis diluar sana ku anggap legend


berkenaan dengan syampoo dan syampu pula, walaupun berlainan ejaan dan bahasa, tapi cara sebutannya adalah sama. cuba sebut

shampoo

sebut pulak

syampu

sama kan?
motif apa plak aku cerita pasal syampu ni? ada iklan yang menarik yang di tag oleh kawan aku di facebook. layannn




aku pun tak tahu napa aku di tag, layan je laa


nota kaki : oleh sebab follower ku semakin berkurang, ku letak balik widget tu. follower pon boleh berkurang, tak paham betol

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

67 comments:

Jard The Great said...

die tag ko sbb nak ko berambut panjang tuu...

Aleeya said...

hurmm ape pon akak pon anak perak he he..kem slm kat jejaka perak tu yer..

Babyjane[The Juliet] said...

itu maknanya followers hati lalang
hehehe
jgn mareee followers


haha syampoo
:P

CaPiQa said...

istilah legend ye? menarik..

ye, bukan susah nak senyum. maka, marilah senyum beramai2~~~ ^_^

komen kepada nota kaki: mungkinkah akan ada berlaku re-follow?

D@U$™ said...

i'm first...
hohoho..
Hai joe!!
Lama x singgah...

IxoR@ said...

2 punya makna yg sama...

ejaan je lain!

:P

ayin jemin a.k.a ain said...

kalau gni senyum la sy selalu.
lgpun senyum tu kan sedekah jgk..

ayin jemin a.k.a ain said...

wa..pasal rmbut n pasal senyum pulak dia ni...

sy mau senyum2 la
mau bersedekah la katakan..

ynadona said...

cepat je ek menangkap entry kita ek dia nih..kagum2...
"perempuan hodoh mana pun akan jadi cantik kalau senyum. kalau yang comel+cute, lagi la kan..." sebab tu kita suka dan senyum...hehehe..
pinjam ayat ek bro...

joegrimjow said...

waaa,
tensen2
tadi 398
pastu skrg da 395
arghhh
arghhh

-tekanan perasaan-

Anis Mohd said...

c..
btp bgs nya aura senyuman tu.
pmpn kalo wat muka ketat mmg nak kena hempuk .

tp,kalo org x suka senyum ..
senyum die mahal tau.
dpt tgk org x suka senyum , senyum ..
rasa mcm mng award.

hysMan.. said...

sama kaa??
dush!!

follower hati tak gentar..
huhu..

sharamli said...

ye la...dy xf0ll0w.nnt nk dekat 4oo bru f0ll0w blik..erk?

joegrimjow said...

btol2

tgok follower da jadi smkin sikit,
ku hanya mampu senyum

plan nak bagi semua 395 follower ku adiah r....

yg 396 ke atas xyah
hahaha
jadi x gini?

~cik manis~ said...

dhsyat penangan snyum.
teringat plak zman skola,
ade snior penah ckap snyuman manis
snyuman killer
bleh plak kan?
ntah ape2 je

cikeYda said...

yeahhh kita dpt hadiah la ni kan??

ok mau senyum trus.. supaya bisa jadi legend juga.. cheeessssee~!

SyahmiFikri said...

sokong2.. sedang menungu hadiah.. uhuks2

Siti Di Alam Fantasi said...

yeah!! setuju2!! cpt2 bg hadiah..
Rasanyer anda ditag utk menunjukkan anda boleh cemerlang, gemilang, terbilang walaupun siapa pun anda...majulah sukan utk negara!! hek~

shinawawa eyenie said...

"sEnyumAn itu kElopak.kEtawa itu bUnga yAng sEmpUrna kEmbAngnyA"

..senyum itu sedekah...

Aleeya said...

tq...rajinnye adik akak nehh, 2 kali singgah kt n3 yg sama hahaha, lawak le awk...hurmmm tak singgah kali ke tiga siapppppppppp awk!!!

ynadona said...

setuju..!!!!

~Cinta Cukulet~ said...

saya sebut sabun kepala...hahaa...tipu. :P

Eazy Izzuddin said...

hiks....
shampoo oh syampu...
xD

hiks..
sape suwo ilang widget follower..
kan dh kurang....
huhu
xD

Nur Farhana Abdullah said...

Heehee.. Ku juga salah sorang putri legend.. Blh x ckp cenggini? Hak hak hak..

*aik.. follower 396 ke atas xde hadiah? blackmail ke ape nih.. haha.. tp ku sokong 100%.. hak hak hak.. =p*

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

sy lah gadis itu....kamu nie kn joegrimjow...malu i,sampai wat entry tentg i lg.....
(kah3 menaip sambil gelak2...
adoi x thn btul kuat benar aku berangan nyer..) :)

CaPiQa said...

semua 395?

rezeki jgn ditolak..

ku setuju..

hehe~~~ ^_^

rhapsody LiN said...

owh..follower pon boleh kurang ea??

dia pon kne spam mcm lin gak kot.
haha~
:D

tuntung said...

dyorg nk jdi follower no 400 r 2..keluar jap,,nti brebut2 masuk blik..hohoho..

blackskin said...

Ala follower berkurangan tu ada r yg follow ko pastu dia delete ke,cancel ke. Sabar2.

Perempuan legend, ada sorang time aku kat sekolah MRSM Pc.

Iklan shampoo/syampu tu....

superb,marvelous, truly genius,etc

touching my heart kjap tdi.

Fareast said...

hahaa... sape lah tu kan.. punye lah nk jadik yang ke-400..hak3

p/s: Ashampoo pn same jgak ker??? ahaks~

eazy said...

petua utk sentiasa muda.
senyum slalu.

jgn wat muke ketat lagi
takot gambar nmpak gemok.
hehe

Cookie Monster said...

haha joe
mne de sy wat fllower jd kurang!
sy ckp je xbemakne sy wat
ngee~
adela org len yg wat tuh
haiyhh
meh la kwan ngn sy
blanje kuki nak?
xP

Cookie Monster said...

emm
psal sympu+shmpoo tuh

bes la iklan die
bmakne tuh
huhu
die tag kmu sbb nak kasi kmu sympu rmbut salu
:P
hahaha

bEEdLE d' bARd said...

sebut btol.."syampu"..

ini plak.."syampoo"..


ha'ah la,sama bunyi nyer..hehe.. =P

★ Nu♥ℜul ★ said...

betul tuh kalo ske senyum msti sntise lawa ..
kalo masam mneh lawa ..

hehehee ..

lagi pun senyum tuh kan sedekah ..

aya harith said...

=)

D.I.T.T.O said...

aku suka video tu..
smart giler

H a r i z H said...

aku tak leh senyum oo depan kawan2. nanti depa kata aku jambu dan comel. cuak gak kalau diapa2kan. wakaka. =p

Precious said...

Alaa .. masih sangat ramai followers tuh. Banding ngan blog aku ... miskin nar ... cian haku! Tapi kan followers nih aku tak kisah sangat. Aku nak ramai orang komen. Aku suker baca komen orang. Komen orang kat blog orang lainpun aku baca, apa lagi kat blog sendiri. Tapi orang tak suker komen kat blog aku, kecuali ko lah (TQ, TQ). Naper eh?

Precious said...

eh .. aku lagi. Hi hi ... Sebab aku baru perasan, ko jawab komen kul 4.59 am. Biar betul! Ke jam tak betul?
Mak ... tengok anak mak nih. Dia tak study, asyik main blog jer ...

ayin jemin a.k.a ain said...

joe,
meh sy nak buat kmu happy ni..
tengok siapa follower tbru kat atas.. :P

xuen adyla said...

hahah i selalu senyum people sometime said dont she have any feeling beside happiness?

erm i call this people pessimistic one

that commercial was amazing.. i can play piano and guitar but never a violin..i secretly admire people who plays violin.. its so hard yet so interesting

and cough cough sexy

sweetie siti said...

ni sedang tersenyum ni.... :) tak legend kah aku.....??

~hohoho...

green said...

setuju ngan tuntung~

SuFy said...

waahh..beshh lar video ney..comel jek gads berambut pnjang tuh..ramai sgt gadis comel+cantik d dunia ney..huhu..walaupon x pndai ckp tetap ada kebolehan tsendiri..caya lar~itula nikmat Tuhan yg sungguh unik..hehe..

baru padan muka yg sorang lg tuh!!huhu..hehehe

*selalu senyum buat awet muda..senyum la dari hati^_^chewahh

joegrimjow said...

ku senyum lagi ni...

asis said...

follower kurang???
xleh jadi nih..

ayong said...

wah..maksud yg same kan?
just ejaan yg berbeza
heee

Monkey D Luffy said...

betul! betul!

senyuman tu menambah seri muka

followe ko kurang sebab semua nak hadiah untuk jd ke 400

hehehe

Krasz bAtu said...

ada facebook
add aku bro

A.N.E.F.F said...

lame x komen..
hehe..
sori yep lame x komen..

bro joe..
doakan saye ye..

Nur Farhana Abdullah said...

Ku tlah send ur comment here.. Tp x sure ada ke x.. Heehee.. Thanx a lot mighty joe young.. Hak hak hak..

amirul said...

Salam Joe,

Mana sama sebutannya? Ejaan pun x sama daa... Tang follower tu no komen... hehe

joegrimjow said...

tak sama ke?
cam sama je
cube sebut betul2

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

cepat cayak na??? kt sini lg la... klu tgk mamat arab senyum... mangai... lg2 bila bercakap...fuhhh...getaran jiwaku.... :)

Gnet said...

eh eh the video is very nice! :)
have a nice day and smile to a stranger today hekhek

ciK LyndaWawa igUana said...

memang ramai....
pergh..

momentinlife said...

aku suka template nih! =)

*aku pn bru terpesona ngan sorg lelaki smlm, cashier.. senyum dia.. fuh! aku rsa mcm nk byrkan je brg2 custemer lain! haha

joegrimjow said...

org pertama komen pasal ni
meceyy

Mamamanja said...

ejaan yg berlainan, sebutan yg sama... pakai pun kat tempat yang sama :)

adiah special ke follower yg ke 400 tu sampai ada yg tarik diri semula???

adiah sampai no 395 daku setuju hehehehehe

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

jangan cepat terpedaya dengan kecantikan wanita..
syaitan gunakan wanita cantik untuk lekakan lelaki budiman seperti kamu..~

jaga peribadi! peace!

lea said...

syampoo = sabun rambut
lalala

CT NORAMIZA said...

type sambil senyum = ye ke kalau x cantek, tp kalau senyum, bole jadi cantek? (akak dan2 tu senyum nih dpn monitor, bolleehhhhh??)

hai, salam singgah dan salam kenal, akak follow ok, best nih dpt kawan ngan org bijak :)

Ma'am_Chelsea said...

Akak mmg suker senyum...

lalala~

haz-ONE said...

hehe...bacer entry neh tringat lak zaman silam

tehais said...

Mulai arini,aku nak senyum je memanjang.Siap la ko kalau ada yg kata aku gile :P

neem said...

iklan thai mmg besh2. ohhoo

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW