Share

peneman ku


ramai yang tidak tahu aku dulu merupakan student uitm. yee, uitm shah alam. darah uitm masih mengalir dalam darah ku. dataran cendikia, palapes, perindu, seksyen 2, bas rapid kl, semua pernah ku lalui seperti anak-anak muda uitm shah alam yang lain. ooh, indah suasana di uitm, aku suka dengan suasana u seperti sana!



kos yang aku ambil adalah sains aktuari. subjek yang betul-betul mencabar otak. tapi aku suka sebab banyak math yang terlibat. tak mahu aku cerita keganjilan belajar probability disni, aku mahu ceritakan kehidupan aku di uitm. sebelum terlupa aktuari bukan akuarium.



hari-hari kami ber6 cukup indah. opss, classmate aku ada 6 orang lelaki, tambah lagi satu orang warga mauritius. perindu asrama kami tinggal. sambung balik, aku dan 6 lag irasa cukup bertuah, sebab nya ramai betul perempuan. 30 lebih dah kami je teruna di sana!!



ada wina.
waah, wina memang gadis ayu. dah la ayu, tutur kata sopan+ganas. sebab aku agak gemuk masa di uitm, tak sempat nak mengadjust untuk dijadikan awekku. mungkin balik nanti dengan body arjun rampal wina akan terpikat? mana la tahu


ada aisyah,
waaa, dia da kawen. haha. hebat kan? hari tu aku tak sempat pergi ke majlis dia. ada exam yang terpaksa ku harungi. tumpang gembira dengan perkahwinannya. tapi ku jeles. sebab dia dapat menikmatai malam pertama dulu berbandingku


ada paan,
gadis kecil molek ini amat suka berceloteh. kawannya wina dan selalu datang lewat ke mana-mana kelas. sedap2 kutuk orang. ooh, ada entry khas untuk si paan, nanti ku tulis.


ada shida,
nak tau mana au dapat perkataan lusyah? dari dia la. sikit sikit dengan menggoda, "eeeiii joe, lusyah la kamo ni". ooh hati lelaki ku terusik mendengar perkataan lusyah itu. aku tidak lusyah, tapi ada sedikit nakal sahaja


ada rahimah,
dia memang top student. hebat dan perkasa. ku dengar sampai sekarang dia masih mendapat 4 flat. waahh, hebat betul n aku betul2 kagum dengannya. sains aktuari bukan satu bidang yang senang. kalau tak caya, cuba belajar!


6 kawan lakiku, tak payah la cite.
lalala~


aku sebenarnya rindukan suasana uitm dulu. memang hubungan kami agak rapat. tapi sekarang aku sudah ada pengganti. course mate aku semuanya hebat-hebat!

hensem
lembut
ayu
santeqqq
comel
lusyah
uncle
makkk

semua ada. satu gambar yang ku suka. ku senyum sahaja melihat gambar ini. harap hubungan kawan-kawan ini kekal.


-raya pertama di perantauan-

bukan semua baya ku, ada seorg 29 dan sorang 24
tapi perangai, lebih kurang sama!

aku rasa antara kami ber15, aku yang akan paling lewat kahwin. kenapa? kan aku lelaki pemalu

nota kaki :
1- sapa belajar uitm s alam, kuingin pergi sana nanti!
2-seronok la ye man u menang???


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

53 comments:

Cookie Monster said...

wahhh!
dak uitm..
sy ske uitm!
bes gile kmuniti die
ngee~
mebi nk msok sne 1day tih
:D

momentinlife said...

Aiseh! semua tu baya2 ko ke??
tepek la yg tua2 sket.. =p

sajeedhani. said...

takde rezeki nak masuk uitm.
huhu.
:)

joegrimjow said...

adew 2 org yg bukan baya

29
24
cari la
lalla~

Nur Mariaminul Amalina said...

hai si bdk uitm.
sy bdk uitm.

bestnyer..
lpas sns aktuari..
cont kos ape?
akuarium?

hehe3..

teamdakwah said...

alamak...x geng ar mcm nie..
sume pakat2 dak uitm..

sedih..(meninggalkan komen di sini)

tp my sis amik sains aktuari..
bile die nak bukak citer jer, sume pakat2 garu pala sebab xpaham...
citer nyawa dan duit (insurans)...
?????

musafirlalu said...

tumpang lalu bro...

aku bukan budak UITM aku pakcik yang tanam pokok kat tepi jalan nak masuk UITM itu muahahaaaaa


anyway... good luck!

~ujicham~ said...

saya angkat tangan untuk x-uitm. yay!

OREOO said...

kem salam kat kwan bro yg kacak..
*blushing..

eh..raya di perantauan??
bro beljar dimanakah??
OPSS..sori lah ye kalo soklan nh dah basi..
mklumler..bru je follow bro..
tataw pape sgt sal bro..ahem!

mo0ney said...

bro..cemana ko tetiba ko dpt g oversea??masuk IB ke aper??

sally said...

uitm memang syok giler..hostel life lagi besh..sapa tak kenal seroja yg penghuninya ayu-ayu belaka..heheheh

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
budak uitm mmg nakal2 dan lusyah...
huuu..teringat duLu budak2 uitm memekak kat seksyen 2 (tempat ABC)..
berbOrak sampai pekak tinge dibUatnye.. tak beradab..
harap kamU bukan begitu jOe... :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.im ex-uitm!
.sains geomatik :)

~Cinta Cukulet~ said...

semua review pasal pompuan je..dak laki? hehe

LifeSaver said...

aku pon penah lalui hari yg sama dgn ko..UiTM Shah Alam!

nURmALa mAZLan said...

kenangan!!

nURmALa mAZLan said...

kenangan!!

Miss Hazzy said...

pemalu konon.cit!!

tatau malu ada la...ahaks

minx said...

huahua..mst la srnk gle MU mng..so nnt akn ke Rome nk support..jmp di sana..

Eazy Izzuddin said...

lah....
study uitm rupenyer....
uitm shah alam?
ohoho
begitu dekat sekali dgn rumah ku...
ekeke...
akak belajar di sane lorh....
xD

SyahmiFikri said...

wahh.. stdent uitm rupanya dolu.. muahaha.. tapi aku tak sempat masuk uitm sebb uia lebih havoc mmgl ku.. muahaha

cikeYda said...

mmg syiok ingat kenangan lama..
wahhh rindu la pulak aku..

SuFy said...

beshh!!wendu gaks ngn member haku!uwaaa...

*betnye kalo ingat blik zmn2 nakal..huhu

shinawawa eyenie said...

..dulu aini dpt sns kuantitatif..
xp..so xtau cmna bljr uitm..
tp kwn byk dkt sn...

shinawawa eyenie said...

..dulu aini dpt sns kuantitatif..
xp..so xtau cmna bljr uitm..
tp kwn byk dkt sn...

KhairiL's said...

huhu
sbb tu aku x nk amek kos sains, mencabar gila....

hoyehhh MU menang...

Vee Violet said...

bestnye dapat lepak2 n hang out dgn kengkawan gini...
teringat zaman muda2 dulu...
hihihi

lea said...

ala..
apsal ko xnak citer kawan2 laki ko..
bleh la aku kenal...

faNna said...

Sy tidak dpt uitm s.alam.
lalala~

farhana said...

a'ah budak2 UITM untuk org2 malayu saja..

hehe

wah happy friends together-gether :)

farah liyana said...

ceh.

pemalu la sangat!

:P

||alis|| said...

daku made in UiTM segamat, seUni ngan Hanis Zalikha, lalala~

dba adnan said...

bgus2..:)
saye pun baru dapat offer uitm shah alam untuk buat law..

tgah tgu result jpa jugak 4 the same course..
doakan yg terbaik k..
sape thu..
i will meet u someday..
kat malaysia ke..
perantauan ke..
huh..poyo..haha

Jard The Great said...

waaa... apsal ko tak pakai kopiah / songkok mase raya ari tuh?? ehehe...

Diamilikku said...

UiTM batch bila??

naddysh said...

haha
opkos laa seronok MU mng!!!
hehehe

xuen adyla said...

sains aktuari?
aq kagum
sebab kos tu susah nak mati
math byk.. aq benci giler
bukan sebab math aq xpham..

lolx.. joe my inspiration..
joe kalu kamu pergi ckp ya

asis said...

mesti sedih raye jauh2

Babyjane[The Juliet] said...

bkn bdk uitm
tpi study dishah alam
hahahahha
:P

~cik manis~ said...

joe,
x de yang baye2 manis ke?
bleh la lau nk msuk line
lalala

kojah said...

so skang blaja ke oversea ke??jommmm link2 yuk =)

Monkey D Luffy said...

aku pun budak UITM le

lalala

Ivy Metaga said...

sy pon bekas pelajar Uitm,
ooo..UiTM di hati ku lalala..

LotsOfLove-Pearls said...

manis2 jer memorinyer kan...

rapid KL tetap maintain Rapidly..

Mcm naik roller coaster jer Rapid tue..
Laju giler..

ez said...

Uitm tetap dihati..
ala joe rilex la..kang sampai jodoh..kawen gak ko..heheh..
aku ni hah lg 2thn kat 30..ape kes..ni xkawen2 lagi..heheh

Anis Mohd said...

ok. sume ngaku uitm.
saya tak ..

joegrimjow said...

ku mahu kawen awalll

DeVoTeD LiLy said...

joe..
kamu palapes ke??
hehe..

tehais said...

mcm mana bleh uitm?kata dok matrik.huhu

ieNn ZaZa said...

huhuhu..xsbr nk kawen nmpk mr. joe..

aku tau cam mn susahnye aktuari tu..budak2 pandai je amik course tu..hehehe

bEEdLE d' bARd said...

ler ex-uitm s.alam ke nie..hehe..mcm x caya jek..

Syima Syaz said...

1.yeaaahh UITM DIHATIKU
2.seksyen 2-makan2,discuss,cyber cafe,tmpt photostate,binding..
3.bas uitm yang blh buat pecah dara
4.kolej kenanga yang dah jadi kenangan (i love marrybrown)
5.fakulti yang jauh gile kat stadium shah alam pastu tukar plak
6.menara uitm
7.dewan sri budiman
8.Jalan berbukit yang buat punggung sume tonggek
9.Baju long sleeve kalau tak SAMAN
10.Makan free kat dining
peeehhhhhhhh RINDU!

auni izzati said...

haaa :D
uitm lalaaala

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW