Share

merah mengghairahkan


nota : sesiapa yang ingin gunakan entry lama untuk masuk contestku, boleh. tapi kene adjust kat permulaan entry dengan mengatakan entry ini untuk masuk contestku. tengok syarat kat entry contest diumumkan. masanya kene ubah sebab tarikh nya 20april-20mei. so, pandai-pandai la ye.




semasa aku di tingkatan 3, aku dan seorang lagi kawanku terkenal dikalangan kenalan lain handal math. ye, math sebenarnya kelebihan aku. walaupun aku tidak pandai BI dan sejarah, aku boleh menjadi cemerlang dalam math, walaupun sentiasa di ranking ke2, boleh la. tingkatan 3 merupakan kenangan indah untuk dikenang.


cikgu kelas ku mahu adakan kelas malam. rutin hari rabu sememangnya akan ada kelas malam. 2 kelas tingkatan 3 semuanya. ku berada di kelas pertama, biasalah, sekolah kampung. 3 kawan aku amat meminati seorang gadis di kelas sebelah. aku tak ingat namanya. yang mereka gosipkan, gadis itu cukup lawa.


satu minggu di hari rabu, hujan turun dengan renyai. kilat berdentum-dentum. cikgu yang mengajar kelasku terpaksa tidak datang kerana dia selalunya datang dengan motor. agak susah untuknya datang ke sekolah barangkali. berita baik!!!


kelas akan digabungkan.


berita baik ini hanya untuk 3 orang kawanku itu sahaja. boleh la mereka mengintai gadis pujaan hati mereka semasa kelas tambahan berlangsung. aku ikut sama. sebab kawan. kebetulan tidak ramai pulak yang datang pada malam itu, mungkin hujan. dan walaupun kelas di gabung, masih ada banyak ruang kosong.


gadis=kelas sebelah


kelas dimulakan dengan bacaan doa. setelah ketua kelas gadis itu selesai, maka cikgu gadis itu memulakan pengajaran. aku mendengar dan mencatat dengan tekun. kawanku bertiga sibuk berbual gosipkan gadis pujaan mereka. mula-mula aku tidak hiraukan, tapi lama-lama ku menjadi minat untuk mendengar setelah perkataan "ghairah" keluar.


aku cuba untuk mencuri lihat. dengan satu jelingan, ku melihat ada seorang gadis bertudung hitam, berbaju merah garang. bajunya kelihatan agak menyerlah. mungkin itu yang disimpulkan dengan keghairahan oleh kawan-kawanku.


apabila ku jeling buat kali kedua, kebetulan gadis itu pandang ke belakang, maka bertentang la mata antara kami.

wow!!

sangat-sangat comel. dengan bentuk muka persis bak taylor swift, body kecik, dan yang paling penting, berbaju merah. merah buat aku ghairah.

tapi sayang, aku kan gemuk + pemalu, hanya boleh memandang dengan mata




semasa di paris, ku pergi ke disneyland. ku membuat keputusan untuk memakai baju berwarna merah. supaya gadis disana ghairah melihat ku.














-bukti pompuan sana ghairah melihatku-


diantara 3 jejaka yang sengih tunjuk gigi
atau
yang berbaju merah berlagak malu
mana satu yang kamu ghairah melihat?




nota kaki : nak honeymoon kat paris!




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

59 comments:

faNna said...

muahahaha~
c jejaka berbaju merah ek.
haihhhh~

Boo™ said...

jgn pki baju merh bile jupe lembu.
mrka juga akn ghairah
haha~

Jard The Great said...

erkk.. apsal aku tak ghairah pon.. ehehehe....

asis said...

bestnye disneyland

Ivy Metaga said...

joe u have nice smile, nice pose, nice color, nice red shirt, tapiiiiii....aku nak kirim salam kat jejaka2 berbaju biru itu muahhaahhahahaaaa...

oh tidakkkk!!!

ieNn ZaZa said...

kehkehkeh...abg baju merah itu memg mengghairahkn...

dayenpanthepucca said...

err satu je ke pompuan kat sana yang ghairah melihat awak??? hehehe...

teamdakwah said...

xsuke merah...
pakai jubah lebih hensem kot...
try ar...

SyahmiFikri said...

woww.. saya mau gadis baju coklat.. wow.. lagi best..

joegrimjow said...

kekeke

~Cinta Cukulet~ said...

nanti kena kejar lembu...hehehe

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.laki yg baju light blue tu, snyum die mcm faizal taher la!
.saye trgode~ :P

zaidharis said...

oh tidak,
PAMELA lagi ghairah~

I n n z said...

ku membuat keputusan untuk memakai baju berwarna merah. supaya gadis disana ghairah melihat ku.

ta boleh bla la brO !
huhu
;)

Dj Epoi said...

Joe...........

Walaweiiiiiiiiiiii

Seksi!!!!!
Seksi!!!!!
Seksi ka?
Heheheheheh

KhairiL's said...

merah pun merah la
apa leh bt, sbb dh suka

hehe :P

sufy said...

hee..tunjuk macho ar tuh.hoho..joe, ske tgk laki yg sebelah snyum smpai ke telinga yg kai spek..dy ade facebook gak kn..kim slm yeee...single?muahahaa^_^

aku pon ske warna merah nmpak lbih terserlah keputihanku..ngeh3..x taw la kalo mnghairahkan..oppsss!!xde..gurau jek

*yg kecik cket tu pon nmpak bley thn..comell..:-p

tehais said...

Ghairahnyaaa :P

bee said...

baju biru berkaca mata menarik perhatianku..boley ajak masuk contest gigi colgate..lallalala

naddysh said...

wah
gi disneyland!
besh2..

" diantara 3 jejaka yang sengih tunjuk gigi
atau
yang berbaju merah berlagak malu "

berlagak malu???

mcm2 laa kamo neyh joe
nway nti kensalam kt '3 jejaka sengih nmpk gigi' tuh yek!

hahaha

ayin jemin a.k.a ain said...

adoii..
merah la konon..
tkottttt

joegrimjow said...

namanya ajiz..
apsal ramai sangt yg sukew kat die ni??
haiyoookkk

hysMan.. said...

hahahahahaaa.....
abg mat kotak..ghairah???
ok la aku kalah dgn ko..
hehe..

bEEdLE d' bARd said...

ghairah ke merah? erm, x pasti la...

TiNiE said...

joe..kamu tak ghairah la..
pasal kamu chomeyyy!!!

ainShahajar said...

oklah

setuju lah

kamu nampak ghairah berbaju merah ;-p

k.A said...

merah kau tak cukup menghairahkan la aku rasa.
haha

H a r i z H said...

bro, aku rasa ko kena delete gambar bawah tu. jatuh saham ko bro! mana boleh ni... haha =p

Syima Syaz said...

ke semua nya menghairahkan
one-by-one k...

Cookie Monster said...

hahahahaaa
ghairah lgi tgk gjah ngn cadillac itam tuh
ngee~
ta ble blah la bro ayt lam neh
gelak sorg2 kt cni
ngee~


*tp mmat bju bru sblah laki merah ghairah tuhh lgik mngghairahkan kut
miahahaa
xD

Nur Farhana Abdullah said...

Apakah definisi ghairah itu sbnrnya? Hak hak hak.. Wah.. Dah slim nmpk ghairah laa.. (btol ke pndangan tu) Hurrmm.. =p

nurain said...

hee..sangat berani kau keluarkan statement..

aku nak ghairah gan sape ek~

musafirlalu said...

yg tgh2 tu wowwww!...

Nazra~ said...

aku lebih ghairah kalau kamu pakai baju pink ^_^

HuRuL_AiNi said...

salam
aigoo...
jaga ckit jarak ngan awek tu....remember our syariat:)
p/s:aku tetiba rasa ko punya entry related ngan entry ni...try usha...haha:http://www.menteil.net/awek-baju-merah-itu.html

babymiLosh said...

hinchik joe,,
ur merah itu tak ckop garang dan menggairahkan laa.. huk3~

mao cik abg macho-chomel-taf-mesra baju biru berkaca mata itu jugaaa! huk3

xuen adyla said...

tahu x kat tuition aq org panggil red lady

coz aq pakai baju merah and drive kancil merah

hahahah~ tu je aq nak ckp

and aq xghairah lihat ko

kalu ko pakai spender kat luar cm superman barangkali la kan

mugiwara said...

herm...
ghairah la sangat berbaju merah tu~

huuu~

farhana said...

ku ghairah melihat yang berbaju merah berlagak malu tu
haha sebab senyuman menawan hehe

Eazy Izzuddin said...

ohoho....
merah mmg menghairahkan....
xD

khairummin alfisyahr said...

kata org,
koler pink,lambang gila se*

merah i2,ank beranak pink
hoho,
sejauh mane kebenaranyep?

joegrimjow said...

itu semua tak benar!!!

farah liyana said...

pakai la baju warna merah kesemuanya bro.

baru rasa ghairah.

wakkakaka

xD

princess suryana said...

wah cantik tmpt 2..nnt ltk lg gmbr k..ltk byk3..

T.O.P.E.X said...

aku suka gak merah2 ni.. grrr~
ahahahaha (guling2)

Anis Mohd said...

ok . kenapa x rasa apa2 tgk org baju merah tu.
x gahirah pon.

IxoR@ said...

merah mmg ghairah...

ghairah tak bole blahhh....

'nak gi phagris gak...'

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

semakin encem ye uncle joe..

n a r d indie winkie said...

baju merah tu nmpk ghairah. patut awek omputih tu nak duk sebelah. hehe..

SuFy said...

joe, kiter men2 jek yg kat atas tuh yek!!anyway, sume pon wokeyy..k la, tc..

Miss Hazzy said...

ghairahny lelaki berbaju merah itu...auwww

LifeSaver said...

ye2..ghairah melihat ko..hahaha!


psssttt: aku xpasti sama ada perempuan yg dalam gambar itu ghairah kat ko or ko yg ghairah kt dia..hehehe

shinawawa eyenie said...

merah itu menawan dan seksi...

eazy said...

nape tak bgtau i u nk honymoon kat paris?
nk wat sprize eh?

*tanda ghairah ni.
larikssss

mo0ney said...

bro..gambar kau kt disneyland tu mengenangkan daku dgn kisah lamalah.tetiba teringat memori dulu2..waaaa..sedih plak rasanya..

OREOO said...

kcik2 dah gatai ye..
OH dak zman2 dahulu..
trok btol..ehehe..

pink_butterfly said...

daku tgoda dgn llaki bbaju biru gelap ituuu....


krm slm kt dia!

D.I.T.T.O said...

teringin nak pergi sana..
huhuhu

rhapsody LiN said...

suka cuci mata tengok lelaki kalau pakai bj merah.
hoho~

rahsiaku terbongkar!!
:D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW