Share

hot latina

sticky mode aku di buang sementara waktu


ada orang bertanya pada aku tentang orang kuat tido.
apa keburukan orang kuat tido?

aku berfikir
dan terus berfikir
akhirnya aku mendapat idea

bagi teka teki kepadanya

~~~~~

antara 3 ni, mana yang akan dapat no1, no2 dan no3 dlam lumba lari jaraknya, 5cm

1) siput babi
2) semut yang patah 2 kaki
3) manusia yang tido 12 jam semasa pertandingan

~~~~~

agak-agaknya mana yang kamu nak susun.

tapi yang pasti, no 3 akan dapat yang paling last

setuju angkat tangan!!!

~~~~~

setelah membuat susu untuk hartini dan haiqal, mak belalang ke bilik halimah untuk kejutkannya bangun sembahyang subuh. rutin hari jumaat, pagi-pagi pak belalang akan ke masjid bersama hamdi dan hamdan. tinggal mak belalang dan halimah di rumah bersama pasangan kembar

"halimah, bangun nak"

"halimah...."

badan halimah di usap-usap
-tak bangun jugak-

"halimah...!"
-ada nada keras disitu-

halimah menggeliat

"ooh, ibu...."

"ye, bangun nak...kita sembahyang"

"urmmm. ok ok. ngantuk sangat. susah nak bangun. minta maaf ye"

"tak pe, ambik wuduk, nanti kita sembahyang sama2"

"ok"

setelah selesai solat, halimah bersembang dengan ibunya. sudah lama tidak bermadu kasih

"ibu ada kawan masa ibu belajar di universiti dulu"

"iye? sapa"

"latina"

"nama macam pelik je"

"memang pelik. orangnya pun pelik. tapi bijak. seingat ibu, dia pantang sikit ada lecturer yang tersilap cakap, terus ditanya soklan bertalu-talu."

"wawahh. bijaknya"

"ibu pun kadang2 geram jugak dengan dia. ibu dulu belajar ulangkaji, 5 jam sehari. memang nak pecah otak ibu ni menghafal macam2. tapi mesti tak dapat potong latina"

"die genius kot bu"

"mungkin. halimah tau yang dia kudung. tangan kiri dia takda. dan tangan kanan dia tak boleh nak buat kerja berat"

"ha?"

"haah. tangan kiri dia cacat. sejak lahir.tangan kanan dia je yang boleh diguna. tu pon xboleh nak guna 100 percent"


"tabahnya dia. orang macam latina kalau halimah contohi, mesti jadi berjaya ya bu"

"yang baik kita contohi, yg buruk kita jauhi"

"mesti banggakan ibu boleh jumpe dengan orang seperti tu"

"ibu pernah tanya dia, macam mana dia jadi bijak. thesis dia selalu kene puji. dia cakap memang dia belajar jsungguh2. tangan kurang satu kene belajar lebih. sebab bila nak menaip, susah. terutama menulis thesis"

"kita yang tangan cukup ni kene guna sebaiknya la bu dan kene bersyukur"

"betull. dia ada cakap lagi kat ibu, dia ada masalah kalau nak tido. tak boleh tido dengan lama. kalau tido lama-lama, dia akan jadi pening. di hadkan 5 jam saja sehari untuk tido."

"halimah lepas ni tak mahu tido lama2 la. buat kerja dengan bersungguh2"

"bagus anak ibu"

"nanti halimah nak jadi macam akak latina. jadi hot latina"

"nak jadi macam latina boleh. jagan jadi hot latina"

"kenapa?"

"paham kalau type kat uncle G. tapi halimah jangan type pulak"

"ok!"

nota kaki : kata ibu kene dengar






Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

Siti Di Alam Fantasi said...

Anak2 pak n mak belalang bagus2 belaka kan...

~cik manis~ said...

kagum dgn latina :DD

Anis Mohd said...

suma nak jadi hot je
hahaaa..

ayin jemin a.k.a ain said...

bgun awal best!
suruh ank ko bgun awal nti k.hikhikhik

momentinlife said...

tdo 12jam?
uh! hny bole dilakukan seminggu or sebln sekali!
mengong otak klu buat selalu.. penin!~

bEEdLE d' bARd said...

aku kena tido sekurang2 nya 6 jam..patutlah agak kurg berjaya..hehe..n agak kurang hot..=P

TiNiE said...

tetiba ada watak hartini kan..
hehehehe...
pasan japs..

adawiah.zaini said...

knp aku tak fhm? hurmmm...

tuntung said...

sy perlukan bantuan joe.urgent..sila ke blog saya
tuntungkita.blogspot.com

Eazy Izzuddin said...

whoa....
bgus la latina...
hiks....

bawangmerah said...

dah paham.lps type kat uncle G la. rase berdosa plak. haih.

LifeSaver said...

alamak!aku dah tertype kat uncle G!!!!

musafirlalu said...

hot sungguh dia.......

pink_butterfly said...

semut

siput bab*

manusia...


btol kan?

||alis|| said...

siput sedut lagi cepattttt..

bagus joe. berangan angan dahulu dapat family yg cam itu. i'allah dapat :)

selamat hari ibu untuk mak joe and mak2 readers belog joe

;)

SuFy said...

*hehe..jgn kuat tdo, nanti otak jd lembap mcm siput babi dan jd x pandai mcm semut..hehehe^_^

*bagos halimah..sejuk ibu mngandung..hik3..muahahaa

ainShahajar said...

paham kalau type kat uncle G.?

tak paham la pulak

En.joe...saya tidak dapat memfollow blog kamu...

gi mana nih..

fezaL Mohd said...

hahah sangat kagum..

tehais said...

Malunya aku dgn latina tu.huhu

Kimi said...

latina memang hot~

tak dengar kata ibu.

:P

~Cinta Cukulet~ said...

keususahan hidup kadang2 boleh menjadi satu motivasi yg baik utk mencapai kecemerlangan :D

D.I.T.T.O said...

siput babi mesti menang!

SyahmiFikri said...

hoho.. aku tertanya knapa tidak hot latina.. is it ada makna sebalik 2..

D.I.T.T.O said...

bleh ajar letak top comentar kat blog tak?

KhairiL's said...

aku nk cari aweks mcm hot latina
huhu

Miss Hazzy said...

tido kurang skit pala, tido lebih lagi la...

xuen adyla said...

wah kalu aq tido 12 jam alamat mak aq humban je dlm longkang ok

aq tidur pon 6jam je

Precious said...

semuanya bergantung kepada kebiasaan dan ajaran ...

Ivy Metaga said...

JOM TIDOOOO!!!!...

joegrimjow said...

kan da pesan jgn type

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam..minta pendapat/komen/nasihat dan etc untuk isu kes anak drhaka/siapa brsalah/punca terjadinya sempena sambutan hari ibu nanti di blog saya...tq

mo0ney said...

bro..xphm ni..type uncle g?

MariaFaizal said...

When someone named latina, HOT is permanent tag :D

Nothing's wrong being Hot latina,as long as not bimbo(genius is great) & the hotness is meant for the 'right' deserving/legal someone :)

Cheers!

kin said...

1. semut yg patah kaki
2. siput babi
3. org yg tido tu...

yayy!
mau hadiah...
*wink2~

joegrimjow said...

yg ni xdew adiah
lalala~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha lawak ah ..tahniah!!

Dhada said...

Hot ka ?

Mr.shari said...

jgn kamu mcm latina tu suda
tapi sy tau kmu kuat tdo

haha

Anonymous said...

aku xleh tido lame2 gak..fening
pale..
tapi bile kat hostel ku jadi dah
telebih had pulak..sampai up 1 jam
jadi 13jam ~lalala..

untu teke-tekok jwpnya dalh
no1 : siput babi
no2 : semut yang patah 2 kaki
no3 : manusia yang tido 12 jam
semasa pertandingan

tahu knp jwapn mcm tu, kerana kamu
dah susun 1 sampai 3 sape yang
menang..hehe.. atlest aku ada
sebab tau..
~lalala

hysMan.. said...

hehehe...
giler aku..
huhu

Nur Farhana Abdullah said...

Tercabar otak.. Huk huk huk.. =p

Monkey D Luffy said...

siapakah latina itu?

milimilo said...

ahaha..aku pergi cari dkt uncle G..sape suruh pesan jgn type..aku curious..hihi

amirul said...

Salam Joe,
kekadang aku tido mati... camne tu? keh3x...

Ma'am_Chelsea said...

Kagum ngan smangat Latina...

Insaf diri ku membacanya... :'(

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW