Share

abang sulong

tak pernah rasanya bercerita pasal keluarga aku lagi. hanya memberi sedikit perihal mereka sahaja. saat aku memerlukan family dan sangat-sangat merasai kewujudan family adalah ketika ayahku meninggal. saat ini kami sekeluarga menjadi rapat serapatnya. mungkin ini hikmah disebalik pemergian ayahku.


mahu bercerita pasal abang sulungku. sesiapa yang pernah nampak, angkat tangan!! dia seorang doktor di HTAR, kelang. umur dah menjangkau 33 tahun. dah tua rupanya abang aku tu. yang membuatkan aku mahu bercerita keistimewaan abang sulungku adalah kecantikan isterinya.


aku pernah memberitahu yang abangku kahwin dengan cinta pertamanya. memang kak iparku seorang rupawan. cantik menarik. entah macam mana abang ku boleh memikat akak iparku itu. yang aku tahu dulu, dia selalu je belajar. masa di USM kubang kerian, pergi je ke biliknya, memang penuh dengan buku. entah bagaimana gadis glamer UIA boleh terpikat dengannya.


ooh, yang tak baik pun ada. yang tak berapa baik, dia still dengan degreenya sebagai doktor. entah la, tak mahu further study. akak pertamaku dah sambung masters(nanti cita lain), akak ke2 ku pun dah sambung masters dalam pediatrik, abangku sulung ni tak mahu. bagi ku, kalau dah ada kepakaran, baru cepat sikit naik gaji. kalau banyak gaji, banyak la skit bagi duit time raya!!(sesenang kutuk yek)


persamaan aku dengan abang ku adalah kami suka bermain chess!! ye, banyak pertandingan telah aku lalui di malaysia bersamanya. sekarang rating aku 1511 dan dia 1484. aku berjaya potong dia dalam bab ni!!



gambar family dia ada kat bawah, abangku, akak iparku yang tengah mengandung, sekarng dah lahir dah pun, 2 anak sdaraku, tocha n ye b




2 puteri dan seorang putera. anak2 sdara aku ni memang ramai, dan abang sulungku penyumbang ke2 terbesar!


hanina sofea
humairah sorfina
-alamak, telupa-


maklum la, yang putera aku tak dapat lihat lagi wajah dengan live, ku ni jenis yang kalau tak peluk, tak cium, tak gomol, tak ingat nama, lahir bulan 12 lepas, masa tu aku disini. nanti papa joe balik, kita gomol sama-sama ek.


cukup, nanti orang buhsan. ada satu gambar bersama dengan anaknya yang sulong, merangkap anak sdaraku yang sulong. gambar ni tiada istilah edit. aku pun tak tahu dari mana datangnya cahaya tu, mungkin nur aku kot???




~~~~~

anak sdaraku yang sowang ni(gambar atas,tocha) sebuk soh ku teman ke kolam renang kat bawah rumah, terpaksa lah papa joe dia teman. abangku tinggal di ampang, ada kolam renang milik bersama di kawasan sana


papa joe : cha jangan mandi dalam-dalam tau
tocha : tau, cha mandi sini je
papa joe : bagus-bagus, papa joe duk depan ni
tocha : tak nak mandi sama ngan cha ke?
papa joe : tak pe tak pe, papa joe tak bawak spender
tocha : ambik la spendar ayah
papa joe : tak muat, ayah cha kan besaaa
tocha : cakap ayah
papa joe : papa joe tak bagi coklat
tocha : ok ok, cha tak cakap
papa joe : hehe


anak sdara ku bermain di dalam kolam renang bahagian budak. ku terpaksa berlagak macho sebab ada orang lain disana. ada seorang perempuan yang tengah mandi. cina. perempuan itu naik. melihat aku di tepi kolam renang, die menegur


gadis itu : napa u tak join itu budak ha?
papa joe : tak mahu la, teman ja
gadis itu : hehe, bagus betol papa dia ek
papa joe : erkk...
gadis itu : jaga elok2 u nya anak tau, jangan kasi limas

dia berlalu setelah memberi nasihat.
anak aku? adakah aku dah tua?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

71 comments:

Kimi said...

style kau macam seorang ayah. hehe

LifeSaver said...

nmpknya ko dh ada nur utk berkhwin...lalalala!

tehais said...

comey anak sedara ko tu.Ko rasuah dia ek.Bagus2 dia termakan rasuah kau.ngeh3

Jaga anak tu!! haaha
Bukan tua tapi matang sgt kot.hehe

DeVoTeD LiLy said...

comelnye tocha ngn papa joe die=p

Redbloodsnow said...

haaaa..joe bile lagi nk jd penyumbang anak sedara wat dorg??? hahahaha..larikkssss!!!

neway, dh ade tokoh jd papa for real tuh joe...jgn tunggu lame² weh..lalalalalala :P

momentinlife said...

mana pic ko peluk abg ko?? =p

momentinlife said...
This comment has been removed by the author.
tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

semua keluarga comel-comel belaka..
dan berjaya~ tua tak semestinya matang tau...~

@tune® said...

oklah tuh..napak da sifat kebapaan

joegrimjow said...

maknanya da xlama lagi la ek??
lalala~

T.O.P.E.X said...

betol jugak kata moment in life tu.
mana gambar ko peluk abng ko eh joe ? =P

mummYaeesh said...

uiks baru 3 da jd penyumbang kedua terbesar??sape penyumbang terbesar??

comeynye la tocha tu!

mungkin uols nampak tua kot..whoops!larikss

Diamilikku said...

hurmmm dah tunjuk ketokohan ayah tu...
rasa2 dah terbau nasi minyak nih...hehehehehhehe..

cikeYda said...

seru da sampai kali..

Tupai Karan said...

tgk gamba anak sedara hg, tingat plak muke aku kecik2 dulu comel camtu la =)

skang pun.

||| PöJìé PööH ||| said...

Joe, itu maksudnyer, kamu sudah ada ciri² seorang ayah dan sudah layak bgelar ayah..
so cepat2 la kawen dapatkan anak cepat..
heheh

joegrimjow said...

heh, umo baru mude
lek luuu

gambo ngn abg cencored!!

Aleeya said...

geramnye akak tengok..kiyutnye anak sedara awk..siap ade nur tu, lagik kesian pak sedaranya tak kena nur plak ha ha ha..bape tawon tu??

Aleeya said...

nak tambah lagik..abg sulong awk tua setahun dari akak ..kem slm ye kat dia n wifee

adawiah.zaini said...

aku pn pnh kne cop sbg mak kpd anak sedare aku. huhuhu

naDDy said...

comei la tocha.skali pandang mcm cinta laura tu..

Ungku Nor said...

tu tandanya dah sampai seru tu..hehehe

Precious said...

Hih hih hiii ... papa Joe dah tua .. Teringat lak first time dipanggil 'mak cik' masa tengah shopping (sangat lama dulu) - bertuah nyer salesgirl!

DilOt said...

papa joe dh leh jadi bapak la..tu maknenye dh boleh "kaf alif waw ya nun.."=)

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.agak tua :P

mo0ney said...

hahaha...lwk.sian kau bro

eazy said...

papa joe lah!
chumel jew tocha tu.
hehe.rasenye dah kena kawen dah joe ni.
pastikan dpt isteri lagi rupawan dari abgmu itu.

mira amair said...

muka sama ngn abg..hhohoho..

da bkat seorang ayah nih..hehehehe

LotsOfLove-Pearls said...

ayoo..
itu papa Joe memang chomel jer..
huhu...

ugut ngn coklat yer..
huhu..

bee said...

senyum meleret sahaja...tocha sgt chumel..ugut budak2 adakah itu cara untuk dia tidak report kat papa dia??ish teruk betul joe ni..

Siti Di Alam Fantasi said...

Tocha je y cute ok.. mata lawa

Jard The Great said...

a'ah laa.. mana gmbr ko peluk abang ko?? ehehe..

best jadi anak bongsu....huhu

farah said...

dah ada bakat jadi ayah orang nie.

:P

Masz said...

dah tua gamaknya tuh...

ez said...

papa joe..bila pulakss..ni..heheh

~cik manis~ said...

dh ade bakat nk jd ayah la tu
keke

niza said...

opsss!!!bkn tua...tp dah cam rupa bapak org kot...hehehe...

SyahmiFikri said...

uhuks2.. nmpak gaya ko dah tua la 2.. daty kna pgl bapak.. haha.. comei nye anak sdara ko..

sajeedhani. said...

comel nyeee.
sukesukesuke. :)

~Cinta Cukulet~ said...

dasyat...sampai dalam gambar terkeluar papa joe punya nur hehee...mengaku jelah kamu dah tua ngahahaa

MiSZuE said...

alololo tomeinyeee
papa joe pon comel ahaks:)

LifeSaver said...

x lama lagi la tu...ada duit nak kwin x??

• rOozu • said...

CHUMEL JE SEMAU NYA~!


layout baru!

lawa~!

l0ti f00l garden said...

sungguh tertarik tatkala ku menatap wajah mu....eehh,,silap belog mu...mari la kita link mengelink untuk membina jambatan silaraturahim...mai..mai..mai

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

hahaha.... joegrimjow udeh tue ya loo..kah3....tomey3...papa joe...oh papa joe..saya...nk mamam...lapa la...ahakkkkssss... ;)

w a n a said...

comelnyaa dak kecik tu..
u nak taw x, ur face dr jauh nmpk mcm pelakon filipina.
hehehe....
ur profile picture.. hehe..
terkejot i bila tgk mula2 ari 2.. =)

sweethOneY said...

comel betul tocha tu :D

ije said...

itu tanda kamu tua. sedarlah. haha

Chem5007 said...

Salam...thanks for dropping by :)

asis said...

oke la tu..
ank sedra..

Dhada said...

Mcm bapa & anak pulak :D

Monkey D Luffy said...

memang cute gile anak sedara ko

eh... ANAK KO!

kakaka

Cik Amy Sensei said...

waa..sonoknye bace citeee awkk..

Anis Mohd said...

urm..
yg "nur" tuh..
bdk tu .

si LOVER said...

canteknye anak sedara kamu. =)

xuen adyla said...

xbaik rasuah budak.. kim salam ur niece and nephew nanti..

joe joe aq rasa la kan aq tapak tangan aq gatal je..dah terbau nasi minyak ni..cam nak dapat kad kahwin je ni..

ko x tua la..tapi nowadays ramai gak yg kahwin awal ..so chill ya

and btw limas itu kuih..lalalal~

Y u Z z 9071 said...

cute la anak kecil tu...

anak sendri joe camne la ye..

lagi cutess?

ZaHiRaH said...

kakak ipar kamu mmg cantik.. ehe, kamu x perlu hairan knape abg kmau dpt isteri yg cantik sbb pempuan, bila da btol2 jatuh hati, paras rupa da x penting lagi..

rhapsody LiN said...

haha~

mksudnye abg joe dh ade muka ke-bapaan dh tu..
so, cpt2 la kawin k
:D

iNsaN BiaSa said...

waaaaahhh..papa joe suka gomol2 ey....hehehe...papa joe bile lg..asyik gomol anak buah je...

joegrimjow said...

ku merintih untuk di kasih

miss oren said...

x tua la joe
tp mungkin ade sifat kebapaan
huhu

boboiz said...

bila plak nak cerita ttg kau ngan isteri,anak2 kau..ken cepat2 kawin lah..

Eazy Izzuddin said...

wah!
de style
=P
xD
beshnye jd anak bongsu...
=P
xD
tp ku ank sulung
ekeke

sufy said...

adeihh..comel jek anak 'kiter' yek..hehehe..

sufy said...

adeihh..comel jek anak 'kiter' yek..hehehe..

sufy said...

smg family joe terus kukuh dn bertambah2 erat..so nice...^_^

Nur Farhana Abdullah said...

Ke mana tumpahnya air kalau tak dalam lagu kuch2 hota hai.. Haha..

Tocha cute, sama cam papa joe nya.. Wah.. Ada ciri suami mithali nie.. Blh dipertimbangkan.. Haha.. =)

pink_butterfly said...

ur kakak ipar mmg lawa~

lea said...

tocha tue memang cumel la..
mesti coz mak die cumel kan?

btw..muka ko memang dh macam bapak budak pun
lalalala

Mamamanja said...

comel anak sedaranya...
dalam gambo tu nampak bakat sorang ayah :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW