Share

12.12.2012

apakah tarikh itu?
tarikh yang ku nantikan.
tarikh yang bakal mengubah aku.
tarikh yang AKAN menyatukan aku.
tarikh yang menghancurkan teruna aku


KAWEN


muahahaha


berangan biar tinggi. misi kene ada. walaupun calon belum ada, tak salah berfantasi. ye tak? sebenarnya nak kawen lambat lagi. maklum la, cari duit dulu. cari ilmu dulu. tapi kalau tarikh lain yang lebih lewat, jadi tak lawa. kalau 5 tahun lagi, 2014, camne nak pilih tarikh. 14.14.2014? mana ade bulan 14....ye tak?


2012 umur baru 24, muda lagi. tak pe, kita tengok macam mana kesudahan. nanti kalau jadi, ku jemput semua kat blog ni pergi yek.


majlis akan diadakan di ....
muahahaha
dah dah! exam nak dekat dah ni. study betol2 dulu. kan kan kan?


~~~~~


pak belalang dan halimah di pusara atuk belalang. atuk belalang merupakan orang kenamaan sebelum meninggal. disebabkan muflis, dan pelbagai musibah melanda, pak belalang hanya bekerja pencedok etok. tapi mereka bahagia sekeluarga

"jangan lupa sedekah alfatihah kat atuk ye"

"baik abah. halimah takkan lupa"

"bagus anak abah"

"sama-sama. abah...."

"ye nak, ada apa"

"dulu abah cakap hobby atuk main golf ek?"

"haah. betul. abah sempat jugak tengok hari-hari atuk usung dia nye beg pergi main golf"

"ooh, hebat ke"

"hebatttt. pernah main dengan tiger wood dlu. nasib baik tiger wood menang lebih sati birdie"

"wahh, kagumnya halimah. napa atuk tak jadi pemain professional"

"tak boleh. main sebagai hobi je"

"napa tak boleh"

"nanti akan terabai anak bini kat rumah. ada je pemain golf yang biasa-biasa boleh manage semua tu, tapi sesetengah orang kalau main golf, habis tak ingat orang. duk dalam dunia dia je"

"betul ke"

"atuk cakap macam tu la kat abah. apa-apa permainan pun, pastikan kita jangan jadikan dia KING dalam hidup. just main untuk suka2. kalau yang betul2 hebat sampai boleh buat pekerjaan tak pe, ni yang suka2 main sampai tak ingat dunia"

"ok, nanti halimah akan ingat"

"tau maksud golf?"

"tak tau. apa dia"

"Golongan Orang Lupa Family"

"???"

"hehe, abah melwak je"


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Precious said...

Aisey .. asyik citer kawin jer. Kawin jer ler ..

milimilo said...

kalau 20.12.2012 pun cantik jugak..itu kenduri untuk belah lelaki la pulak..hihi..
time 2012 aku tgh berperang dgn final year..waduh..akan ku terjah rumah kau nak lihat si gadis blog..lalala..

golf permainan org kaya2 n org tua2..heeee :)

cIk JanNah said...

cik jannah pon rase nak kawen..
tp x de calon..
eh2..

apakah?

joegrimjow said...

susah ye xde calon2 ni

Akmar Anuar said...

oit joe, ko study pe skrg? kat ne?

xuen adyla said...

@ kak kema
wot study la kakak oit
kata banyak esaimen
hahaah

joe GOLF
GOLf itu golongan orang lemah fikiran
hahah xmencabar langsung

k peminat golf tolong jgn hambat xuen guna batang golf

fafaz said...

haha..
bru taw tuh gol org lupe fmily..
tul gak tuh..
muahahaha..

green said...

2012..nga sibuk2 nak menimba pengalaman kerja..
kamu dah nak kawen ye..

joegrimjow said...

kene hambar btol baru tauu

akutieka said...

saye pon ase nk kawen jgk...wahahaha...
xslh kan kalo kite fkir sal kawen even kter still ag blaja...
berangan tunggak kejayaan!!!
sape stuju??

SuFy said...

*hurm..da byk mende halimah tau..bagos2!!hee..

*calon xde yerr..hmmm..

*iklan kat bawah yg seksa girl tu menyakitkn mata betol lar~huhuhu..

rhapsody LiN said...

wah..ku juga teringin nk kwin
ngee~

tp abeskan study lg 5 thn.
2014=umurku 24
insyaAllah nk smbung master lg..
dlm 26thn bru abes.

lmbatnye!!

Syima Syaz said...

joe sudah bagitau saya awal2 lagi...
muktamad...RM12,012.12 NETT
sebab saya 10.10.10 maka hantaran RM10,010.10...cantek kannn!!!!

IxoR@ said...

Kalau rasa dah ready...kawen je la!

Penat kawan2 main teka-teka ni...

Kawen jgn lupa habaq! hehehehe :P

Mamamanja said...

20.12.2012 lagi cun
bertuah saper yg dapat nanti erk!

kojah said...

haaaaaaaaa pe lg?cpt2 la carik calon...huhu

aleena said...

ahaa sweet rite date tue..
tp mcm still young..
but if ur dream come true invite me ya:)dun 4get:P

LiLacFlA said...

eh encik joe nak kawen ka?

wahwahwah

sebelum tu kena ada preview org yg nak dikahwin dlu. kan kan?


~~lalalalalla

joegrimjow said...

lambat agie
entah bilee

pwincess AJA said...

waah.dah simpan harapan tuh.
target 24?mudeeeenye...
=PPP

farah said...

fantasi joe..

:P

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

baik punye plan... chaiyok2!!

joegrimjow said...

plan kene awall

nOllY dOllY said...

family pak belalang tu muflis erk..dulu ader gk terpikir, nape family pak belalang miskin aje...sdg kan blajar kt oversea..mak belalang pon masuk U.

Anyway, berangan tu satu benda yg berfaedah...sbb nnt leh jadi kenyataan!! :)

asis said...

spe main golf mmg lupa family pun

bee said...

-lepas ramadhan..
-lepas raya idil fitri..
-lepas raya haji..
pastu hujan pon turun dgn lebat sekali...musim 'boh'...masa itulah joe ni sibuk nak kawen..harap2 baju pengantin x basah lah...tapi...??boley datang ke tetamu ni...harap x payah berendam lumpur baru ley ase nasi minyak...

joegrimjow said...

insyallah tak

joegrimjow said...

macam kurang sumthg je
tp xtau ape yg kurang
haishhh

nur majeedah aliah said...

12.12.2012.
canteq tarikh.
bgs suda ada plan.

wish u dpt capai target.
and found with a great significant other.
:)

Eazy Izzuddin said...

ekeke...
berfantasi can create new world
berfantasilah anda di sane...
hihi
gatai nk kawin...
haha

huhu
ku bila lagi..
same lorh cam kamo lom ade yg punye
=P

tehais said...

cantik no tu.

Thanks bg aku idea tarik tuk kawen.
Aku nak cr calon 'laki' sblum tarikh tu :P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW