Share

uterus dan uretra yang unik

hari ini aku gunakan banyak jam untuk belajar dalam dunia blog. bnyak jugak aku belajar. dannnn

kemunculan iklan advertlets aku pertama
(klik kat atas)

tadi aku buat nuffnang, oleh sebab disyor di dalam komen, aku tukar advertlet plak. tadi baru cek, aku dapat rm 0.003= 0.3 sen.

hahahaha

aku happy!!
mungkin ini berkesan dan aku akan berkarya lagi. mana la tau boleh buat sampingan income. klik jgan tak klik. orang jahil macam aku pun buat jugak

ooh, aku ada pendapat tentang ppsmi, dah agak lewat untuk berkomentar. hanya satu aku bgtau,

aku belajar sains dan math dalam bahasa melayu kat skolah dulu pun aku boleh hidup sampai sekarang

ok, itu sahaja komen aku

~~~~~

mempelam telah dibeli, kicap sudah diambil, tinggal gula sahaja untuk di taruk ke dalam kicap dibuat sos. mak belalang emosi agak tidak stabil dengan keadaannya bunting. opsss, mengandung. walupun nama belalang, dia masih lagi wanita normal untuk diberi istilah mengandung.
pak belalang dan mak belalang memadu kasih di belakang rumah

"sayang ok ke ni jalan-jalan?"

"ok, boleh jalan lagi ni. sikit-sikit. ayang slow-slow la skit. jgan laju sangt"

"dah slow sangat-sangat dah ni. macam kura dah"

"ye la, sayang ni kura-kura"
-mak belalang merajuk-

"olololololooo, ni yang ayang suke usyik sayang ni. mulut muncung time merajuk, geram ayang tengok. lagi merajuk lagi comel"

"tak nak layan"

"ololololololoo, busyuk busyukkk. jangan la camni, malu kat orang tengah baca ni merajuk cam budak"

"sayang kan kura-kura"

"ok ok, ayang janji takkan usyik lagi. ok?"

"yer laaa"

"doktor ni satu, apsal la suruh jalan-jalan. orang mengandung ni baik rehat-rehat je kat rumah, tengok tv, layan sinchan ke, best jugak"

"ayang...."

"ye isteriku permata hatiku bidadari penyeri hidupku yang anggun lagi menawan"

"panjangnya...sebenarnya jalan-jalan time ngandung ni elok untuk ibu ngandung"

"napa plak camtu?"

"ye la, untuk bukak kan rahim. senang skit nak lahirkan anak nanti. tak der la sayang meraung kesakitan nanti"

"ooo, rahim yang mana? ayang ni uterus, uretra, esofogus dan rahim tak ley beza"

"dah dah, jagn mengarut. esofogus celah bedah mana plak. isshhhh, lagi layan lagi menjadi ayang ni. baik sayang diam je"

"ayang cuba bermain politik romantik"
-sengih sorang2-

nota bio : pompuan ada uterus dan uretra, laki hanya ada uretra sahaja(klu silap mana2 doktor tolong betulkan, bakal pun boley)

nota kaki : aku dah jadi gila blog, waaaaa

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

63 comments:

penjenayah.merah.jambu. said...

abeslah kau dah gila blog...abeslah..hahaha..nape nk takut lak,jgn tak tao sem lepas aku diet dgn berblog..lupe mkn minum,bersosial?haa,jauh sekaliiii..

tkut woo nk beranak,operation please! :P

nurain said...

hee..pak belalang memang sangat romantik. sukenye. huu

gila blog? perkara biasa. kalo ko x gila blog ko x layak dipanggil blogger~


hihi

Beautiful Disaster said...

aku pun dulu pakai advertlets. tapi utk 8bln baru rm23. bkn lah nak kate aku ni tamak sgt nak byk. tp aku tgk org yg pakai nuffnang dlm masa 2 bln dah boleh cash out. pelik pelik. owh ye. aku setuju. aku pun belaja sains & math dlm bahasa melayu. hidup jugak. yer dak?

orensangkuit said...

nanti dah kaya wat iklan bleh belanje acik
lalalalla

brown sugar said...

Hehehehe....boleh boleh jadi gila blogger tapi jangan sampe gila beneran ya.

neem said...

hahaha...
=_='

DrSam said...

dialog belalang yang menarik. Belalang mengandung jalan lebih-lebih keluar urea nanti ;)

no-name said...

gila blogging??? ni yg nak kene hambat ni...study study woi... stakat nk blogging kat malaysia pun blh.. hang nak msk sem baru ek? aku doakan hang dpt pointer tinggi2, kasi bangge kat orang klate dpt rakyat mcm ko. "ya allah, kurniakanlah joe keputusan yg lbh cemerlang,ilmu yg lbh berkat dan pemikiran yg lbh matang. ameen" haaa.. aku dah doakan ko. so kalau msh x pat result baguih lg tu.. hang la yg bertanggungjawab ek...STUDY!!! ~Adios~

Ivy Metaga said...

bgus2..teruskan berbloggging..sb bagus utk kesihatan, dulu seorang blogger pernah bagtau kat I, skrg I bgtau u plak huahuahua....

julietchun said...

Salam dik,
gila blog takpe, jgn ko gila pompuan ke, gila dadah ke, gila alkohol ke, naya tuh,kakakaka

SyaNa said...

dorg mmg btol2 belalang ke nama anak dorg belalang??

hiks...

Festivamente Cantabile said...

Yeah! FeCa pown xsetuju ngn PPSMI~ o.o
Rmai kwn2 hilang mnat blaja subjek maths and science sbab dlm bi~
Ish~ Xptot sungguh~ DX

atty's said...

lepas nie leh jdk blogger tegar..

Alviana said...

cool blog
i got confuse at first hehe
u a man with a very strong opinion :)

sharamli said...

sila jgn terlalu gila...

xigt suda..blaja bi0 last wktu f5..pastu skg da xsentuh lgsung bab2 ni

arpeggios said...

tima kaseh la kerana melawat umah aku.. lenkali datang lagi bawa buah tangan pulak..kekekekke

Vee Violet said...

romantik la pak belalang n mak belalang ni...
hihihi

cengko said...

gila blog ok apa, boleh pegi opis lagi. jgn gila yg *tut*, cuma boleh duduk kat tjg ram***** @ t**P*i. hehehe, just joke...

paan said...

giler romantik...hahaha.

bagaimana agaknya bila aku dah kawin nanti.huhuhu.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hoho. tnya iklan nuffnang, tapi pi wat iklan advertlets. ayoo. konfiuuussssss..

green said...

tahniah for the adver...=)_

nur-al-AIN said...

kure2 comel gk ape.
hehe x)
teringat ade sorg member bg name kure2 dier BORHAN.
adoyai!

Monkey D Luffy said...

nantikaN ENTRI NUFFNANG DANG ADVERTLETS AKU

Monkey D Luffy said...

adeh... manjanya suami isteri ;p

ayien.. said...

ha ha ha ha
gila blog!!!!
mu follow aku
aku follow mung
ok.
deal!!!!

white_butterfly said...

aisey, romantiknya pak-mak blalang tuu....

jelesnya~~~

@t00neY r00neY® said...

giler?owh tidak...

Rahimah Rahim ataupon Aida Rahim tidak tersenaraikah?

ijechan said...

dah gila blog? mesti kes dah ade ads ni~ haha

philoColy said...

haha..
gile la cite..
ish2..
XD

HuRuL_Aini said...

kah kah kah...aku faham situasi gila blog...haha...tu skarang kalau 2 ari xde entry jd x senang duduk...haha

neway, chessy giler pak belalang...haha

~Cinta Cukulet~ said...

sayng kan kura-kura..haha giler kiut mak belalang merajuk hahaha

FARIE said...

ketara sgt ko dh gila blog..
tp blog la yg slalu wat kte terhibur dr tgk tv cter bkn2 jer..

p.s: nasib baek esofagus bkn asparagus.. hehe..

farah liyana said...

mau juga letak iklan dalam blog.

haha.

:P

a m b e r h u n n said...

olololo..


so sweet dialog tu.
heee..


:-)

hanjila said...

haha..kura-kura ke?

asis said...

tingt time blja bio dlu..

Nazra~ said...

ingtkn letak gmbr bedah td.
den ngeri bedah2
^_^

xuen adyla said...

hahhaha romantik gler

ppsmi tolonglah dln english

term malay pjg sesgt

n i understand half of it

developing sentences using malay that have somewhat to include scientific term sound weird and hard too

~miszirdawaty~ said...

aiyOk~
gla blog sudeyh~

MiSZuE said...

dasat ni ..gile blog sudah =)

tehais said...

Wah,dah ada iklan.Dengkinya aku ;(
Tunggu lagi 40 taun bru aku nak try wat lagi.huhu

WeBViDeOKLiP said...

blog saudara ni mmg menarik.terus kan usaha.pendapat sy bg ppsmi, biarlah bahasa melayu menjadi bahasa utama kita.x kira belajar atau ape2 sahaja.kegagalan melayu bukan sbb bahasa,tetapi sikap.kalo blaja dlm bi, tp tiada perubahan sikap,kita x kemana.

BudAk hijAu said...

wellcome 2 club gila blog...hahaha..

ajr sket cm ner nk wat iklan advertlets 2..hahahha..

co0L^^guRL said...

:)) bunting erk? :)) mza suka cter blalang tu. lawak.....

one said...

waa..hbat2,uleh uwat duet ar nie, o.3sen pn kalo kmpul2 leh jadi 1juta tu..cube kmo kire,kalo 0.3sen 1sec, 1hour da 60mnt, 1mnt da 60sec, 1sec da 0.3sen..wah2 jd jtwan ar pasnie ea..hehe..

"esafogus tu pekebende ayangnyer, ubat gegat ker, hehe.." mak belalang uwat lawak
"sayang dah pndai uwat lawak sekarang erk,xmo tegur die, nak majuk nak majuk" pak belalang pulak majuk
ngan mak belalang
"ayang ayang" mak belalang nak pujuk
"ye pe die" majuk
"xmo tegur die" majuk ag pak belalangnyer..
"ayang sayang sayang x, sayang saayang ayang" gtau mak belalang
"ayang pn saayang sayang jugak..hehe"
snyum pk belalang
"ahazkk" hamdan potong line la plak..

syah shah said...

Aku juga belajar maths, fizik dan kimia serta sains dalam bahasa melayu.. masih hidup sampai sekarang jugak... Hik hik hik hik :D :D


menjawab pertanyaan pak belalang, rahim yang mana..

Alaa... Rahim Razali tu yang belakon cite Cinta tuuu~~ Kikikikik :P :P

eazy said...

da kaye nnti jgn lupe orang kat sini.

haha.
nufnang nufnang.

™سوفي said...

kesimpulannya hapuskan PPSMI.

good luck utk kamu

joegrimjow said...

mmg sah parah aku gila blog

priandhani said...

saya juga baru 5 bulan ini gila blog :)

no-name said...

aku hari2 baca blog hang... kalau aku wat blog, hang baca hari2 gak ka??? hahahaaa... lg 1, apsal hang pilih advert on top of nuffnang ek? hang xnak story kat kami ka?

no-name said...

aku hari2 baca blog hang... kalau aku wat blog, hang baca hari2 gak ka??? hahahaaa... lg 1, apsal hang pilih advert on top of nuffnang ek? hang xnak story kat kami ka?

sharamli said...

pahal delete entry tu?
adei

budak baik said...

erm.....pmpn ade uterus..laki xde..xde function pon klu laki ade uterus..nk bt pae..
wawawawa....uretra tu klu xde mmg comlicated lar klu nk urinate..
addicted erk tulis blog...
sabar2...

SuFy said...

awk gila blog sbb ramai sgt peminat...restkan minda..ingat stdy..ingat Tuhan ingat family...heee

epalgreen said...

blogger tegar mmg cmtu

lea said...

selain uterus and urethra
ureter pun lelaki n perempuan ade....

rhapsody LiN said...

kredit 4 u dude!

i've nothing to say anymore..u ROCK!!

:D

neem said...

haha...

tahniah2!!!

joegrimjow said...

same2

bee said...

hoho..ini yg ditanye semalam yer??bgus2 teruskan usaha anda yer...bertuah mak belalang..pasni pikir nama anak pulak yer..pilih yg besh2..ikut dlm panduan islam yer joe...^_^

Mohd Nasri Md. Nasir said...

gne advertlets xbgus maa...
dorg ckp advertlets ni tipu..lom pnah lg tgk org dpt cek dr web ni..
gnelah nuffnang..hehe

Ma'am_Chelsea said...

Akak pun kureng stuju ngan ppsmi tuh...

Cian kat adik2 yg dok kat kampung tu... Masih ramai yg ktinggalan.... (penah bdepan ngan isu nih mase ngajar tuisyen main2 kat kampung dulu...)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW