Share

tuah tupai dan tuah manusia

1st time semenjak berblog ni tak post entry baru untuk sehari. fuuh, bukan dah jemu dengan blog,malahan ku dah addicted dengan blog ni, tapi semalam mmg hari yang sibuk dan BEST! piknik 16 jam. memang tak pernah buat dek orang. nasi goreng, nugget, chips, manopoly, boomerang, card, bola dan...slr.

nasib baik lens di beli, 70-300 mm boleh digunakan sebaiknya. wow, aku yang jahil slr ni terkejut dengan kemampuan lens itu. zoom sampai nampak lubang hidung pon boleh. hebat hebat. semakin sayang pulak aku dengan dia. boley la aku zoom sesuatu menarik di pantai2 nanti...



kisah adik angkat


dulu aku bukan lah lelaki hot. tingkatan 1 pun aku agak besar, dengan ukur lilit pinggan 30 lebih, memang tiada perempuan yang inginkanku. tambah plak dengan spek mata bulat, lagi2 la tambah faktor aku tidak disukai.

tentu korang pernah rasa adik2, abg2 n akak2 angkat ni. senior tingkatan 3,4,5 cari adik2 angkat yang hot2. yang pelik, laki cari perempuan, dan perempuan cari laki. aku assume itu benda normal. sorang-sorang kawan aku diambil adik angkat.

aku ada terpikat dengan seorang akak senior, baik, comel, ayu, pandai n semua ada pada dia. kuharap dia ambilku sebagai adik angkat. tapi???tidak.... kawanku yang hensemnye jauh melebihi norma2 lelaki umur 13 tahun yang dipilihnya.

oohh, teratak anganku musnah

aku menunggu2 dan terus menunggu, dan memang tiada siap yang ambil ku sebgai adik angkat. sedeh....masa tu aku tahu, mungkin aku gemuk membuatkan hensemku menjadi kurang.

kusuruh abgku beli ubat kurus, abgku buat xlayan
kusuruh akakku beli alat xcercise, akaku juga xlayan

kuciwanya aku ketika itu. aku mahukan akak angkat!!!
akak angkat yang boleh mengajar matematik bab integer ketika susah
akak angkat ketika boleh mengajar subjek bio bab pembiakan ketika tidak faham

oohhh

ketika aku senior, badanku trun skit, hurmmm. mungkin ketinggianku membuat aku kelihatn kurus skit. ramai junior2 mahukan aku jadi abg angkat mereka.

hehehehehe

masa sudah berubah. aku memilih junior2 yang hot2 saja. malangnya, ph HEM sempat warning awal....

"saya mendapati gejala angkat2 ni berleluasa. abg angkat la, adik angkat la. macam2. semalam saya jumpa surat adik angkat form1 tulis kat abg angkat form4. bnyak negatif dari positif. sekarang, saya MENGHARAM kan angkat2 ni"

tidak sempat la aku ada adik angkat....


~~~~~~

hamdi dan pak blalang di sebuah hutan

"abah, macam mana kita nak tau belakang pokok?"

"senang aja"

"macam mana?"

"tegok tupai yang comel tu"

"napa dengan tupai?"

"tengok ekor dia, eeeeeiiii, geram abah. nyet nyet nyet nyet nyeeeetttt"

"abah nyet nyet nyeettt kat tupai ke? tu tupai la bah, bukan monyet. cepat la bah, napa dengan tupai?"

"dia sembunyi kat mana tu?"

"belakang pokok"

"haaa, tu la blakang pokok"

"bijak betul abah ni!!!bangga hamdi"

"pengalaman............abah minum susu dlu dari hamdi"

"tapi hamdi makan pizza dlu dari abah, hehe, kene balik, yessss!"

"abah nikmati malam pertama yang sungguh nikmat dulu dari hamdi"

"ha?"

nota kaki : terima kasih pada rakan yang meng follow ku, dah genap seratus. tidak rety mahu bagi award, hanya ucapan terima kasih dapat ku balas

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

54 comments:

sharamli said...

pandai t0l ayah kenakan hamdi erk..

skatype said...

salam..
ahaks.
xpe.
xyer pn xpena ad yg nk ambik jderk spesis angkt2 nie.
ahaks.
saba jerk ler.
aku gemuk......

.anakBISAYA. said...

lor.bro ni berisi ker dulu.well if u were,u did a very splendid job on slimming down. :).

gejala angkt2 tu, i know what u mean, spa2 penah duk hostel akan paham.

sungguh looceh pak belalang itu.
:]

HuRuL_Aini said...

x prasan pun ko xde post sehari...hehe..aku pn bz juga...hehe
tapi kan...panjang2 entri ko, tetap sungguh best dibaca sampai habis...
dah seratus follower ke...ehem2...keep up the good work :)

joegrimjow said...

. pak blalang mmg hebat

. nasib badan

. best kan klu adew

. mecey2

nur-al-AIN said...

nyampah akak2 angkat ni..
ngade je..
hehe..
asyik mntk coklat lak tu. geish!

hf said...

haram berangkat-angkat nihh :P

lily aklili said...

hahaha...

faNna said...

wawawawa..gejala angkat2 tu dah sinonim....haha :D

a.b geldofg said...

agkat bila perlu je hehehehe
penat nanti

redbirdfe said...

wah ! da seratus ek?


p/s : tlg la promote jgk my blog. keke

joegrimjow said...

. aik, ye ke? bukan best?

. ahakss

. hahah juge

. dlu kan, skrg ade ag ke?

. btol2, stuju

. hee, camne nak prokote 2?

one said...

wawahua..gmuk upenyer kmo dlu
ea..kihkihkih...skrng dh
slim..hoho..dlu len skrng len kn
kn kn...skrng musty rumai adik2
pmpuan yg suke uwat kmo jd abg
angkt..tul x..x ckup angkat,
tambah plk dukung...hoho..

aku suke benor le ngn sume smbungn
cter pk bllang kmo tu..mencuit
hati, lawk bertimbun2..kelakar
nyer bnyak skali dow..xmo uwat
movie pk bllng kt lyar prak lk ker
pasni..kalo aku, musty uwat
pnya..hehe..
cerdik lh pnya pk blalang..smpat
lg pkir jwpn cm tu eyup...

tahniah aku ucpkn kt kmo, dh 100
lbih follower kmo ea...kena post n3
bgus2 ar pasni..

(^_^)

nurain said...

aku sempat terangkat dan menjadi post girl..oh ia sangat complicated okeh..benci hostel..ahahah

uiks..ko kuwus maknanya seiring peningkatan usia?

Cookie Monster said...

hahaa
klaka lar bapak kenekan hamdi uh
haiyh tecengang itu budak
hihik

amirul said...

Salam,
Malas lah angkat mengangkat nih... lama2 terangkat... kih3x...

Anda sudah difollow... sila follow balas no...! hehe

Babyjane[The Juliet] said...

adik angkat??
:)

zaidharis said...

hahahahahha~

anyway,
thanks utk komen anda seblum nie~

xuen adyla said...

time skolah dulu ramai classmate time junior jd adik angkat..
aq? ada yg melamar tp xlayan... sebab aq pikir aq lagi suka melompat mengedik dengan teman sebaya je

dah jd senior pon still xda rasa mahu mengangkat

mula dpt surat cinta ckp mahu jdkan kakak angkat tp aq ttp x layan..

bukan apa bz.... aq xda masa layan ni suma... bz kerja dan komitmen tugas sebagai seorang pengawas yg pangkat dy kedua tertinggi.. susah kan aq?

cik siti penguin said...

aku benci gejala angkat2 ni. heh. >_<

eh byk pulak entri kau yg aku missed yer?

joegrimjow said...

. itu kuanggap semgat

. gmok, kurus gmok n skrg kurus..keke

. e2 namanya pengalaman

. sudah d link kat sumber bacaan

. iyee

. same2

. loh, layan je la, best pe..kot

. kene la ikut balik

Monkey D Luffy said...

tapi ko skang KELIHATAN HOT... MANTAP!... mesti ko ADA ANGKAT SATU ORANG PUTIH DAH NI

lea said...

akak tu xnak amek ko sebagai adik angkat coz xlarat nak angkat kot..
hik3

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

kata piknik2..

mana gambaq nya?

uhuks..

amboi...

-WaN- said...

akak tu tak mau ambik ko jadi adik angkat bukan sbb ko tak ensem arr..

tp sebab die tak mampu nak angkat ko..berat beb..

wakakaka...gurau je.. peace bro

joegrimjow said...

. syuuuhhh

. kekeke, mgkin mgkin

. ade ade, xupload

tehais said...

erkk..nie blog kapten ke joe?heheh

lily aklili said...

err..happy posts yang ke seratus k..

bab angkat2 no komen..

bap aku selalu berakhir dengan angkatan..

hihhiihi

joegrimjow said...

. ade gak la pengaruh dari die.hehe

. angkatan???

@t00neY r00neY® said...

kami mase di asrama ade 1st phase and 2nd phase adik @ kakak angkat..
kalau 1st phase jadi kakak sayang camtu la...

kalau paling tinggi kakak angkat..

skang aku da lost smua adik angkat..tp kakak angkat still keep in touch

Jard said...

hahaha... aku pon mase sekolah men pon gumuk..

co0L^^guRL said...

bro....

tang bab berangkat2 ni slalu nye time2 sekolah jerk femes. :) nak2 sekolah asrama. mmg tang2 tu best. sbb slalu nye dr ab angkat terangkat jd bf. :)

n bab2 fizikal ni... no komen la. tp, bg mza, x penting pun. yg penting dalaman. ok per kalau besar ckit. setiap dijadikan mesti ada hikmah. yg besar tu slalu nya cute. :) manis. hehehehe.....

Redbloodsnow said...

berblogging neh..klo dh sekali terjebak dlm dunia blog, kompom punyer tros addicted yuuu..hehehe

~Cinta Cukulet~ said...

hoh..saya pun takde kakak angkat maupun abang angkat apatah lagi adik angkat..apa kata saya ambik awak je lah jadik adik angkat saya..wakakaka

HEMY said...

akum bro..

kau guna body apa ek???besh tu 300 max focal length...

tupai tu mesti sakit ati dengar kumen abah dia..

aFkaR'z said...

salam hijrah...

dejavu said...

hahah...
adik angkat?...
best ke adik angkat..
pada dejavu masa zaman sekolah2 dulu..
sakit kepala ada adik angkat...
hahhah...

inn said...

haha:D gejala angkat itu biasa

adibahrisha said...

hahaha plz la uuuu...jgn ah tulis mcm ni lagy. sume yg tgah on9 kat library ni tgok i gelak sorang2!

esp u said mintak abg beli ubt kurus tak dilayan. minggong sampai kne 'shutttttttt' kat lib.

next time i dpt warning ngn auntie library sebb bising gelak2 siap u!

miSz.haNie said...

haaa..
nk skodeng mende lak tu..
hehe :P

Eazy Izzuddin said...

hik....
pndi nye mengena kan org..
xD

ku pun addict ngn blog nih skung..
huhu

Vee Violet said...

sadisnye tak sempat ber'kakak' angkat...
tp ok lah tu...
at least berjaya kuruskan bdn...
mane tau dpt tarik perhatian gadis berbikini dlm sauna nanti...
huhuhu
*wink*

faNna said...

skrg still ada.wawawa,td baru buka fs ade bdk neh bg komen..

"blh x sy nk jadikan awk kak angkat sy..sy br ting 4..kecik lg.."

Hahaha.. :D

moonie said...

hihi..cam2 pon der..xper skang ada ensem ckit..meh la rmai2 saper nak wat dier adik angkat plak..gue declare mo jadikkan lu adik angkat gue buleh?? muahahaaaaa

joegrimjow said...

time kasey n kubahgia menjadi kawan kamo semua

Yaniez said...

hahahha...

pandai dia kenakan bapa dia.. huhu..

tak yah berangkat2 ni... nnt tak terangkat dah.. ehehe

moonie said...

bagi la adiah..penat gue follow nih..citer dah la panjang ..seb bek best!! huhu

epalgreen said...

hehe same2

joegrimjow said...

. susah gak kan bile cam 2

. adiah???

. same2 juge

kueh bakar said...

dulu tak hot...
sekrg hotlah tu...
ekekeke

joegrimjow said...

. skrg pon same gak

vidadarisakura said...

perlu aku hulurkan simpati?
hee

tehais said...

Larat ka nak angkat2..huhu

Ma'am_Chelsea said...

Setiap post klau x melibatkan bab2 18sx mmg x sah...

Hahahaha!!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW