Share

mak dan pak belalang part 1-buah kelapa-

akhirnya habes juga perlawanan bowling. dengan keputusan...rambutku selamat dari dipotong. kekalahan!!!


top 3 pon xdapat. ish2

tapi aku tak malu, sebab yang menang pon dapat point 489. hebat2. aku hanya 363, seratus lebey beza


jgn percaya pada saiz, kecik pon mantap
oppss, yang berjaket 489, bukan berlolipop


gadis ini dikejutkan dengan bestdaynye
jgn lupe bestdayku juga bulan 4


menunggu giliran ambil hadiah
lolipop memang makan ruji


ini lah dia team yang menang kategori laki


kumpulan pompuan yang menang,
4 orgnye adalah classmateku


~~~~~~~~~~~~~~~~~~


oleh kerana ini part 1, akan dikenalkan watak

pak belalang (abah)
mak belalang (mak)
hamdan ( abang 17 tahun)
hamdi (adik, 9 tahun)
halimah (belum muncul)


pak belalang dengan mak belalang menyusiri pantai cinta berahi di kelantan. sudah lama mereka mencari rezeki disana. mencedok etok(sejenis makanan laut yang sedap dimakan) mereka mengajak bersama anak2 mereka untuk menolong

"hamdan, kita hidup bermasyarakat ni kene slalu tolong menolong"

"ye ye"

"dulu masa abah sebelum kene tendang sekolah, abah sempat belajar teori menarik. perihal kumpulan. kebanyakan manusia lebih influence terhadap kumpulan. group ini mampu mempengaruhi kita"

"ye ye"

"kalau nak jadikan contoh, tengok ikan2 di laut sana. hidup berkumpulan. alasannya untuk hidup saling melengkapi antara satu sama lain"

"ye ye"

"abah dulu pernah main BBKSP, peringkat daerah"

"ape tu bah?"

tanya hamdi yang dari tadi senyap

"baling buah kelapa sampai penat"

"oooohh, yang ada sijil saguhati kat rumah kite tu ye?"

"haah, tu la dia. abah dulu masuk just suka2, maklum la, nak kumpul sijil, abah main dengan 3 lagi rakan abah, yang paling hebat mesti la abah. 3 lagi sedang2 saja"

"lepas tu?konpem abah kalah ye?"

"mana ko tau ni?"

"sebab sijil saguhati je"

"ye tak ye jugak, bijak betul kamu ni"

"tengok la anak sapa, hehe"

"kamu ni...blushing abah tau, ka wa ii"
-menutup muka dengan 2 tapak tangan-

"dah dah, sambung cita balik la abahnya"
mak belalang bersuara

"ok, sambung balik, masa peringkat pertama kalah mati, team satu lagi mmg abah tahu kiteorg boleh menang. sebabnya sorang 2 xpernah main langsung. buah kelapa pun boleh tertuka dengan buah kelapa sawit. tapi 3 lagi hebat. bawah sikit je dari abah"

"mmg abah kalah kan?"

"kamu ni, xsuspendo betol, memang la kalah, kalah teruk. walaupun seorang tu memang main xpernah, tapi dapat menonjol hari tu. tetibe die main ok. setiap kelapa yang dibaling, konpem pecah. abah terkejut, teamate abg terkedu. team abah yang abah sorang je hebat ni(sambil mengusap janggut) score bese2 je. termasuk abah hari tu pon join jadi bese2.dan, kiteorang kalah teruk"

"ala abah, 2 maknanye abah tak hebat sangat la tu. kalau abah hebat, duduk team mana2 pon konpem boley menang. ni, abah xde la hebat sangat"

"betul jugak, so, teori ni xboley pakai la ye?"

"tengok keadaan la, ada boley, ada tak boley."

"kamu ni hamdi, xmenyesal mak kamu lahir kamu. hebat betul"

"tengok la sperma sapa"

pak belalang tersenyum menggila

"jagan lupa ovumnya" tambah mak belalang

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Hye dik...

Tahniah yerrr, wlaupun kalah tipis ngn beza 100++ mata, adik tetap menang coz tahap konfiden yg smakin baikkkk..... =)

Pasni akak pun nak ajak kwn2 men BBKSP, instead of bowling... Mcm best jekk =P

ijechan said...

tak pernah main bowling lawan team. asyik main individu je. best gak ramai2 gitu layan bowling. kan?

otak cair tul pak belalang bersama mak belalang tu. hiks.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bowling? sume suka main bowling.. tapi kU tak penah pegang bola bOwling tu pUn... huhu~

jangan hampa.. kekalahan tidak sekali2 mampU menjatuhkan semangat kita...kn? kn? heheh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

one said...

huahahahaha... lawak siot..nk
tergelak besor bile aku pnya fkirn
mntafsir sume ni..tergelak sakan
bile bce entry ni, lucu ar..
ahai, pk bllang ni pn satu, riak
je xhbis2..sbb tu le dpt sg ati
je. si ank lak dah lbih thap bjak
dari si bpak..hee

klah tpis je kmo..xpe2, aku pn rse
kmo lbih hbt dari teammte
kmo..slmt kmo pnya rmbut
ea..tahniah2...hehe.

dejavu said...

giler terer main bowling....300-400 markah ..aku plak terkenal dgn gelaran 'Ratu Longkang'

a.b geldofg said...

main bwling kt mana tu bro...tebal jket mamat tu..mcm ada snow kt luar tu
hehehehe

jgn marah bro
salam2 ye

Eazy Izzuddin said...

best menbowling...
t kite bertanding ea...
hihi...

ohoho...
psl mak n pak belalang...
mende sperma n ovom..
hahaha..
xD
=P

mo0ney said...

hahaha..bangga betul mak dan pak belalang

™سريسوفي said...

Salam saudara,

terima kasih sudi bertamu di blog saya.

saya follow blog ini ya. Singgah lah selalu. semoga dapat berkongsi lebih banyak cerita.


wish u luck

.anakBISAYA. said...

firstly,nice!
bowling is good fun!
sure,winning nor loosing,its just a game at the end of the day.

BBKSP???

wutha~.hahaha.
mcm2,fiksyen ker ni?.heheheh :P

tehais said...

uuumagaihh..300 lebey..
Teraa la tue ;)
-----------------------
Mesti pak n mak belalang belajaq bio.
Tu yg anak depa pun pandai..Wkaka :P

HuRuL_Aini said...

kah kah kah...hampir tersedak aku baca part nama pertandingan & sijil saguhati tu....hahahaha....
p/s: jarang sungguh aku lihat lelaki ramai2 makan lolipop...hehe

azuan said...

pak belalang mmg best...

azuan said...

pak belalang mmg best...

sharamli said...

hu3...
nak gad02 psl 0vum ngn sperma lak...
=)

eRRuL AspHyxiAteD said...

jom layan bowling//

joegrimjow said...

. mmg best pemainan 2.hehe

. bese la 2, namanye belalang

. betol2

. time kasey

. wah, hebat 2

. kat uk, haha, die kecik, nak wat camne

. fakta 2 kan?

. nape ngn dieorg?

. kene bace baru best

. e2 singkatannya

. bese ajeee

. si taufik xde

. die 2 mmg cam 2

. xgado, bagi idea

. jom jom

Mulan said...

Salam..
I'm visisting ur house..for the first time..

pak belalang nya ceta tu kelakar la pulak.. cool..

joegrimjow said...

. part 2 jgn lupe

Bro Framestone said...

tertibe teringat main bowling kat shah alam hari tue

yang zack entry dapat point tgi tue.. kecik je orangnye kan

wei.. nie men berapa frame ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW