Share

lelaki tidak berbaju

ada orang private msg aku bgtau menyampah dengan cite lucah aku,
cakap aku gila seks
gila pompuan
cacat otak

sedih...


setiap kali aku post entry pasal cite mak dan pak blalang, pasti ade sesuatu aku masukkan pasal satu kaler. aku suka buat part tu... aku dapati komen yang ku dapat rata2 suka part tu. aku konpius sama ada memang pembaca baca part tu dan tidak baca keseluruhan atau macam mana...

aku buat cita kebanyakan merapu. tapi aku selit jugak moral. aku jadikan blog medium aku untuk menulis. ye, jujur aku katakan aku suka baca komen kamu semua, tapi kalau komen tapi kamu tidak baca pun entry, aku jadi sedih

memiliki jiwa bongsu aku mudah terasa
aku sedih
aku menangis (ayat ni aku tipu)

hurm...

aku mahu copy paste komen yang buat aku terharu. ada juga insan yang memahami. membuat aku mahu terus berblog..walaupun org kutuk aku gila seks, tidak aku salahkan sesiapa, hak peribadi setiap insan...


salam joe,

"neraka nanti ramai ahli neraka perempuan, walhal yang paling senang masuk syurga adalah perempuan."

sebagai golongan hawa sungguh terasa sekali. terima kasih!
bak kata naqibah saya apa guna beri nasihat jika tidak tersentuh hati.

tetapi,
Dan siapakah yg lebih baik perkataanya daripada orang yang menyeru kepada Allah dan mengerjakan kebajikan dan berkata,
"Sungguh, aku termasuk orang muslim(yang berserah diri)?"
[al-fussilat 41:33]

inshAllah istiqamah dalam bidang dakwah ini:

rujuk hadith nabawi [hadith 21]:
On authority of Sufian bin Abdullah r.a said:

I said: "O Messenger of Allah S.A.W,
tell me something about Islam which I can ask of no one but you".
He said:" Say:'I believe in Allah', and then stand steadfast"
[Muslim]

-ISTIQAMAH-

anda ke paris? lihatlah ciptaan Tuhan yg indah sambil berdoa,
syurga n neraka urusan Allah,
mohonlah dijauhkan azab neraka:

Dan milik Allah-lah kerajaan langit dan bumi;
dan Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu.
Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi,
dan pergantian malam dan siang terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah)
bagi orang yang berakal,
yaitu orang-orang yang mengingati Allah
sambil berdiri, duduk atau dalam keadaan berbaring,
dan mereka memikirkan tentang
penciptaan langit dan bumi

(seraya berkata),

“Ya tuhanku kami,
tidaklah Engkau menciptakan semua ini sia-sia, Mahasuci Engkau,
lindungilah kami dari azab neraka.”

[Al-Imran 3:189-191]

[alhamdullillah nikmat Allah kepada student overC seperti kita]

wallahua'lam

jazakumullahu khairan khatiran.


semalam org yang mengunjungi blog aku mencecah 150, sudah sampai aku bertanya sumthg... aku sediakan 1 poll, jawablah dengan jujur.poll tu ada kat bawah bahagian follower..

please, yg xde blog pon boley jawab


ooh, pasal tajuk entry
aku memang suka tidak berbaju
hanya memakai seluar
kadang2 hanya memakai kain tuala
kerap jugak hanya berkain plikat
tidurku juga sama
ingin sekali aku tidak memakai baju jalan2 keluar
oleh sebab aku tidak mahu di label cacat
aku matikan niat bodoh

-pasang webcam-
ooh, seksinya aku tanpa baju

nota kaki : sedih sampai mahu ke gym. habeskan masa disana hari ni...jgn lupe jawab poll

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

49 comments:

™سريسوفي said...

Salam Joegrimjow

Sebenarnya kamulah yang saya maksudkan dengan joe bercermin mata dalam entri di blog saya tu.

=)

~miszirdawaty~ said...

adeh~
pedulikan lol...
asalkan kite bhagia...

lea said...

ala bro joe..
jgn sedih2..
aku bace sume entry ko
seronok gak coz kadang2 kelakar...
kadang2 ade gak ilmu yg ko nak sampai kan..
mcm yg nakhoda tue..
pasal pendakwah tue..
ok la..
teruskn ber'blog' kan
jgn sedih2..
hehe

nenekrock said...

honestly kawe bc sparuh jah
agak2 horny ceritanya sanggup jg habiskan
=D

faNna said...

Huhu,abaikan jer private msg itu..
biasalah, ada jer someone yg xpuas ati..wawa,mereka itu dengki.. rilex ar, ramai lg follower..hehe! ok,suda jwb poll tu,takda hadiah ka??
lalalalaaa :D

nurain said...

aku okeh je entry ko..bes pe klako!

kreatif lak tu bile ko reka cerite, rase nak lempang je..hihi

pape pun jangan sedih. buruk muke ko nnt~

p/s: aku suke blue..ngeeett

aya harith said...

matlamt x menghalalkan care

niat tak menghalalkan amalan

tapi...

dalam erti kate dakwah,

berhikmah lah..

teruskan selagi niat tidak menyimpang =)

syah shah said...

aku baca semua... aku bajet, rata-rata semua orang baca semua, tapi bila nak mengomen je, yang tinggal teringat cuma part bawah aje... Kikikikik :P :P

Anonymous said...

salam joe,

Rasa sedih itu bagus
sebab kita boleh buat reflection
dan muhasabah diri.
Analyse apa yang kurang tentang diri kita.
Apa yang kita lemah.
Cari dan bina kekuatan tu.
Dengan bantuan Allah SWT, inshaAllah segalanya mungkin.
Tidak ada satu keajaiban pun yang mustahil.
Tetapi jangan rasa sedih terlampau,
sebab rasa itu akan memakan diri dan membuatkan diri semakin lemah!

"Janganlah kamu bersikap lemah,
dan janganlah pula kamu bersedih hati
padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya,
jika kamu orang-orang yang beriman"
[Al-imran 3:139]

Kenapa kita diuji?

"Adakah manusia mengira bahawa mereka
akan dibiarkan dengan mengatakan
"Kami telah beriman,"
dan mereka tidak diuji?.
Dan sesungguhnya,
Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka,
maka Allah pasti mengetahui orang-orang yang benar dan
pasti mengetahui orang-orang yang dusta."
[Surah Al-Ankabut 29:2-3]

Kepada siapa lagi kita mahu mengadu?

"Cukuplah Allah bagiku,
tidak ada Tuhan selain dari Nya.
Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
[Surah Az-zumar 39:38]

Kadang-kadang kita tidak mampu bertahan!

"... ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
[Surah Yusuf 12:87]

sekadar nasihat mengenai entry kamu
sejak akhir-akhir ini:

You have the freedom to be right
and the freedom to be wrong,
but you don't have the right to be wrong; think twice ya? tolonglah! ;D

*senyum diwaktu susah tanda ketabahan,
seyuman itu tanda KEIMANAN!*

wallahu'alam

jazakumullahu khairan khatiran

Amer Aan said...

just ignore je joe..

blackskin said...

rasanya slh konsep dri segi pemahaman wanita bnyk di neraka.
yg btulnya...
majoriti/ramai wanita masuk neraka kerana 3 sebab.
bkn penghuni neraka itu ramai ppuan.

3 sebab itu:
1.x setia kpd Allah.
2.X setia kpd Nabi Muhammad.
3.X setia kpd suami.

Itu mengikut apa yg sy blajar la...

momentinlife said...

ehehe.. nk tau x, actually aku pn dpt jgk msg2 mcm tu..

sound psl aku ngan jard gi jumpe kueh ngan kapten.. m'sound kononnya aku menyokong aktiviti2 sosial ni, kononnya aku berbangga.. hmm

ape2pn, semuanya berbalik kpd niat.. stakat ni aku ok je ngan entry ko.. =) lain org, lain cara..

xuen adyla said...

alah biasa je bro dulu i ada domain sendiri gak... orang kutuk i nyer way of writing coz i write w mandarin english slang... then i write fully british... they hate it... i shift to american... still hate it.. i change to malay.. they hates it.. and they said i brag to much..; but the truth i wasnt

and the thing is we can nvr satisfy someone fully... screw anything they say coz i learn that if i do what they say i end up sad and not happy...

hope this help joe ge ge

naddysh said...

hurm
bior je diorg tuh joe
diorg dengki same kamo tuh
ialah tgok bil.follower kamo yg mencanak naik tuh, huuu..

jgn sedey2 papa joe
nti si humairah sorfina nmpk
tak macho! ;p

heee~ =D

bee said...

Setiap manusia m'punyai naluri dan perasaan...yg mana perasaan itu boleh disifatkan dan digolongkan dgn b'mcm2 perasaan..benci..marah..sayang..suka...dengki..semua sifat2 itu ada dlm diri manusia..dlm setiap prilaku manusia benda2 gini x boleh lari..ada yg x senang melihat kita b'gembira..bahagia..ada juga yg nak dikotak-katikkan...(xpuas hati)..sabarlah..x usah amik pusing dgn semua itu..anggaplah tohmahan itu satu isi untuk dijadikan satu kreativiti dlm m'pkembngkan bakat penulisan joe dlm b'blogging...cheer up always^_^

~Cinta Cukulet~ said...

sabarlah encik joe..adatlah, ada orang suka kita, ada orang tak suka, kita tak mampu nak puaskan kehendak semua orang.

Apapun saya akan tetap baca entry kamu sampai habis, bukan part yg satu kaler je..sebab bagi saya setiap entry kamu ada mesej yg nak sampaikan. Yelah kita nak ajar orang tak semestinya kena series-series je kan..huhu

teruskan blogging ya lepas balik gym tu haha

milimilo said...

chill la babe..aku prnah kena lg teruk..sbb tu tpaksa bhati2 dgn apa yg kita tls dlm blog.bkn semua org 1fikiran dgn kita.

btw,aku bace cite ko sampai abes ouh.part lusyah2 ko tu,just selingan yg menggelikan hati bg aku.

peace ;)

iNsaN BiaSa said...

ala..jgn la nangis..xensem nnt..huahuahua..pedulik hape nk buat entri apekan..ini kan blog mr.joe..sukati la kan..

milimilo said...

weh,ko ni apesal xpasang shoutbox??aku nak bgtau aku link ko..huhu

Tie said...

Ha ha...kak tie suka baca part mak dan pak belalang tu...biasa je, tak de la lucah.

Tapi, Joe, bila ada yang tegur, menunjukkan blog ni dapat perhatian. Bagus tu, Kak tie pernah gak dikritik, tapi kak tie terima, dan pengkritik tu terus jadi rakan blogging yang melucukan. Dia jadi ketagih dgn blog kak tie. Kalau Joe nak tahu, boleh gi check blog kak tie... komen2nya lucu, tapi kadangkala pedas...he he..

Monkey D Luffy said...

aku sentiasa baca semua entri sepenuhnya... tapi komen selalu bahagian2 best...

EMAIL AKU GAMBAR SEKSI KO... auwwww

HuRuL_Aini said...

salam...
aku biasanya baca entri ko sampai habis...kalau ko tgk aku lambat komen tu retinya lambat singgah blog ko la...
aku suka bila ko punya entri ada nilai @ isu yang boleh difikirkan...gaya penulisan ko menarik....kurang berkenan juga kalau bahagian utk lebih umur, tapi biasa aku abaikan & ambil yg mana baik...
orang cakap...bila kita baca @ terima sesuatu ilmu @ perkara, ambil yang baik...tinggalkan yg buruk..
neway, keep on blogging bro :) i love most of ur entries:)

sharamli said...

nk k0men dgn meng0py paste blik k0men tu aci?
hu3

Perisik SR said...

ala blog ko...ko pos je la apa yg ko rs ssuai..ko pn dh dewasa gk kn. pndai dh nk fikir.hehe...pengkomen tu pn dh kira ok gk tu. panjang dia taip. dia concern psl ko tu. slmt trs ber blog. =)

joegrimjow said...

aku senyum

fezaL Mohd said...

wahh!!! penulis blog tegar dikau hahaha

TiNiE said...

thanx joe for dropping by. lepas baca a few ur entries, it's ok for you to continue. keep it up joe!!!

muhammad aneff said...

abg joe..
la tahzan.... :)

Dhada said...

Anonymous tu ada lg la . HAHS

joegrimjow said...

yg 2 la buat tersenyum 2

Festivamente Cantabile said...

Salam~
*nods, nods*
Wlupown *censored* still enjoying.. XD
And wth on what they said~ XD
Its ur own ways~
owo Rasenye FeCa pnah terbace yg *censored* ni one way to attract people to read and one way to send message right? :p
I will keep supporting ur blog no matter what they say~ XD
Ganbatte!

Babyjane[The Juliet] said...

apa org kata telan jer
biarkan dia smpi bisu
:D

Ivy Metaga said...

pedulik ape org kata yang penting janji happy hehe..kalau org tak suke tak pe..sb pasti ramai yg suke hahaha..sy suke baca entry2 yang u buat...teruskan berbloging..blog menyihatkan minda wahhh..apa yg ku mencarut nih hehe..

tehais said...

Dah jawab poll!! haha ;P
Teh ais enjoy ja bca entry2 mu(tmbh2 pasai family belalang..muahaha)
Sendiri pny blog,seniri pny pasal la nak tulih apa pun..kan3? ngeeeee ;P

dejavu said...

woo...relax la bro!
be as urself..
ur bloggers yg follow ur blog pon
suke d way u stories..
so hv fun with that!
ignore what ppl said..

*dejavu pon suke bace blog joegrimjow

Hamba Ilahi said...

salam.kadang2 kita tak perlu memikirkan sangat apa orang kata tapi ia tidak p[ernah menafikan kita juga perlu mengambil berat apa yang oerang kata. kita kan hidup bermasyarakat so pandanagn sinis juga satu hubungan sosial yang kita kena bijak mencaturnya.
sekadar buah fikiran untuk sang penulis: aku bersifat dan berfikir realistik dalam perkara begini so teruskan jela....tapi pandangan setiap insani kan subjektif.....jawapan yang lahir dari jiwa penulis akan menjadikannya lebiuh objektif.

Encik Azizan said...

entri yg mnarik,
truskn berblog...huhu
hdp msti enjoy

farah liyana said...

memang dah biasa lelaki tidak suka pakai baju..
di rumah je la kan..

hehe.

erk, pasal pm tue..
pedulikan je lah..
ini sudah cara kamu menulis,
biarkan je lah.

selamat menulis teman!

:)

lea said...

baguslah ko dah mula tersenyum
baru nak nyanyi lagu
buatku tersenyum kat ko..
hehehe

eh..x sangka aku top komentor ko la..
nak hadiah..!!

piNky LuCiA said...

LAA..pesal yg sengal sgt org tu.. suka hati org la.. dia jeles kt ko 2 joe.. abaikan je.. tak de faedah pun layan org gitu.. habis karen je..

eh3.. knp aku plak yg emo? haha..

watever pun.. ape yg aku bc setakat ni ok je.. tak de pun blaku gguan seksual.. hakhak..

jgn sedey3.. kami kan ade.. haha :P

epalgreen said...

pedulikan ape org nak kate..
selamat menulis kawan :)
joe..
psgla shoutbox please..

One said...

Sabar lah joe
mghadapi smua
ni ea...smuanya
bg kate2 smgt kt kmo untk
mmbuatkn kmo
trus mnulis kt
blog...usahlah d
fkrkn prkara yg
tlh brlaku..ambik sbgai pengajaran n sbgai pmbkr
smgt kmo untk hari2 yg mendatang,stiap mnusia tntu ade sifat tdk brpuas ati dngn khbtan org lain..xbleh lpas dari sfat dgki, mrah, xpuas ati, benci dn sft ingin jtuhkn owg len...bersabarlah ea...maaf sbb lmbt komen n3 joe kt blog....

Truskan hari2 kmo dngn snyuman n brkta dlm hati bhawa "aku boleh, smgt aku prlu kuat"

Kimi said...

I admit la part of your post er...a bit horny.
tapi, bila aku fikir balik, kreatif pe?
aku akui gak aku tak baca sangat yang X-rated tu. Abis la memori aku weh nak exam2 ni.
Teruskan blogging dengan kreatif.
Kalau tak suka baca, tak payah la stalking orang lain kan?
:)

Anonymous said...

hadapi dgn senyuman

cik wanie said...

ala dear,
jgn pedulikan apa org nak ckp,
itu blog kita,
dan itu hak kita tuk tulis apa saja,
apa yg penting,
KITA GEMBIRA...

hik hik hik

Yaniez said...

sabar la joe...
adakala orang suka kita, adakala orang tak suka kita...
yang penting kita tahu apa yang kita buat...
dan lebih ramai yang menyukainya..

apa pun jangan sedih.. ramai yang menyokong awak... =)

hanisakura said...

eheheh.. sender msj tu bace whole part ker part2 'tertentu' jer. nampaknyer yg melekat kat kepale die part2 'tertentu' tu jer. Kite ader pilihan. kalo x suke, jgn bace. die dah tau bahagian tu merapu, so abaikan. hapa la..

eazy said...

joe.ape2 pown i leh tersenyum ngan cerita u =)
juz keep it up.sbb ni just coretan aje

Ma'am_Chelsea said...

Relaks la dik...

Biasalah tu... Ader bende yg kite wat org suke & ader gak yg x suke...

Asalkan joe tau ape yg joe wat tu betui, dah memadai...

Akak pun suker tulisan joe... Walaupun byk bab2 18sx tu, dlm mase yg sama pengajaran/moral pun sama diterapkan...

Teruskan berkarya yer!!! Akak xkan miss bace punye!!!



*Poll tu dah isi dah.. ;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW