Share

hari bahagia family belalang dan aku

"kamu semua kene tabah, ini berita yang ingin saya khabarkan....."
-doktor bgtau-


pak belalang termenung
hamdi terkesima
hamdan terkedu
halimah tkaget


reaksi bila mendapat tahu yang.......
kluarga belalang tambah lagi 2 orang!!!!!

mak belalang nampak ketara wajah keletihannya. bertarung mengeluarkan 2 orang anak serentak. baby 20 april. dapat 2 cahaya mata. memang sesuai dengan penulis blog ini pun 20 hb besdaynye(wahaha, pomot2. kat cni still 20 hb ek)

yang bertambah best, sorang laki, sorang pompuan.

kelima-lima mereka berada di wad bersalin

"ayang puas?"

"ayang puas sangat-sangat. terima kasih kat isteri abang. lahirkan terus 2 anak untuk abang, boleh la kita manje-manje dengan mereke berdua plak"

"jangan lupa halimah ye bah"

"hamdi pon sama, jangan lupa"

"hamdan pon, jangan sekali"

"iye, abah tak kan lupa. mana boleh lupa kamu. kamu hasil abah yang abah kagum, susah tau nak produce kamu semua ni"

"sayang pun tolong dalam proses tu"

"olololoooo, sayang nak jugak ye. cuit skit idung"
-idung mak belalang di cuit-

"romantiknya..."
-doktor tiba-tiba mencelah-

"boleh pak belalang ikut saya kejap? ada hal skit..."
-sambung doktor lagi-

"ok"

~~~~~

"ibu, napa doktor panggil abah?"

"entah. ibu pun tak tahu. comel tak adik-adik halimah yang baru tu?"

"comel!!! geram halimah nak cubit"

"ibu, dah ada nama ke nak bagi? hamdi pikir susah jugak tu, sekali keluar dua terus. dua nama la ni kene pikir"

"kamu bertiga la tolong pikirkan, ibu ok aje. yang penting, kini kita dah bertujuh. happy ibu tau"

"3 laki, 2 pompuan, macam power rangers!"
-terpik hamdan-

"ish, slow skit. nanti doktor marah. ibu harap kamu boleh tolong ibu besarkan adik-adik kamu yang baru ni dengan baik ek. jadi manusia hebat seperti kamu"

"no woories bu!"
-sahut mereke serentak-

~~~~



doktor dan pak belalang di luar bilik

"tahu kenapa saya nak jumpa?"

"ish doktor ni, mana la saya tahu..."

"ni bukan pasal isteri kamu. tapi pasal kamu"

"kenapa dengan saya doktor"
-pak belalang gundah....-

"kamu disyakki ada penyakit..."

"ha? penyakit apa?"

jeng jeng jeng
-sambungan lepas kamu tengok gambar-gambar happy aku ni!!!-

~~~~~~


-bakar membakar-


-api sudah marak-


-tetamu yg hadir, pompuan ber bra-


-makan-makan-


-banyak menolong ni-


-jiran aku yang datang-


-sudah pasti wajah happy sampai tertunduk-


-wahh, ramai jugak yang hadir ni-

terima kasih yang hadir
terima kasih yang wish kat entry(siap buat tajuk lagi)
terima kasih yang wish kat komen

aku happy, senyum sampai sekarang


sambung balik kisah pak belalang tadi.......................

~~~~~



doktor menyambung
"SKAH"

"apa tu? nama isteri saya mak belalang, bukan atiqah.."

"SKAH, bukan atiqah"

"ye la, apa tu?"
-pak belalang amat2 gelabah-

"kah kah kah, Skill Kelamin Amat Hebat"

"cet, buat lawak"

"please pak belalang, saya jadi doktor tak de plak lecturer saya ajar camne nak dapat 2 orang anak sekaligus. laki pompuan pulak tu. ajar lah saya"

"tak boleh, skill ni saya punya. lalala~"

nota kaki : any suggestion for the names?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

70 comments:

naddysh said...

wah,entri penoh tuk pak belalang je neyh!
ngee~;p

hurm
haziq, haziqah???
bole?

(^_^)

Amer Aan said...

ko kat overseaa ropanya...

ikiqzana said...

power tuu... bole le my hubby blajar kt pak belalang. kehkehkeeh...

nama baby pompuan * Irdina
nama baby lelaki * Ikhwan

camne reen ok x nama tu???

joegrimjow said...

kene la h jugak
hehe

Beautiful Disaster said...

saspen dowh. tapi pak belalang tu kedekut ilmu weh. kau pujuk lah dia biar dia bagitau apa ilmu dia. haha.

aku takmo teka nama anak dia.

ikiqzana said...

sori. i ingt blog reen. x prasan plak. sori ye joe. kelakar..

Cik Wanie said...

wah berBBQ yer,
sedap tue,
hik hik hik....

x sabar rasanya nak tunggu turn wanie punya birthday party wanie yg bertemakan BBQ,
hurm..

syaza said...

hamid
hamidah

;P

hmm...sempat buat iklan ek??

ayien.. said...

heppy birthday dude..
semoga panjang umur n murah rezeki!!!
hurmmmmm nama tu
aku rasa faizul ngan fauziah!!!
ha ha ha ha
ok tak????

~cik manis~ said...

hahha
para perancang fmily kne berguru dgn pak blalang :PP

Sheikh said...

salam !
1st time my sini... !

tqa said...

you ni.. SKAH ler..
bukan atiqah.. terbatuk2 i~
hahaha

yeah~ powerenjes..!
suggested name: joyah,zizi (sebut jiji)

hwa3

HuRuL_Aini said...

kah kah kah...buat suspen betull...huhu

nak nama h?
- hurul aini = wanita surga
- hamzah = bapa saudara nabi kalau x silap...

nak bg nama anak bg yg elok & ada makna...haha

ciK LyndaWawa igUana said...

congrates..
bday ke semalam?
congrates gak...
bg name ni.
ppuan: iman shuhada
llaki:luth mikail..

ok pe.kan?

Mahirah Abd said...

rasanya x terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Lahir... yang ke 21 kan?
Semoga Allah mencucuri rezeki mlimpah ruah..
Semoga Allah memberi kamu kesihatan yang baik sepanjang hayat kamu di Dunia ini.... :)

"nape x der sy pn dlm blog list kamu nie..heee" segan nk tanya tp x kena gak tanya...heeee ;)

Shitsurei shimashita said...

happy beday la yer..kat cni dah 21. hahaha!! tarak ubat itu SKAH ka?
lalalala.........meracau dia ti :)

joegrimjow said...

boley sajew nak ajo
hee
bace entry pasall bisnes
xpon p laman web kurus 2
huhu

joegrimjow said...

cadangan tu klu bley bagi yg simple but lucu
kekeke

WeBViDeOKLiP said...

yeahh
famili baru!!

SuFy said...

haha, 1stly, bestnyer bufday party tuh..huhu..

urm, suggest yg laki bg name Halim..yg pompuan..hamilah..heeeeee....

sharamli said...

best......kembar...

Miss Hazzy said...

bestnye...

dpt bakar membakar....weeee

kuIna Jentayutiara said...

enjoy....

syah shah said...

Waahhh... berBBQ kau ya...

Err... Apeke sesat sorang pempuan berBRA aje tuh?? Err... Err... Bahan cuci mata ka?? Hehehehehe

cadangan nama anak kene H juga ya??

Hafiz dan Hafizah
Haziq dan Haziqah
Hamid dan Hamidah

ieNn ZaZa said...

best kalau dpt anak kembar..hehehe..family i memg ade yg kembar...my father side

joegrimjow said...

awek cannot wait!!!!

-nada marah-

pink_butterfly said...

suggestion utk nama baby

yg laki- joy

yg ppuan- joyah


amacam?? ada kiut ka???

suara said...

Salam joe...
Kak su baru sempat singgah sini... membalas kunjungan joe. Ramai benar pengikut ye... erm... lebih tepat peminat rasanya. :)

Tersenyum baca n3 joe yg santai. rajin tul update blog. Tahniah...

Jard The Great said...

hazwan...hazwani

Festivamente Cantabile said...

Wah~ XD
Yummy.. Happy2~ XD
owo Name ek? Hoho..
FeCa taw jepon jaw~ Haha..
Jk, jk~ XD

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ade-ade je laa...
kamU ni idea kn..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SYAbAR said...

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog akak dik....

Orang jauh bertandang memang istimewa, hanya rahmat Allah kupinta untuk kebaikanmu jua

nURmALa mAZLan said...

wak!!!!
saya nak berguru ngan pak belalang lah..bole??

azuan said...

huk3..
SKAH!!...hak4

nama anak yep..
halim ngan halimah...hu3

julietchun said...

ramainyer tetamu,dasat bro. Dan gamba ko yg shy2 cat tu dik amat memukau,kakakka.

sharamli said...

knl ZALINA RAHMAN erk?

dejavu said...

nice family..
tgk pic korang..aku teringat aku pada zaman zaman mude dahulu ketika study di univ..

*terimbau kisah lama..........kalau la bole diputarkan masa..

farah liyana said...

panas sgt ke sampai berbra tu?

haih.

xD

cadangan nama anak, kalo mahu H di depan..

Hasan dan Hasnah

atty's said...

wakakkaka..kelakor..kedekut lak..tuh..

a.b geldofg said...

wah bst...tkenag masa dulu2

~Cinta Cukulet~ said...

yg pompuan kasik nama hagemaru
yg laki kasik nama hamtaro
hahahhaa

p/s happy besday

rhapsody LiN said...

hoho~
tahniah2 kt pak belalang n fmly
:p

nama??
ikhwan and aerina..
:p

miss oren said...

hemo-hemo ngan hemi-hemi..
kui3

xuen adyla said...

pic yg menarik

byk calon tu abg joe

hahahahah

haris and harisa

ke-englishan sikit sebab org tu duk uk

Eazy Izzuddin said...

hiks..
SKAH??
haha

fuh yoo..
de majlis pe kat luar tu..
huhu
smpi org berbikini de....ekek
=P
xD

Marcella Raymond said...

sepanas-panas makanan di dalam periuk panas, lebih panas perempuan ber-bra..wakakakaka XD

Cookie Monster said...

wahh bbq sama fomfuan ber bra
ngehehe
sonoknyaa
:D

@tune® said...

yeppi bday..
name

hamzah
haliza

redbirdfe said...

free free dpt cuci mata yek ?

haha.

tu lah bhaya g negara org mat saleh. hehe

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...wah bahaya tuu...

n a r d indie winkie said...

wah2.. tak perlu guna genetik ek. skill power yg boleh hasilkan 2 org skali gus. ngeh2. opps.. pic no 3 pastinya buat anda tercuci mata..

Kimi said...

erk, ada doktor mcm tu? hahaha~

nOllY dOllY said...

hamzah
hazimah

one said...

tunduk tanda hati
gembira...lahirnyer keikhlasan d
hati..suke pic 2..

mmg x pnah wat orang kecewa dengan
cerita pak belalang nie...best
btoi..

cadangkan name untuk ank2 kmbar
pak belalang:

hamzah (untuk lelaki)
hamizah (untuk perempuan)

semoga anak2 ini akan menjadi
anak2 yang soleh dan solehan d
hari kelak..
sejuk perut ibu mengandungkan
mereka..
tanda khabar gembiralah bakal si
ayah yang terima..

*ari ni sempat ag komen,tanda
gembira seorang kawan*

asis said...

bagi la name yang drastik sket..

qiesha danish zulaikha ke..
khairusy syakirin ke..

Ilidina.. said...

hamid..
hamidah..

bole ke?hehe..or

hamidon..hamidah..hehe

Monkey D Luffy said...

kawan2 jangan kedekut share skill... ;p

lea said...

sempat lagi nak show celebrate birthday party yer..
bagus lah geng2 ko tue...

hurmm..aku nak bg nama gak la kat anak pak belalang tue...


hurm...


hafiz dan hafizah

ok x?

xpun...

hazlan dan hazlini...

yOnnA said...

haha..
mantopp siot :p

ije said...

saje je wat cite babies baru dalam cite belalang ni. padahal, yang tersiratnya, bday dia sendiri~ haha. =P

hamdi, hamdan, halimah.. em. hashim, hashimah. tak klasik ke nama tu?

Anonymous said...

b:hairul
g:hairani

akey87 said...

BRO, ada AWARD utk awk..:)

joegrimjow said...

waa
dapat award lagii

Ivy Metaga said...

HAPPY HAPPY HAPPY!!!!...

kasik nama osama dan otaksama hihi..

tehais said...

Wow,happeningnye bbq :)
Dasyat ber bra tu.huhu.

Tak sangka mak belalang dpt spsg kembar.Pak belalang mmg hebat :P

tehais said...

Wow,happeningnye bbq :)
Dasyat ber bra tu.huhu.

Tak sangka mak belalang dpt spsg kembar.Pak belalang mmg hebat :P

Ma'am_Chelsea said...

Tunduk sebab happy ke, atau kene asap BBQ tu? =P

Hepi Besday yewwww~~~

Dah besar dah skang... ;)

bee said...

askum..
sowie..lambat bg comment...
ewah bnyknyer yg berebut2 bg nama ni...amboi.besday dier bkn men lg cuci mate yer..ish2...

epalgreen said...

hannan && hana

Yaniez said...

salam...
baru dapat baca blog joe ni.. ehehe
apa pun happy birthday... smoga pjg umur dan murah rezeki...

nama tu...
hamid dan hamidah
hassan dan hassanah
hasnol dan hasni
hafiz dan hafizah
husni dan hasni
hazwan dan hazwani

huhu byk lak... pilih2...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW