Share

berenang?? aku tersenyum

hari ini macam biasa, aku menjalani rutin harian cuti esther. petangnya aku bergerak ke gym untuk shape kan body supaya mantap macam arjun rampai. body plakon itu membuatku semngat untuk pergi ke gym.

setelah 400++ kcal telah dibakar, aku terus ke tempak swimming. wahhh, ramainya orang. ku matikan niat untuk berenang dan terus sambung ke sauna. dalam sauna ku bersama dengan seorang perempuan. tapi kali ni perempuan bertaraf makcik. perutnya berlipat-lipat, itu ku dapat cam disebalik bikininya

die senyum
aku senyum

sesudah sauna tanpa perbualan, ku lihat pool masih lagi penuh. aiseeeyyy. masa itu ku masih berspek lagi
3 pompuan mat salleh
2 orang pompuan china
2 orang laki negro

mana tak penuh? memang penuh pool kali ini. ku gagahkan jua kaki masuk kedalam pool. mewakili malaysia aka melayu yang terakhir

ku rendam kaki ku...
ooh terasa sejuk...
ku rendam badanku...
ooh kali ini sejuknya sampai ke celah2 ketiak...
ku rendam seluruh anggota badanku...
nikmat sekali...

rupa2nya semua yang ada di dalam pool itu tidak pandai berenang.
-jeng jeng jeng-


3 pompuan mat salleh tadi sah sah main2 saja dalam pool dengan riangnya
"dont touch my b...st"
"haha, i like it"
-sayup, sayup suara mereka ber3-

2 orang perempuan cine sibuk berenang, lepas tu tenggelam
"si oung ti hai ma ni"
"pu ke ai kuew tiyou sidap"
-tak paham apa yang dibicarakan-

2 laki negro, memandang aku
aku senyum
tidak terbalas

apa lagi, ku yang memiliki basic sikit berenang, terus mengayuh tangan...

satu round
ada sepasang mata memerhati
round ke 2
2 pasang mata memerhati
next round
hampir kesemua mata memerhati

aku rasa agak segan. ku cuba buat2 berehat. mataku galak memerhati mereka


laki negro tadi cuba berlagak... dikayuh tangannya...hanya sampai ketengah..lepas tu die berenti sambil terbatuk2..tenggelam...
ku hanya senyum

3 pompuan mat salleh cuba berenang juga...ber3 mereke berenang..pertama tenggelam... kedua tenggelam... dan setrusnya ketiga tenggelam
ku hanya senyum

2 pompuan cina cuba beraksi..mereka lagi teruk...xde angin xde hujan...mereke tenggelam begitu saja...
ku hanya senyum

ku kayuh lagi tangan, dan semua ada disitu memerhati. ku rasakan bangga gila, rasa syok tak terhingga. setelah penat, ku naik dan mata2 tadi terus memerhatikanku naik dari pool dengan lagak seorang perenang pro.

apa2 pon, ku puas, dan senyumku sampai ke rumah... sampai sekrang ku masih senyum... sambil menulis entry ni pun ku terus senyum

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

53 comments:

nurain said...

wah..malaysia boleh.

!

IxoRa said...

Kiranya boleh la tersenyum bangga sebab semua yg ada kt pool tu rupanya tak pandai berenang...

Caiyokkk !

Eazy Izzuddin said...

haha..
ade gaks yg x pndi berenang..
hiks...
yeah..
bangga le 2..
malaysia buleh..
xD
=P

lea said...

wah...hebatnya ko...
kalo aku ade kat situ..
mesti aku terpukau..
dan terus na mitak sign...hahaha

btw..sila amek awrd kat blog aku yer..
tq

joegrimjow said...

. malaysia sememngnya boley

. sebab 2 senyum

. sentiasa buleh

. huhu, camne ntah nak abik 2.mecey2

cik wanie said...

ala wanie sendiri x pandai berenang tau,
hurm...

malunyer wanie pun x pandai,
huk huk huk

LARIKKKKKK

tqa said...

hik3..
bangga siot..

Dakjaat™ said...

ini entri macam tak betul jer... hahhaha! ;p

naddysh said...

huuhuhuh

cayalah joe!
neyh yg bt mesia bangga neyh~


pssst : nway, daku pon x geti berenang..kuang2..;p

kayteeze said...

Salam ziarah...

Entry ni betul2 buat Tie senyum sampai ke telinga....sungguh menghiburkan.. :)

joegrimjow said...

. xpe xpe, blajo. xpandai gak

. bangga sampai senyum

. ini tiada penipuan

. same la

. time keseyy

Shitsurei shimashita said...

hehehehe..satu lagi n3 yg buat saya tersenyum pai release angin badan pagi2 ni.cayok bro!

Vee Violet said...

Stay cool Joe...
*wink*
http://november-violet.blogspot.com/search/label/JokEs...

co0L^^guRL said...

ecececece....

senyum tu sdekah. xper tersenyum. even senyum sorang2, itu kire mcm terapi. :))

Yaniez said...

wah cayalah...
terpegun dorang pandang ek.. huhu

joegrimjow said...

. itulah tujuan

. wink jugee

. terapi diri sendiri

. terpegun dengan bulu dada kot..keke

mo0ney said...

kolam cetek je kot ni.memngla senang nk berenang

ad3ck said...

chun tak minah salleh tuh?

KhairiL's said...

hehe
aku pun tersenyum apbl baca entry ko

Ivy Metaga said...

hahahaha...mmg dapat imagine betapa tuan empunya blog nih dgn gagah nya kuar dari swimming pool tuh...hihi..

Monkey D Luffy said...

jom lawan renang!

adibahrisha said...

hahaha minggung, u tak try tgok ke u punye swimg suit kot ade yg tak kne sampai meka senyum mcm tu.

sarcastic.

dgn bangga balas senyuman org plak tu, pastu kembang!

vidadarisakura said...

sumpah aku kagum dengan ko.


haha

hanjila said...

waahaha...mst lucu msa tngok llki negro tu tbtuk2, brenang smbil minum air ke..huhuhu
ikut tsenyum smbil menaip komen...

@t00neY r00neY® said...

pingat emas?
acara solo?
gaya bebas?

Tahniah!!

momentinlife said...

ehehe jgn riak..
nnt tenggelam lg dalam dr dorg..muehehe

Eazy Izzuddin said...

yeah...
malaysia sememangnye boleh..
xD

~Cinta Cukulet~ said...

abis tu mereka yang tenggelam tu, timbul balik tak?huhu

xuen adyla said...

aq yg chinese ni pon xpham ping yin ko maksudnya apa


btw yay t ko ajar aq berenang boleh...

boleh jadi coach yg berjaya... aq hydrophobia la

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

lily aklili said...

hahahaha...

**ntah2 berenang guna pelampung***

hahaha..kidding

sharamli said...

jgn seny0m byk sgt...
12 days t0 g0

asis said...

jadi perenang malaysia la plak..

dejavu said...

wa...best la ko tunjuk otot-otot
6 packs tu kat aweks...
aduh! ada laki negro ke?!
aku x suke...sbb kalu aku swimming diorg negro ada mesti air pool bertukar menjadi minyak..

*dejavu kena pasti kan dgn joegrimjow yg blogger die xde org negro..x de kan?!

HuRuL_Aini said...

salam...
betul ke crita ko ni?....sambungan siri kisah tak benar ke?...hehe...bukan x nak caya ngan ko, tapi
1) kalau x silap easter sunday @ easter monday belum lagi kat Msia..
2) mcm x caya je semua yg dlm pool tu tenggelam....kartun sungguh....hahaha

muhammad aneff said...

pool kanak2 ke ape..??
mane le tau kan...huhu

fjie said...

haha..berlagak gler siot..

tehais said...

Entry kamu juga membuatku senyum ;)

Ajwin Ajeera said...

arjun rampal la wehh.
haha

nadiyah said...

huhu..baca story nih pon asyik
nak senyum jer.ngehehe.:p
salam bro..lets exchange link?
:D

nadiyah said...

huhu..baca story nih pon asyik
nak senyum jer.ngehehe.:p
salam bro..lets exchange link?
:D

joegrimjow said...

. mmg cetek, tapi ku tetap kagum

. xbape cun, bese je

. same2 la senyum

. wahh, jgn imagine lebey2

. jom jom

. org senyum kene la balas

. trimasss

. mmg tertelan la kot

. xde la sampai dapt pingat

. inysallah tak

. yehaaaa

. seb bek timbul

. dah phobia camne nak ajo?

. klu ade yg menarik, apa salahnya

. pelampung xmen laaa

. waah, bagga ada org kire

. daniel bego

. xde kot, adew pon xpaham..hehe, negro 2 ok je

. betol2. ester kat cni cuti 3 minggu

. x x, pool betol

. bese la 2

. trimasss

. eje salah ek??

. heee, kalau best ape salahnya

★ Nu♥ℜul ★ said...

anda ditagged =)

ijechan said...

tumpang bangga!!

Ma'am_Chelsea said...

---> tumpang bangga!!

Malaysia Boleh!!!

nadiyah said...

ok.i linked urs :D

hanisakura said...

hehehe..lawak la n3 nih..ooo kwn ad3ck ghopenye :P

sayaanakali said...

pewit! huhu!

redbirdfe said...

ajar la berenang.

x reti. keke. :p

Anonymous said...

Uwah2..hbt2,
dngn bnggenyer
kmo kuar dri
swiming pool
diringi snyuman
yg lbar lg
manis..musty
dlm ati trpkr
npe la dieorg
sume x pndai
bunang
kn..hehe..
Aku pn tmpang
bngge ngn
kmo..uwah3
lbh2 plak
aku..hooo..
Seolah2 aku yg
dieorg
dambakn..hehe..
Mmg sunuk
kalo leh
bunang..best je
mmbunang2 n
mngayuh2 dlm
kulam wt kuat
lengtang..haha..

One..

Anonymous said...

Uwah2..hbt2,
dngn bngganyer
kmo kuar dri
swiming pool
diringi snyuman
yg lbar lg
manis..musty
dlm ati trpkr
npe la dieorg
sume x pndai
bunang
kn..hehe..
Aku pn tmpang
bngge ngn
kmo..uwah3
lbh2 plak
aku..hooo..
Seolah2 aku yg
dieorg
dambakn..hehe..

Mmg sunuk
kalo leh
bunang..best je
mmbunang2 n
mngayuh2 dlm
kulam wt kuat
lengtang..haha..

One..

epalgreen said...

erkk..
xreti la berenang..
ajar boleh?hehe
yeah!malaysia boleh

:)

Jard The Great said...

waa.. gler riak ko nih ek.. hahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW