Share

AGM chess -maaf-

tadi telah berlangsung AGM persatuan chess sheffield. persdatuan ni seluruh pelajar sheffield boleh libatkan diri. aku sempat berkenalan dengan beberapa orang, antaranya george, john, chris, christina, shen, mark dan bnyak lagi. aku macam biasa, dieorg kenal aku dengan gelaran -joe- ajk baru telah dilantik,
nak tahu sapa presiden?
nak tahu sapa?
cakap la nak tahu ke tak?
betul nak tahu ni?
betul-betul ke?
sungguh tak tipu nak tahu?


jeng jeng jeng


ku telah dilantik
gila kan?

tapi ku bukan gila kuasa. tolak dengan berhemah.

pelik bukan? aku bukan la lelaki hebat. yang dieorang mahu lantik sebabnya kekurangan orang. memang ini berlaku, bukan melayu, cina, india kat malaysia sahaja. mat saleh pon sama.


sebut pasal nak pegang jawatan, semua lari.
sebut sahaja ada aktiviti komuti, semua tak mahu join.
ishhh, tak paham betul


yang aku sedih bila mendengar cerita AGM SMSA hari tu tak cukup orang untuk adakan meeting. kene cukup 2/3 ahli baru boleh jalan. tapi, yang datang paling sedih, tak ramai yang pergi.

sedap kutuk orang. kau pun tak pergi!!!

ok, ni memang silap aku. tiket dah ada, macam rugi pulak aku tolak tiket. lagipun tiket ke paris dibeli setelah tarikh AGM dibuat. aku rasa teknologi ada, kalau nak bertanding, boleh pakai email saja.

aku salah ke? ok aku salah. ni pesanan untuk diri aku dan sesapa nak pesan dirinya jugak. yang aku pelik, yang sengaja-sengaja tak nak pergi. takut sangat kah dengan tanggungjawab? haiyaaa. aku anggap jadi pemimpin satu pengalman cukup berharga. kenangan yang boleh di simpan untuk cerita anak cucu. nanti ada bnyak idea nak update blog. kan kan?

pegang apa-apa jawatan ni latih diri kita untuk lebih berdisiplin. tak kira ketua kelas tadika ke, apa-apa ke, yang penting kita dapat tambah nilai value dalam diri kita. tu pasal aku beriya nak bertanding. sebesar mana pun jawatan, tak perlu takut, sebab kita bukannya memimpin sorang-sorang, ramai lagi ada. berat sama di pikul...

ok, habis ceramah umum.

yang AGM chess tadi, bekas presiden dan naib presiden orang malaysia. cina. bangga kan?? malaysia boleh!!! yang aku nak cerita, keayuaan naib presiden. aku boleh klasifikasi kan dia sebagai ~perempuan chinese terakhir~ auwww
shing namanya.
amoi cun!!
kedebommm.
pipi gebu,
bibir merah.
tinggi ala-ala atok gitu,
memang mempesona.
kenapa aku cerita? nak suruh orang tu jeles. lalalala~


~~~~~~


halimah dan mak belalang sebuk berjalan di belakang rumah mereka. suasana kampung yang aman nyaman membuat hati lega bila memerhati. kali ini, hartini dan haikal di bawa bersama dengan stroller yang pak belalang beli.

"halimah jeles tak dengan adik-adik baru halimah ni?"

"kadang-kadang jeles jugak"

"hehe, bagus. jawapan jujur. jangan risau. ibu akan bahagiakan kasih sayang ibu kat anak-anak ibu dengan rata. halimah baru 6 tahun, ibu sayang akan halimah"

"tak pe bu, halimah paham. hartini dan haiqal perlukan kasih sayang ibu lebih. kan kasih sayang itu nilainya tak terkira. abah cakap, infiniti"

"abah kamu cakap tu memeng betul"

"abah cakap lagi, kalau infiniti bahagi 10, jawapan masih lagi infiniti. jadi, kasih sayang ibu bahagi 5 kami adik beradik, halimah still dapat infiniti"

"hehe, abah kamu memang. bab-bab mengira ni pandai"

"tengok la abah sapa. hihihi. ibu,nak tanya, kalau orang minta maaf dengan kita, patut tak kita maafkan dieorg?"

"mesti!"

"walaupun kita tahu yang dia memang buat salah?"

"mesti maafkan"

"hurmmm..."

"kenapa halimah tanya camtu?"

"saja tanya. ni ha ada orang nak mintak maaf ni"

"sapa dia?"

"penulis blog ni la, dia nak mintak maaf kat semua orang kalau ada terkasar bahasa, silap bicara. salah menegur, buat orang terasa, buat hati keciwa. dan macam-macam lagi la. dia cakap dia manusia biasa. tak lari dari kesilapan. harap semua maaf kan dia. halimah dah maafkan dia, walaupun dia tak buat salah kat halimah. ibu yang suruh kan"

"ok, ibu pun maaf kan dia. napa die suruh halimah minta maaf?"

" dia cakap dia lelaki pemalu"

-tutup muka-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

41 comments:

azuan said...

tetiba je rase bangga jadi anak malaysia...ho3

minx said...

congrats...dyl nmpk kelebihan ko tok jd ketua tu..

joegrimjow said...

awalnye korang berdua bngunn

shinawawa eyenie said...

pegang ler tnggngjwb 2 ng amanah n jayannya

shinawawa eyenie said...

..bgn awal baik tuk kshtan..hehe..
trutamanya mcm kta..
sbgai stdnt

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

fuyooo!!!

Happy!

ayin jemin a.k.a ain said...

kalau kmu dilantik tu bermakna kmu ni hebt.
hehehe
:)

pink_butterfly said...

ok, aku maafkan...

~cik manis~ said...

org slalu x pegang jwtan coz x snggup nk bg komitmen.
tp klau kite x try, smpai bler kan?

;)

Jiji said...

Hallo joe@!~

nama ex bf aku joe @!~

Haha takde kaitan@!~

Mekasih dtg jenguk blog aku.

TApi kan , komen box aku kat atas post la yang bukan kat bottom.

Cheers@!~

Beautiful Disaster said...

yelah. yelah. aku maafkan. aku tau kau pemalu.

julietchun said...

Mesia boleh,yess.Ko pemalu ke ?kekekee.

KhairiL's said...

org yg malu slalunya rugi

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lelaki pemalU ni bagUs kan..?
hee~ lebih berhemah dan sOpan...
pOyo je...
hee~

take care!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mo0ney said...

zuhud sgtkah kau bro smpai xgila kuasa?bagus2.kekalkan.jd presiden smsa yg cemerlang.jgn jd budak tingkt 4 dah..haha

SuFy said...

joe, walaupon bkn sy gadis tu...sy jelessss la...ngeeee~

*ting tong!!maaf diterima...^_^

Monkey D Luffy said...

ada gak chinese look malay kan

ko suka chinese look? ;p

HuRuL_Aini said...

jap...so ko trima x jawatan tu...blur sikit...hoho

tapi betul la...pegang jawatan ni bukan senang...kena korban masa, kena pandai urus waktu, bahagi kerja...urus diri...

klu ko trima...all the best to you :)

xuen adyla said...

joe u still my inspiration

lama aq xmain chess..

last year dpt no 8 kat perak..
sedih..

sharamli said...

naseb baik kam00 masih ingatkn malaysia...hu3

• ROOZU • said...

tahniah atas perlantikan itu~!

asis said...

poyo aje lebih..hahaha..

Nazra~ said...

oh lelaki pemalu rebutan se-malaysia ^_^

one said...

tahniah joe atas perlantikan ye..

nanti kene buat keje dengan lebih
rajin lah pasni ea..

saya pun bangga gak..

sugguh rajin ya kamu...memang bakal
jadi pemimpin ar pasni..

tahniah sekali ag joe...

ye smua orang akan maafkan kamu...saya pun minta maaf gak
joe...

IxoR@ said...

komen yg tiada kena mengena dgn tajuk entri...i follow/link u already !

faNna said...

erk.Hanya melihat juga.

lalalala~

~Cinta Cukulet~ said...

malaysia boleh hehe..

eh yang part lelaki pemalu tu..memang tak tahan..hahahaha

ieNn ZaZa said...

lain mcm je..nk soh sape jeles?

DeVoTeD LiLy said...

proud to be malaysian...

sonok nye belajar kt obesea...
mesia panas..
balasan malas belajaR...
haha..

bee said...

maaf diterima..upps..terlebey sudey..

[biru][pink] said...

salam jalan2..~

ske la tuh org nk lantik jadi presiden.hahahaha.(kidding~)

eh.grimmjow?? espada number 6 kah??(bleach)..huhuhu

joegrimjow said...

kan da ckp
tolak berhemah
lalala~

mr.syazwan said...

dorang bukan xnk pengang jwtn
dorang nk peluk jwtan tu
hehehehe

green said...

tahniah..

;)

qishie said...

congrats bro!

haha,,tah bila pemalu..

Eazy Izzuddin said...

thaniah2
congrats...
xD
=)

MH said...

bila jd leader ni susah, kna ada leadership style yg btol2 bleh lead org, klu x, org lead kta la..

btw, nice blog...
suka ngan arrangement, colour, layout sume, menarik...

atty's said...

wah tahniah..teruskan usaha..cemerlang gemilang.

milimilo said...

dah lame xmaen chess..game chess on9 pn da pupus da skrg..kne main blk nk tjmkan minda nih :)

epalgreen said...

dh selalu main chess..
tapi ssh gak nak menang..
haih

vidadarisakura said...

pemalu la sangat kunun.hee

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW