Share

-1 mei- -anonymous - -teka-teki-

ini entry 3 in 1



~~~~~


aku suka hari ni.
hari jumaat
umurku 21 tahun 10 hari
hari pekerja
hari cuti
hari baru hidupku


bulan mei banyak besday akan berlaku.
makku
abangku
anak sdareku
dan kawan-kawanku yang lain


bulan mei satu peristiwa besar akan berlaku
aku exam
28hb mei
exam final untuk aku berdepan


hujung bulan mei ada apa?
nantikan post aku untuk masa itu

khas untuk 1 mei
hari ni, worker tidak ada sebarang work di pejabat


~~~~~


entry aku yang lepas, scroll ke bawah kalau nak baca, ada 2 orang anonymous yang memberi komen. seorang yang menegur, seorang memberi nasihat. ku ambil semua itu sebagai tauladan kepadaku. terima kasih. ku doakan kamo bahagia.

yang pertama
walaupun agak pedas (boleh baca kalau tak caya) aku suka dengan nada berterus terang. walaupun agak pedih, ku kene terima. ramai yang boleh memberi pandangan, tapi tak ramai yang boleh menerima pandangan orang. percaya lah hatiku tulus untuk menipu insan lain. ku anggap blog tempat untuk ku meluahkan perasaan. dan ku akan terus melakukannya

yang kedua
aku kagum dengan ilmu agama nya yang banyak(boleh baca jugak kalau tak caya) setiap komen yang di beri, disertakan dengan hadis dan ayat alquran. waaah. aku kagum orang sebegini membaca blog ku yang merapu-rapu. akan ku tambah ilmu di dada untuk diri ku. terima kasih sebab mengingatkan diri ini pasal cinta, erti cinta yang mendalam maksudnya


~~~~

teka teki dariku. tiada hadiah. hanya untuk menduga taraf ke~~~~~an otak kamu

banyak-banyak bulan
bulan apa orang selalu marah-marah??

mei??
betul tapi tidak tepat
ku mahu jawapan yang tepat

tidur dulu ya
selamat malam

nota kaki : jom berpesta tambah ibadah. hari cuti hari baikkk. jom jom jom


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

urgh~

bulan kaler hijau?

ke bulan puasa?

lalala~

Admin bg said...

seronok bace blog nih.
tp mne cte pak belalang arini?
huu~
emm..
jwpn dye dtg bulan ke? kah3..

Anonymous said...

datang bulan~

boboiz said...

best ari nie cuti..dah penat bekerja..huhu

joegrimjow said...

betol ke??

paan said...

daha beberapa insan meneka datang bulan...adakah aku berfikiran negatif ?? hmm.xpe aku teka datang bulan gak..

milimilo said...

bulan mengambang..huhu..
psl anon tu,bagos la kalo kau trime dgn sng hati..tp aku tkot ditegur mcm tu..mgkin tros xde mood nk berblogging..tp ko kuat..xpe..
bln mei ni btol2 myekse aku..makin dkt dgn tarikh tutup contest..aku nk adiah tp xde idea :(

shinawawa eyenie said...

dtg bulan kot..hehe..

shinawawa eyenie said...

stdy2..
nk exam 2(~.-)//

tehais said...

Selamat hari pekerja eh silap selamat bulan mei ;)

nadxoxo said...

alah, yg bulan2 sll ade tu. yg tu lah. haha :P

reen said...

selamat hari pekerja...ekau bkerja ke?lamo x singgh blog eden...kmana mnghilang?....x sudi ke mmpollow blog den?huhuhuhu.....

~Cinta Cukulet~ said...

aduh..tak de idea nak meneka hehe

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.datang bulan kot :P

.mne ceta belalang? :((

pink_butterfly said...

rama2 pn nak bg jwpn datang bulan jgk bole????hehe...

KhairiL's said...

biasa la mcm tu joe
x semua org sependapat dgn kita


bulan..nnt ko bg jawapan baru aku jawap

hahaa

n a r d indie winkie said...

datang bulan. sebab time tu ada marah2. haha.. anyway, betul pndgn ko. memang blog tmpt meluahkan segalanya. dan, nasib baik ko jenis trima pndgn. hehe.. kalo tak, mesti dan melenting kan?

momentinlife said...

aku bru bgn..
nyamannye cuti 1 may... heheh

ayin jemin a.k.a ain said...

bulam apa ya.. erm.. datang bulan kot.

komen2 mcm tu xyah pduli la.biarkan je.mcm angin..~~~~ kalau membina xpe.tp kalau membunuh semgt, trash jer. :D

nway, good luck exam nanti!!!

farah liyana said...

org dtg bulan kot?

hehe.

erk.

farhana said...

bulan mei mmg byk perkara..
yeah cuti!
hehe
chayouk2 untuk exam bro k :)

Dhada said...

Bulan sabit merah . HAHA

naddysh said...

bulan marah laa..
mcm bulan membaca~
huhuhu

nway
gudluck exam 28th nti!
kami dh abes dh mase tuh~

hoohoho

♥miss zaza♥ said...

datang bulan
PMS time
org asek emo aja ;P

Eazy Izzuddin said...

jom3...
ohho
byk bufday bln nih
byk le hadiah kene beli t..
=P
xD

fervor | ardor | infatuation said...

well2.bulan ini juga beday aku yang ke 22.
29 may.
jgn lupa wish~

lily aklili said...

bulan september..

babymiLosh said...

woHoo~
nak jwb pn semua da jwb.. shaye menjwb sepertinya jawapan itu sama dgn mereka2 di atas jugaa :D

WeBViDeOKLiP said...

slamat berbuffday
hehehe

diniedinar said...

ujung bulan mei ada apa..?? b'day akuuuu!!!!!

joe tq follow blog akak :)

azuan said...

bulan ap yek..
huk3..
ak ptus asa...

IxoR@ said...

Hari ni hari cuti.....serba serbi malas!

:D

Nur Farhana Abdullah said...

Joegrimjow.. I looked at ur ads.. Wow.. U really manage to lose ur weight.. Bestnye.. I've been trying also.. Kejap je pastu naik balik.. Hurrmm.. =(

mo0ney said...

tp aku bekerja.sibuk dimeja.sadis...

rhapsody LiN said...

mcm salah je dtg bulan tu..hehe..
the fact is, tak semua dtg bulan mesti garang..

urm...bulan sabit kot but i have no reason for my answer. h0h0~
:D

ape jwapannye??

Monkey D Luffy said...

tak tau bos...

baguslah blog ko ada bg nasihat :)

||alis|| said...

right joe, jadi peminpin bukan mudah, tapi kalau kita +ve, bukan susah sangat pon, kan? kan?

setelah 3hari menghilang, baru la ku tahu:
-kamu putus harap sama gadis belog itu.
-ibu kamu nama khadijah abdullah.

:)

SuFy said...

bln tu adlh bulan cinta..i've got my own answer for dat question..hee..:-p

sharamli said...

penantian 1 penyiksaan

joegrimjow said...

ok
jawapan die betol la
datang bulan
aishhh

pandai-pandai semua ya

shinawawa eyenie said...

panya tujuan ty soaln 2?hehe...
wak..cpt ler blik m`sia..

shinawawa eyenie said...
This comment has been removed by the author.
teamdakwah said...

aduhhh...
baru nak jawab...tak jadi la plak...

tapi nak jawab gak...
bulan nie ar...aq xmarah la..tp kawan2 banyak marah punyerrr...

sebab...

hari nie, sempena hari pekerja aq jatuh motor...huhu..
tp atas sebab menghargai cuti para pekerja aq x p hospital..rehat saja di kolej ku ini...

xuen adyla said...

bulan mengambang

kalu dy adalah were wolf

normal human everyday also angry lor

nur-al-AIN said...

bdk kecik itu sgt comel la..
geram gile..
hehe x)

mcm dpt bayangkan mak da pak belalang sgt hepy.
sgt jelez dgn kebahagiaan mereke..

wawawaw~

penjenayah.merah.jambu. said...

hujung bulan.
ops,bleyh diterima ke?

*apa ni error ni,penat tau type banyak2 kali* :P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW