Share

terkedu menjadi sudu

bil gas = 229 pound

bil elektrik = 1157 pound

agak bnyak....tapi tak mengapa, berat sama dipikul



hari ni bangun2 kesejukan
sebab tak pasang blower
klu pasang blower

kuasa = 2kwatt/hour
bayaran, 1kwatt/hour = 0.15 pound
pakai 10 jam

2 darab o.15 darab 10 = 3 pound
tu kalau sowang, klu 4 yg guna????
(kirenye semalam dah jimat 3 pound sowang, dah boleh beli 2 piece of chicken and chips)

sama2 lah berjimat

nota kaki : bangun pagi tadi tengok housemate2ku tak pasang blower mase tido

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

10 comments:

nur-al-AIN said...

mai balik malaysia tanah air ku..
xyh pasang blower x)

yan is my name said...

bjimatnya anda..

pika da polka said...

memasak??
guna dapur gas kan/
kalo electric,
mati laa...
hehhe

~NieZa~ said...

nak myebuk jgak la...
hehehe..

jimat cermat amalan mulia...
:P

minx said...

tu ko tgl bujang..
imagine mak aku yg tgl dgn 6org ank2...

joegrimjow said...

. haha, kene pasang aircond

. kene la bejimat pasni

. electric gne tempt len. huhu

. mmg amaln muliee

. haha, entah la bape kene//

Mohd Shahnom Ismail said...

salam wbt

277.20 untuk setiap orang
not too bad ..

boleh buat rekod lebih tinggi lepas ni

u guys can do it!!

Iman said...

Subhanallah!Electric sampai GBP1000++???MAshaAllah!Huih kalau rumah ni bill GBP256 utk 3bulan pun dah rasa cam "adeke patut??"
Seribu...huih...cuba bayangkan dgn penggunaan electric yg melampau tu sbrnya korang dah mencemarkan alam sekitar dgn teruk?Berdosa sungguh.
Beli "Go green"m pnye bulb la.
cahaya utk 100W boleh dapat by just using 11W bulb.
iAllah if gree LED dapat ditingkatkan performance nya, later there will be white LED yg lagi menjimatkan electric.

one@z said...

jangn lah menbazir joe...hidup kena
pandai, jimat cermat kena perlu
walupun kdang2 susah bagi kita untuk
mmpraktikknnyr...
jadi pndai2 la berjimat cermat
ea...(^_^)

joegrimjow said...

. da da tobat da. jimat

. ni keje blower. skrg da xpakai da. jarang2

. mesti, da nak tobat da...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW