Share

kisah pub

semalam habiskan malam untuk bersosial. harapan untuk mendapat kenalan baru melalui permainan chess. join kelab chess sheffield dan berpeluang mendapat kenalan baru

sesudah bermain chess, dieorg ajak untuk ke bar one. fuhhh, nak bagi apa alasan ek? klu tolak kan, kecik hati plak. so, pergi je la. trun je kat bawah, memng tak boleh bau arak. xbest dan xmenyenangkan. suasan bar plak xde la truk sngt. just orang minum2 dan berbual2.

"i choose not to drink"

berguna jugak ilmu ustaz alfino bagi. jawapan tu la bagi kat dieorg bila tanya nak minum ke tak. coke pun cam xyakin je gelas dieorg guna. mintak diri untuk pulang walaupun sesat mencari jalan keluar...buat malu je. lelaki berjanggut di bar

hari ni wakil uni sebagai team b lawan dengan nomud d group. bunyi macam mantap je nama kumpulan. tempat di bar jugak. ish2, xhabes2 dengan bar. ni lah kehidupan mereka.

team b sheffield 6 org
sempat berkenaln dengan 3 org je
german, bulgaria n chinese malaysia.
ok la, cakap2 dengan dieorg. boleh improve english.

sampai je di sana, lawan kiteorg adalah pakcik2. fuhh, ingat seusia. memang pakcik. taraf atuk pun ada, naseb baek dieorg lawan dengan yg lain.

lawanku seorg pakcik. ditangannya segelas air yg berwarna oren2 g2. cam air kencing.haha. arak kot.

pakcik ni bio betol nak lawan chess pon minum arak

ish2

lawan punya lawan, die buat silly mistake n menang la. keputusan overall seri. 2 menang 2 kalah n 2 seri. ok la 2 dapat menyumbang. lepas ni nak masuk team a plak.hehe

sempat berbual dengan cine malaysia (presiden club). agak kesian dengan dia, dah la self sponsored, buat BEng je, tapi bijak. diri ini? haishhh, klu xstudy n xdapat pulang dengan class one, memang xreti kebenda la. buat insaf diri untuk blaja.

aku ni dah la kerajaan taja, klu result tak elok, memang bazir duit rakyat je....

pulang ke malaysia nanti sememangnya class 1 adalah wajib, skill2 yang lain pun boleh dikata kan wajib. kalau balik ke malaysia dengan english terabo, agama pon terkontang kanting, buat apa bazir duit rakyat. baik setengah juta tu bagi kator miskin. kurang skit kadar kemiskinan. ish2

sama2 la kita insaf ya

nota kaki : nak main chess lain kali jgn minum arak

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

11 comments:

AhmAd tAUfIk said...

xajak seh...

nk gak rase pengalaman msk pub..

^_^"

joegrimjow said...

hehe
xbest pon, bau xsedapp

Rui said...

aduh bro hero chess ke..
balik mesia nanti battle seround ke ape, berans? he he..

pape pon gud luck completing studies, engineering erk? aku paham kesusahannya.. -_-

minx said...

haha..so joe..ape perasaan?
sesak kan dlm pub..tu ko pg weekday..blm lg g time tgif or weekends..
bau arak tu ala2 bau tapai yg dh terover lame..m i rite??
but tahniah..ko terselamat..

joegrimjow said...

. bgus la paam. smgo sentiase paam..hoho

. sape ckp ak slamat????hehe

Kamsiah said...

umpama ikan,walau hidup di air masin
tp rasanya tetap tak berubah..

joegrimjow said...

. betul2

sciatic blurr said...

hm ingat jgn mudah terpengaruh ea..ingat asl usl...eyh over lak..huhu..

myesigadistwinkle said...

salam..
smoge b'jaye eh!

nur-al-AIN said...

hihi..
duit rakyat mlaysia..
takpe2, harapan kami menggunung agar anda dpt harumkn name negare!
selamat maju jaye!

joegrimjow said...

. yg 2 pun kire peringtaan. time kaseh

. meceyy

. haha, sinis2

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW