Share

tak salah jadi jakun

teringat cerita DRAGON BALL, telatah goku yang begitu melucukan. peristiwa bagaimana bulma menjemput dia ke bandar, setelah semua dragon ball dikumpulkan. begitu jakun. teringat satu dialog

goku: cam mana org ni boleh berada dalam kotak yg kecik ini
~~mununjukkan kearah televisyen~~
bulma: tu bukan peti, tu tv
goku: tv? apa tu?
bulma: untuk siaran baru, berita, semua guna tv.
goku: sedap x?
bulma: cuba la kalau boleh(bergurau)
goku:xsedap
~~sambil rambut mencangcang~~
bulma:&£&&!+_$£^

memang jakun betul, tv pon xkenal. goku goku, zaman tu dah berubah, rindukan cerita dragonball. versi manusia betol bulan 3 ni, tak sabar nak pergi tengok

sekarang situasi berbeza

yang jadi bulma, PENDUDUK UK n yang jadi goku, MI...haha

jakun BERMAIN SALJI!!!


ramai orang kerja makan gaji
mi suke timbus diri dalam salji


potong kayu guna gergaji
mi suka bergolek2 atas salji


pergi mekah naik haji
mi suke sembam muka dalam salji

ramainya orang pergi berzanji
mi suke berguling2 atas salji


tudunglah lauk dengan saji
mi suka meniarap atas salji

nasi adalah makanan ruji
mi suka merangkak2 atas salji




jangan berkawan dengan orang yang keji
mi suka meluncur atas salji



ada pahat ada taji
mi suka MAIN SALJI



dengar beritanya, hari ni adalah yang paling lebat dalam 18 tahun di UK. beruntungnya.yang pasti hari ini mi sangat enjoy. dan bukan saja mi yang jakun, classmates yg lain pun turut menjakunkan diri.hehe. berasa penuh kesyukuran kepada allah sehingga membuat sujud syukur(dah lama xbuat). sebabnya bukan hanya salji, tapi juga

--->dah habes exam
--->alhamdulillah paper hari ni xsesusah yg lepas, mi luv tozer
--->apa lagi, jadi jakun sebab MAIN SALJI

pss:nanti nak honeymoon dengan istri di tempat yang bersalji, sejuk la best!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

wanie said...

hehehe
btul la..
memg jakun
kalah goku
huhuhuhuhuhuhu
wanie pun rindu cite goku
hehehehehe

well...i hope i also can play with the snow

Kamsiah said...

MAIN SALJI....JELES GILER NIE...DOK TGK KAT TV JA...

miSz aiDa said...

beshnye kalo dpt men salji gak.. hekhek~

faNna said...

ahha~ best2 maen salji..jd jakun,kekeke...jgn beku sudah :P
huish, asal tetiba lak yg last ayat sesat tuh *tulisan kecik*..kah3~

joegrimjow said...

xsalahkan jadi jakun wanie,hehe

kali ni klu akak na tau plg truk kat uk
dalam 18 tahun, 2 pasal may b kluar brite

mesty la best, ayat terakhir 2..hehe

ayat 2 xsesat, mmg sengaja d kecikkan
hehe

a i r a said...

obses nyer....

Muhammad Syukri Bin Norhamshah said...

wahh.. haha.. lawak btol cite goku tuh.. urmm.. btol2..windu gyler..
haha
urm..besh nye main salji!! windu nye.. wa33

shahremy jaies said...

haha..stylo pantun..jakun leeds lbey krg je ni~~keh2~~ heaven gile uk~~tp ari nie hell blek..nk g klas jln licin~~keh3~~
p/s:ak suke part honeymoon 2~~XD

joegrimjow said...

obses xsama ngn jakun kan aira?hehe

nanti bulan 3 ni kite p la tgok syuk
jgn tgok kat wyg
sini hollywood, boikot, tgok kat free muvis suda
hehe

kahkah, ak pon, untung wife ak, hehe, weh, awat da p kelas? rilek dlu..ak baru bes xam nak p njoy2 ni
haha

Ilidina.. said...

hehe..bestnye dpt main salji..tkpe jd jakun sekali sekala..hehe..t sy g sne nk gak ah main salji..yg honeymoon 2 mcm best je..seronok le wife awk t..

minx said...

joe..asal x wat snow angel..aku ske gile buat tu...haha...

joegrimjow said...

xrety,
nanty ak buat
hehe

~ainun~ said...

salji 0h salji..
bila la ble sentuh + main+ wat snowman!

Naim Wahab said...

hehe xpela jakun pon,asalkan happy.weh kalo da rindu sgt citer dragon ball tu bukak ah link ni..bace online.. http://www.onemanga.com/Dragon_Ball/

joegrimjow said...

haha, da khatam yg anime da pon
hehe

muhammad aneff said...

beshnye men salji...
tp, men ujan lgik besh..!! hehe..

nape pnumpang tido eh...??
sbb die bosan...tol x..??

joegrimjow said...

bukan bukan, nanty nak post gambo org salji yg seksi
haha

redbirdfe said...

hoho. best best g honeymoon kat tmpt sejuk.

^_^

joegrimjow said...

haaa, memang di syorkan.jowm ramai2
hehe

asis said...

salji sweet

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW