Share

pride....may be

akhirnya sudah selesai khatam drama pride. not bad la cite die. yang paling best masa ending. cukup romantis, tak sangka drama jepun pun boleh feeling. terkenang zaman dahulu kala. tapi itu dulu. rasanya cukup mentah untuk menelaah ungkapan keramat cinta. cukup besar pengertian. bagi yang mengalaminya sekarang, peliharalah cinta itu. jangan di campur dengan unsur yang membejatkan di dalam kancah dosa. cukup pedih disana nanti

hari ini terasa gembira. 1st lab. design project berkenaan dengan antena. PRINTED ANTENNA. hurm, 1st day kira ok sebabnya cuma ambil masa 32 minit. cukup sekejap sebabnya makmal komputer untuk di simulasikan under maintainance. sabar aje la





persoalan mengenai ilmu antena. satu ungkapan yang sering kita dengar adalah terima dan hantar signal. isyarat.

dalam ilmu kejuruteraan, antena di gunakan sebagai medium untuk menghantar dan menerima gelombang elektromagnetik. lain mendalam, menukar gelombang ini kepada arus elektrik

kalau kita analogikan dalam kehidupan, perihal menerima dan menghantar selalu kita gunakan. komunikasi? mungkin hidup ini tidak lengkap jika tiada komunikasi dalam seharian.

begitu penting sekiranya ada sesuatu perkara yang ingin disampaikan oleh seseorang kepada seseorang yang lain. ini berkaitan dengan amanah

bimbang dengan dunia tanpa sempadan sekarang. begitu banyak sumber yang boleh di ambil untuk menjadi tatapan. menganalisis politik dunia, sifat ketidaktelusan dalam menyampaikan sesuatu maklumat, begitu mudah untuk ditafsirkan oleh si jahil it.

baca
terima
percaya

inilah sebenarnya agenda untuk merosakkan sesebuah masyarakat.
tidak perlu menghantar satu bahtera askar
tidak perlu menghantar satu armada tentara

jika sistem komunikasi berada dibawah tapak tangan, segalanya menjadi mudah. yang susah menjadi senang. yang besar menjadi kecil.

tidak perlu melalut lagi jauh. rasanya cetek ilmu ini untuk membicarakan soal politik dunia. nak tak nak, la budda min, kene ambil tahu juga. sekadar memahami sudah cukup.

politik malaysia??
hurmm
no komen. boleh berfikir dan menganalisis sendiri

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

9 comments:

Eliyana Saliha Elias said...

ade gak org amek antenna utk projek die..ingtkn xde org wat antenna...

akak pon dulu wat antenna..

tp wat Yagi-Uda antenna..pendek kata, antenna TV tu..best sgt enjoy lab tu..

3rd year akak wat UWB antenna plak..serius rindu bab2 antenna ni..

4th yearlak..xde kaitan lgsung ng antenna..tp seb baik ade gak blaja psl teori antenna ni..trubat rindu kt antenna =p

anyway good luck for ur project, iA boleh buatnye..rajin dan terus berusaha! caiyuk!

pika da polka said...

well done!

joegrimjow said...

. ye ke? waa, nanty ley la tuntut ilmu bnyak2 pasal antena.hihi

. done mu kuterime

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

wah!

menonton Halu dan AKi juga ka?
One of my lovely collections actually~

Tahniah2~

one@z said...

waaa terasa feling la plak...hehe.

sanggup tu tonton smpai hbis d

sbabkn terlalu mminati cter2 feling..

amik komunikasi gak ke, best ar klo

bljar sal entena ni, sy pn pnah

dlu..byak yg kna tau sal entena ni..

siap kena paksa mlukis antena n alat2 komunikasi ag..hooho

muhammad aneff said...

oooo....cite pride..
moral of the story.....
penantian satu penyeksaan...

atau...

pasang spare part klu kekasih jauh
di mata...
hahahahahahahahaha...

joegrimjow said...

. waa, ley pinjam cd pasni

. owh, antena pasal ape buat?

. betol2. tapi yg cari2 2, xyah laa, xbekk

one@z said...

dulu amik telekomunikasi,bnaqnya da

due plihan, nak mik telekomnikasi

or kuasa lektri..tapi mmber2 da

plih tlkomksi sbb dah pnuh untuk

kuasa..huhu..tapi skrng amik

kuasa la plak..hahaha..

dlu buat entena rdio, dan antna

untuk alat pemancar..tapi byak men

alat telekomksi cm sistem sesular

n telefon n cm2 ag...

joe wat entena per?

cm best jer..

minx said...

oit..anda di-tag..buat jgn xbuat..release tensen skt

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW