Share

an an an

(sila pause dlu lagu di kotak paling bawah sebelah kanan untuk effect yang bagus)

kalau naik perahu
tidak akan sampai ke malaysia
itupun kalau bertolak dari uk
mustahil la...........

sebab tu direkanye kapal terbang
boleh terbang jauh2
apa cerita pulak kalau terhempas
probability untuk terhempas
5 dalam sebillion
memang boleh dikatakan selamat

apa cara lagi nak selamat?
dah xde benda ke kat dunia ni
yang boleh mengangkut manusia
dari satu tempat
ke satu tempat dengan sekejap saja?

sora wo jyuuni tobita ina
hai takekoputa

pernah dengar tak?
pernah kan?

hurmmm

susah bagi yang tak tahu
tapi kalau dah sambung
mesti tau

sora wo jyuuni tobita ina
hai takekoputa
an an an
tottemo daisuki
dorae....mon
(minit ke 0.36-0.51 lagu kat bawah)

tahu kan?
pernah kan dengar
ni la salah satu cara org eksploitasi ayat quran

bagi ayat sparuh2
ape kejadahnya
bagi yang bengang campo jahil
ada sikit2 xmo blaja
trime je bulat
last2
murtad xsengaja
masyaallah
mintak2 dijauhkan

ayat alquran itu indah
kalau nak tafsir
kene ada kemahiran
dan bukan calang2 org boleh tafsir
ada ayat yang berkaitan
bersambung dengan ayat berikutnya
baru menjadi jelas

kalau tak....
jadilah macam kisah diatas
lagu doraemon tuu

berbalik semula kisah pengankutan tadi
ada ke tak?
kaitkan dengan cerita doraemon
ok ok ok

mesin merentas masa

hurmmm
kan senang kalau ada benda ni
semua jadi mudah
nak balik malaysia
tak payah beli2 tiket
bukak pintu
dah sampai umah
senangnyaaaaaaa
hari2 boleh makan budu
hari2 boleh makan kopok leko

mustahil ke?
ye la, mana boleh macam tu.
ish2

situasi 1
masa nak cipta kapal terbang
wright brothers....
bukan ke dieorg di label bodoh
bengong dan sewaktu dengannya
masa dieorg ckp nak terbangkan manusia
buat punya buat
last2
sekarang ni benda tu tak dah siap boleh sampai ke angkasa raya
mustahil ke?


situasi 2
cube imaginasi kita hidup di zaman batu
nak nak pulak yang org batu tu pandai speaking mlayu
cite kat dieorg pasal handphone
bukan ke nanti dieorg cakap bengong kat kita
mana boleh brotherrr
cakap kat sini
orang 3 km boleh dengar
bengong
sekarang?
sapa yang bengong?
tak mustahil kan?

situasi 1 n 2
sama saja
teknologi
tiada batasan
cuma sapa yg dapat
die yg terkenal
2 je
pakat2 la kita berlumba

mencari sesenduk ilmu
dicampur sikit sesuap ketabahan
nak sedap lagi taburlah secubit kerajinan
dan jagn lupa sepinggan ketakwaan

menu lengkap
sedap
semua manfaat

mesin merentas masa
tak mustahilkan?




nak balik umah.......

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

11 comments:

Anonymous said...

salam...
sy mungkin agak jahil dlm agama islam.tapi aper2 pun thx to u coz i phm gak seba sedikit pasal islam dan perihal tentang agama ini dgn lebih mendalam.
tapi aper kene lagu doaremon dg ayat yg murtad sengaja?
blh explain a more..
thx..

joegrimjow said...

bgus bertanya,

bukan samakan alquran dengan lagu doraemon
astaghfirullah....

dari analoginya
sekarag ayat alquran dieksploitasi. ada beberapa contoh, tapi rasanya tidak perlu diletak sebab akan menimbul syak. conth dengan lagu doraemon 2, kalau kita amek sedikit, boleh tak kita tahu e2 lagu doraemon? cuba kita amek whole lagu 2, mesti kita paham...oooh, e2 lagu doraemon. same goes to apa2 pun. kalau nak paham sesuatu konteks, kene amek whole kontek 2. bukan sekadar separuh, sekerat yang boleh menimbul syak dan fitnah. dalam tv kita bnyak macam 2 kan?? hurmmm

AhmAd tAUfIk said...

ehem2...

lagu doraemon??? murtad???

explain2..

maneleh da ckp tp x explain..

aku xpenah tau pn..

explain la..

aku suke lagu ni.. haha...

bek ko explain... ^_^"

AhmAd tAUfIk said...

oO

ko nk ckp psl ayat AL-QURAN kene amek penuh la eh..

xleh amek separuh2?

tu yg aku phm la..

tp kn..

kalu first time bace ayat ko tu..

cam nk ckp lagu doraemon tu leh wat murtad...

adus..

^_^"

joegrimjow said...

haha
kene bace bnyak kali
bawu paam
hehe

Anonymous said...

x nak paam tajuk an an an nie..fening..tp nak dgr doremon tuu......isu murtad tu x nak persoal jawab...an an an...lame da x tgk..mengenang mase budak2 skoloh dulu...heeee

one@z said...

ya2, bce bnyak kali bwu fham ape
yng nak joe smpaikn..tapi mula2
bce cm nk cter lagu dremon tu ade
kaitan dngn al-Quran...tapi bile
bce skali ag dah fham sume
tu...btoi gak, kalau amik ssuatu
ayat tu skrat2, mmg x bleh nk thu
aper mksuk die..kena amik
kseluruhan ayat baru kita bleh
fham dan bleh d tafsirkn, klau x
akn mmbuatkn kter tercri2 aper
mkne sbnarnyer, dan kdng2 mngkin
ajarn yg nk d smpaikn terpesong
dari yg sbenarnyer, itu lah yang
myebbkn bhayenyer mentafsir ayat
al-Quran separuh2 dan ianye sngat
d larang dlm islam...mcm lgu
doremon tu, joe tlis skerat2 kalu
bce cm tu je bg yg x thu mmg xkn
fham dn xleh nk tafsir, kter akn
ingt tu adelh ayat biase perktaan
jpun je..bg yg dh tau, mule2 tu pn
dah leh agk dah...tapi tu dah
menjadi kbiasaan kita...cube klau
ayat al-Quran tu d tafsir scara x
btui dn bg yng xthu akn ikut je
ape yng terkndung dlam ayat
tu...ini akan memesongkan akidah
umat islam...

insyaallah...suatu mase nnti akan
terciptanyer sjrah ade plak mesin
mrentas mase di
ciptakan...semuanye d ats khendak
ALLAH, jika DIA mahu sesuatu itu
wjud...maka wujudlah msin mrentas
mase suatu hari nnti...bile, d
mane, dan siape yng
menmuinyer...wallahwaalam...

joegrimjow said...

. bgus la dapat maksud 2.thx u thx u sebab bagi huraian. harap ada la mesin 2 nanty ye

AhmAd tAUfIk said...

btol..

haha.. saje nk suro org bace bnyk kali..

hehe

kalu ade org salah anggap psl lagu doraemon tu..

aku tau la nk cari siape..

haha..

an an an..
tate mada e suki
JOERAEMON..

haha..
kola wat mesin tu..
aku pn nk gune..

^_~"

joegrimjow said...

. nanti ak buat r, jual kat ko

AhmAd tAUfIk said...

jual mende,,

free la..

berkire seh..

^_^"

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW